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26. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FINGER, F. L.; ENDRES, L.; MOSQUIM, P. R.; PUIATTI, M. Physiological changes during postharvest senescence of broccoli. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 34, n. 9, p. 1565-69, set. 1999 Título em português: Alterações fisiológicas da senescência pós-colheita de brócolis Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Unidades Centrais. |
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29. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ARIMURA, C. T.; FINGER, F. L.; TEIXEIRA, J. B. Avaliação de rizomas de gengibre obtidos por mudas micropropagadas e pela propragação convencional. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, jul. 2002. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 42º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2002. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, p. 308, jul. 2002. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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33. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FONTES, P. C. R.; SAMPAIO, R. A.; FINGER, F. L. Fruit size, mineral composition and quality of trickle-irrigated tomatoes as affected by potassium rates. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 1, p. 21-25, jan. 2000. Título em português: Tamanho, composição mineral e qualidade de frutos de tomateiro irrigado por gotejamento em razão de doses de potássio. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Unidades Centrais. |
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38. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RIBEIRO, R. A.; FINGER, F. L.; PUIATTI, M.; CASALI, V. W. D.; MOTA W. F. da. Alterações dos carboidratos e atividade das invertases em raízes de mandioquinha-salsa armazenadas em temperatura ambiente. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 365, jul. 2004. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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39. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GALVAO, J. C. C.; CONCEICAO, P. M. da; ARAUJO, E. F.; KARSTEN, J.; FINGER, F. L. Alterações fisiológicas e enzimáticas em sementes de milho submetidas a diferentes épocas de colheita e métodos de debulha. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 13, n. 1, p. 14-23, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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40. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FAYAD, J. A.; FONTES, P. C. R.; CARDOSO, A. A.; FINGER, F. L.; FERREIRA, F. A. Absorção de nutrientes pelo tomateiro cultivado sob condições de campo e de ambiente protegido. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 20, n. 1, p. 90-94, mar. 2002. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
30/06/2015 |
Data da última atualização: |
17/10/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
SOUZA, S. O. de; MIQUELOTO, A.; LIMA, M. A. C. de; OLIVEIRA, A. H.; AMARIZ, A.; FINGER, F. L. |
Afiliação: |
SANDRA OLIVEIRA DE SOUZA, UFV; AQUIDAUANA MIQUELOTO, UFV; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; AGNELLI HOLANDA OLIVEIRA, CTAA; ANDREIA AMARIZ, CPATSA; FERNANDO LUIZ FINGER, UFV. |
Título: |
Pulsing treatment with gibberellic acid in cut Heliconia psittacorum x H. spathocircinata 'Golden Torch' inflorescences. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, Leuven, n. 1060, p. 121-126, jan. 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Edição do Proceedings of the X International Symposium on Postharvest Quality of Ornamental Plants, Porto de Galinhas, PE, 2012. |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the effect of gibberellic acid (GA3) pulsing treatment on the longevity and quality of Heliconia psittacorum × H. spathocircinata ?Golden Torch? inflorescences stored at room temperature. The treatments consisted of 0, 0.25, 0.50 or 1 mM GA3, and storage time of 0, 1, 2, 4, 6, 8 and 10 days. The fresh weight decreased by 2.9% on the tenth storage day. The water uptake increased by 47% within the first four days, followed by reduction at the end of the storage period. There was an increase in the flower opening and decreased levels of soluble sugars in bracts after the treatment, by increasing levels of GA3 (0.25, 0.50 or 1 mM). The inflorescences treated with 0.25, 0.50 or 1 mM GA3 had three expanded bracts compared to the pointer stage, while the flowers with two sheath leaves from the control exhibited expanded and closed bracts. Postharvest application of 1 mM GA3 provides an increase in flower opening with no reductions in the quality of the flowers. The longevity of inflorescences of ?Golden Torch? heliconia, treated or not with GA3 is approximately ten days when stored at room temperature. |
Palavras-Chave: |
Amazenamento. |
Thesagro: |
Ácido Giberélico; Helicônia; Planta ornamental; Pós-Colheita. |
Thesaurus NAL: |
Flowers; Ornamental plants; Postharvest technology. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02137naa a2200289 a 4500 001 2018919 005 2018-10-17 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUZA, S. O. de 245 $aPulsing treatment with gibberellic acid in cut Heliconia psittacorum x H. spathocircinata 'Golden Torch' inflorescences.$h[electronic resource] 260 $c2015 500 $aEdição do Proceedings of the X International Symposium on Postharvest Quality of Ornamental Plants, Porto de Galinhas, PE, 2012. 520 $aThe objective of this study was to evaluate the effect of gibberellic acid (GA3) pulsing treatment on the longevity and quality of Heliconia psittacorum × H. spathocircinata ?Golden Torch? inflorescences stored at room temperature. The treatments consisted of 0, 0.25, 0.50 or 1 mM GA3, and storage time of 0, 1, 2, 4, 6, 8 and 10 days. The fresh weight decreased by 2.9% on the tenth storage day. The water uptake increased by 47% within the first four days, followed by reduction at the end of the storage period. There was an increase in the flower opening and decreased levels of soluble sugars in bracts after the treatment, by increasing levels of GA3 (0.25, 0.50 or 1 mM). The inflorescences treated with 0.25, 0.50 or 1 mM GA3 had three expanded bracts compared to the pointer stage, while the flowers with two sheath leaves from the control exhibited expanded and closed bracts. Postharvest application of 1 mM GA3 provides an increase in flower opening with no reductions in the quality of the flowers. The longevity of inflorescences of ?Golden Torch? heliconia, treated or not with GA3 is approximately ten days when stored at room temperature. 650 $aFlowers 650 $aOrnamental plants 650 $aPostharvest technology 650 $aÁcido Giberélico 650 $aHelicônia 650 $aPlanta ornamental 650 $aPós-Colheita 653 $aAmazenamento 700 1 $aMIQUELOTO, A. 700 1 $aLIMA, M. A. C. de 700 1 $aOLIVEIRA, A. H. 700 1 $aAMARIZ, A. 700 1 $aFINGER, F. L. 773 $tActa Horticulturae, Leuven$gn. 1060, p. 121-126, jan. 2015.
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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