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Registros recuperados : 248 | |
162. | | FLORES, C. A.; FILIPPINI ALBA, J. M.; LEVIEN, H. F.; ZARNOTT, D. H.; MIELE, A.; PAVAN, C. Levantamento detalhado dos solos e a viticultura de precisão. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 33., 2011, Uberlândia. Solos nos biomas brasileiros: sustentabilidade e mudanças climáticas: anais. [Uberlândia]: SBCS: UFU, ICIAG, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Uva e Vinho. |
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163. | | SILVA, L. C. da; SANTOS, H. P. dos; FIALHO, F. B.; MARODIN, G. A. B.; BERGAMASCHI, H.; FLORES, C. A. Maturação tecnológica e qualidade da uva "Itália" em cultivo protegido sob distintos manejos hídricos. Ciência Rural, Santa Maria, v. 45, n. 2, p. 252-259, fev, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Uva e Vinho. |
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165. | | HOFF, R.; TONIETTO, J.; FLORES, C. A.; COUTINHO, A. L. S.; PÖERSCHKE, R. M.; MENEZES, G. da C. Processamento digital de imagem ASTER - SWIR e TIR - no estudo das características espectrais de solos e rochas: uma contribuição ao zoneamento vitivinícola da Região de Pinto Bandeira, Bento Gonçalves, RS, Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GEOLOGIA, 43, 2006, Aracaju. Anais... São Paulo: SBG, 2006. p. 39. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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166. | | CRIZEL, G. R.; ROMBALDI, C. V.; MIELE, A.; FILIPPINI ALBA, J. M.; FLORES, C. A.; GIRARDI, C. L. Fluorescência da clorofila para avaliar antocianinas em uvas cv. Merlot. In:CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15., 2015, Bento Gonçalves, RS. p 223. XV CLAVE - CBVE 2015 Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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167. | | GARRASTAZU, M. C.; HASENACK, H.; WEBER, E.; FLORES, C. A.; SEVERO, C. R. S.; FILIPPINI ALBA, J. M. Estruturação de base cartográfica e temática em SIG. In: FLORES, C. A.; ALBA, J. M. F.; WREGE, M. S. (Ed.). Zoneamento agroclimático do eucalipto para o Estado do Rio Grande do Sul e edafoclimático na Região do Corede Sul - RS. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2009. p. 33-40 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas. |
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170. | | KANAAN, A. F.; HAMM, J. B. S.; FLORES, C. G.; OLIVEIRA, J. C. P.; ALMEIDA, A. R. F. de. Drying of rye (Lolium miltiflorum l.) in fixed bed with parallel air flow. Engevista, Niterói, v. 18, n. 1, p. 11-22, jul. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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171. | | WOLSKI, M. S.; DALMOLIN, R. S. D.; FLORES, C. A.; MOURA-BUENO, J. M.; CATEN, A. ten; KAISER, D. R. Digital soil mapping and its implications in the extrapolation of soil-landscape relationships in detailed scale. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 8, p. 633-642, fev. 2017. Título em português: Mapeamento digital do solo e suas implicações na extrapolação das relações solo-paisagem em escala de detalhe. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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172. | | FLORES, C. A.; GUERRA, C. C.; MANDELLI, F.; FALCADE, I.; TONIETTO, J.; SALTON, M. A.; ZANUS, M. C. Desenvolvimento de uma Indicação Geográfica para vinhos de Pinto Bandeira, Serra Gaúcha, RS. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 11.; SEMINÁRIO FRANCO-BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 2., 2005, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2005. p. 362. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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176. | | ALBA, J. M. F.; BARBIERI, R. L.; SILVEIRA, C. A. P. da; FLORES, C. A.; GARRASTAZÚ, M. C.; HEIDEN, G. A relação biodiversidade - geoquímica no contexto de áreas recuperadas: estudo de caso em São Mateus do Sul, Estado do Paraná, Brasil. CONGRESSO BRASILEIRO DE GEOQUÍMICA, 11., 2007, Atibai. Anais... Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Geoquímica, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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178. | | FILIPPINI ALBA, J. M.; MIELE, A.; FLORES, C. A.; PAVAN, C.; FOCHESATO, M. L.; LEVIEN, H.; ZARNOTT, D. H. Variabilidade espacial dos atributos físicos e químicos de solo e planta na UP Uva para Vinho, Bento Gonçalves, RS. In: INAMASU, R. Y.; NAIME, J. de M.; RESENDE, Á. V. de.; BASSOI, L. H.; BERNARDI, A. C. de C. (Ed.). Agricultura de precisão: um novo olhar. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2011. p. 277-281. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Uva e Vinho. |
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179. | | WREGE, M. S.; HIGA, R. C. V.; GARRASTAZU, M. C.; FLORES, C. A.; STEINMETZ, S.; REISSER JUNIOR, C.; RADIN, B. Zoneamento agroclimático para o eucalipto no estado do Rio Grande do Sul. In: FLORES, C. A.; FILIPPINI ALBA, J. M.; WREGE, M.S. (Ed.). Zoneamento agroclimático do eucaplipto para o estado do Rio Grande do Sul e edafoclimático na região do Corede Sul - RS. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2009. p. 57-64. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas. |
