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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  22/02/2011
Data da última atualização:  10/03/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BRANDALISE, M.; SEVERINO, F. E.; MALUF, M. P.; MAIA, I. G.
Afiliação:  MIRIAN PEREZ MALUF, SAPC.
Título:  The promoter of a gene encoding an isoflavon reductase-like protein in coffee (Coffea arabica) drives a stress-responsive expression in leaves.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In.: PLANT CELL REPORTS, v. 28, p. 1699-1708, 2009.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A cDNA clone (designated CaIRL) encoding an isoflavone reductase-like protein from coffee (Coffea arabica) was retrieved during a search for genes showing organ/tissue-specific expression among the expressed sequence tags (EST) of the Brazilian coffee EST database. The CaIRL cDNA contains a single open reading frame of 946 nucleotides (nt) encoding 314 amino acids (predicted molecular weight of 34 kDa). Several features identified the predicted CaIRL protein as a new member of the PIP family of NADPH-dependent reductases. Expression studies demonstrated that CaIRL is expressed exclusively in coffee leaves and its transcript level is markedly increased in response to fungal infection and mechanical injury. Analysis of transgenic tobacco plants harboring a CaIRL 50-flanking region (862 nt) fused to uidA reporter gene (GUS) confirmed the responsiveness of the putative promoter to abiotic stress in wounded leaves. In turn, a 50 deletion to -404 completely abolished promoter activation by abiotic stimulus in transgenic plants. The lack of GUS expression in non-wounded leaf tissues in transgenic tobacco was in contrast to the basal level of CaIRL expression observed in non-stressed healthy coffee leaves.
Palavras-Chave:  Coffee; Isoflavone-like proteins; Promoter; Tissue-specificity.
Thesaurus Nal:  Gene expression.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29271/1/The-promoter.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE49031 - 1EMBAP - DD
CNPCa - SAPC68 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  17/11/2014
Data da última atualização:  02/07/2015
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  FIORAVANÇO, J. C.
Afiliação:  JOAO CAETANO FIORAVANCO, CNPUV.
Título:  Considerações sobre a importação brasileira de maçã no período de 2003 a 2013.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Agapomi, Vacaria, n. 246, nov. 2014.
Páginas:  p. 10-11
Idioma:  Português
Thesagro:  Balança comercial; Comércio exterior; Fruticultura; Importação; Maçã; Produção.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/111745/1/Agapomi-Fioravanco.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV15457 - 1UPCAM - DD
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