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180. | | CUNHA, T. J. F.; FLORES, C. A.; RIBEIRO FILHO, M. R.; SA, I. B.; BRITO, M.; TAURA, T. A. Zoneamento edáfico da cultura da videira no município de Juazeiro-BA. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 36., 2017, Belém, PA. Amazônia e seus solos: peculiaridades e potencialidades. Belém, PA: SBCS, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 248 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
26/11/2014 |
Data da última atualização: |
01/12/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, L. C. da; SANTOS, H. P. dos; FIALHO, F. B.; MARODIN, G. A. B.; BERGAMASCHI, H.; FLORES, C. A.; SOUZA, D. A. |
Afiliação: |
HENRIQUE PESSOA DOS SANTOS, CNPUV; FLAVIO BELLO FIALHO, CNPUV; CARLOS ALBERTO FLORES, CPACT; DANIEL ANTUNES SOUZA, CNPUV. |
Título: |
Photosynthetic behavior of the grapevine 'Itália' in relation to water availability in protected cultivation. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 37., 2014, Mendonza, Argentina. Abstracts... Mendonza: International Organisation of Vine and Wine, 2014. |
Páginas: |
7 p. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Resumo expandido. |
Conteúdo: |
The objective of this study was to characterize the photosynthetic behavior of grapevines in protected cultivation with different volumes of water available. The experiment was conducted in Vale dos Vinhedos, Brazil with covered plants of ?Italia?, sustained on a discontinued pergola trellis system. The treatments consisted different available water capacity (AWC) in the soil. The control treatment (CT) was maintained at field capacity with a minimum water potential limit (ψm) of -33.34 kPa (100% AWC). The minimum limit of the ψm was -42.12 kPa (83% AWC) at T1, -76.28 kPa (53% AWC) in T2 and -94.32 kPa (30% AWC) at T3. The liquid assimilation of CO2 (A, μmol CO2 m-2 s-1) in response to the flow density of the photosynthetically active photons (μmol m-2 s-1), were determined using a gas analyzer. When compared with the CT, the (Amax) values in T2 were 27,48% and 33% less and in T3 37,92% and 46,5% less, respectively in 2009/10 and 2010/11, while T1 didn?t differ from the control. Water restrictions in covered grapevines had an influence on the foliar photosynthetic potential, with the limit of 83% AWC the most suitable condition considering the economy of water and the maintenance of foliar function. |
Palavras-Chave: |
Comportamento fotossintético; Grapevine; Photosynthetic behavior; Vinhedo. |
Thesagro: |
Cultivo Protegido; Disponibilidade de água; Solo; Uva; Viticultura. |
Thesaurus NAL: |
Grapes; Viticulture. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/112403/1/Henrique-2014-427.pdf
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Marc: |
LEADER 02292nam a2200337 a 4500 001 2000965 005 2014-12-01 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, L. C. da 245 $aPhotosynthetic behavior of the grapevine 'Itália' in relation to water availability in protected cultivation.$h[electronic resource] 260 $aIn: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 37., 2014, Mendonza, Argentina. Abstracts... Mendonza: International Organisation of Vine and Wine$c2014 300 $a7 p. 500 $aResumo expandido. 520 $aThe objective of this study was to characterize the photosynthetic behavior of grapevines in protected cultivation with different volumes of water available. The experiment was conducted in Vale dos Vinhedos, Brazil with covered plants of ?Italia?, sustained on a discontinued pergola trellis system. The treatments consisted different available water capacity (AWC) in the soil. The control treatment (CT) was maintained at field capacity with a minimum water potential limit (ψm) of -33.34 kPa (100% AWC). The minimum limit of the ψm was -42.12 kPa (83% AWC) at T1, -76.28 kPa (53% AWC) in T2 and -94.32 kPa (30% AWC) at T3. The liquid assimilation of CO2 (A, μmol CO2 m-2 s-1) in response to the flow density of the photosynthetically active photons (μmol m-2 s-1), were determined using a gas analyzer. When compared with the CT, the (Amax) values in T2 were 27,48% and 33% less and in T3 37,92% and 46,5% less, respectively in 2009/10 and 2010/11, while T1 didn?t differ from the control. Water restrictions in covered grapevines had an influence on the foliar photosynthetic potential, with the limit of 83% AWC the most suitable condition considering the economy of water and the maintenance of foliar function. 650 $aGrapes 650 $aViticulture 650 $aCultivo Protegido 650 $aDisponibilidade de água 650 $aSolo 650 $aUva 650 $aViticultura 653 $aComportamento fotossintético 653 $aGrapevine 653 $aPhotosynthetic behavior 653 $aVinhedo 700 1 $aSANTOS, H. P. dos 700 1 $aFIALHO, F. B. 700 1 $aMARODIN, G. A. B. 700 1 $aBERGAMASCHI, H. 700 1 $aFLORES, C. A. 700 1 $aSOUZA, D. A.
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Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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