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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGIRARDI, C. L.; FINATTO, T.; ROMBALDI, C. V.; SILVA, J. A.; QUECINI, V. Silencing the ripening-associated enzyme 1-aminocyclopropane-1-carboxylate oxidase (ACO) in apple using an endogenous antisense rna construct. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, p. 673-675, 2012. p. 673-676.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSTORCH, T. T.; PEGORARO, C.; FINATTO, T.; QUECINI, V.; ROMBALDI, C. V.; GIRARDI, C. L. Identification of a novel reference gene for apple transcriptional profiling under postharvest conditions. Plos ONE, v. 10, n. 3, mar. 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSTORCH, T. T.; FINATTO, T.; QUECINI, V.; ROMBALDI, C. V.; LAURENS, F.; GIRARDI, C. L. Associação entre a indução transcricional de uma α-l-arabinofuranosidase e etileno em polpa de maçã 'Gala' armazenada sob refrigeração. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, p. 848-851, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSONZA, J. S.; FINATTO, T.; STORCH, T.; FERREIRA, W. A.; GIRARDI, C. L. Efeitos de diferentes condições de armazenamento na qualidade de maçãs da cultivar Gala. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 10.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 6., 2012, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2012. p. 44.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSTORCH, T. T.; FINATTO, T.; PEGORARO, C.; DAL CERO, P.; LAURENS, F.; ROMBALDI, C. V.; QUECINI, V.; GIRARDI, C. L. Ethylene-dependent regulation of an alpha-L-arabinofuranosidase is associated to firmness loss in 'Gala' apples under long term cold storage. Food Chemistry, v. 182, p. 111-119, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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6.Imagem marcado/desmarcadoMADUREIRA, A.; MOLINARI, M. D. C.; MARIN, S. R. R.; PAGLIARINI, R. F.; HENNING, F. A.; NEPOMUCENO, A. L.; FINATTO, T.; MERTZ-HENNING, L. M. Correlations between lignin content and related genes, weathering deterioration, and soybean seed quality at pre‑harvest. Journal of Crop Science and Biotechnology, v. 26, p. 489-497, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSTORCH, T. T.; FINATTO, T.; BRUNEAU, M; ORSEL-BALDWIN, M.; RENOU, J-P; ROMBALDI, C. V.; QUECINI, V.; LAURENS, F.; GIRARDI, C. L. Contrasting transcriptional programs control postharvest development of apples (Malus x domestica Borkh.) submitted to cold storage and ethylene blockage. Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 65, p. 7813-7826, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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8.Imagem marcado/desmarcadoBALDIN, R. C.; KAVALCO, S. A. F.; WOYANN, L. G.; RODRIGUES JUNIOR, A. A.; GOBATTO, D. R.; SILVA, G. R. da; BENIN. G.; FINATTO, T. Yield stability of common bean genotypes in the state of Santa Catarina, Brazil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 56, e02302, 2021. Título em português: Estabilidade produtiva de genótipos de feijão no estado de Santa Catarina.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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9.Imagem marcado/desmarcadoCRUZ, P. J.; SILVA, J. A. G. da; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de; BENIN, G.; VIEIRA, E. A.; SCHMIDT, D. A. M.; FINATTO, T.; RIBEIRO, G.; FONSECA, D. A. R. Genetics of lodging-resistance in wheat. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 5, n. 1, p. 111-116, Mar. 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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10.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, J. A. G. da; CARVALHO, F. I. F. de; HARTWIG, I.; CAETANO, V. da R.; BERTAN, I.; MAIA, L. C. da; SCHIMIDT, D. A. M.; FINATTO, T.; VALÉRIO, I. P. Distância morfológica entre genótipos de trigo com ausência e presença do caráter "stay-green". Ciência Rural, Santa Maria, v. 37, n. 5, p.1261-1267, set/out, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Trigo.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, J. A. G. da; CARVALHO, F. I. F. de; COIMBRA, J. L. M.; BENIN, G.; OLIVEIRA, A. C. de; VIEIRA, E. A.; FINATTO, T.; BERTAN, I.; SILVA, G. O. da; GARCIA, S. M. Tolerância à toxicidade por alumínio em cultivares de aveia (Avena sativa L.) sob cultivo hidropônico. Revista Brasileira de Agrociência, Pelotas, v. 12, n. 3, p. 265-271, jul./set. 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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12.Imagem marcado/desmarcadoHARTWIG, I.; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de; VIEIRA, E. A.; SILVA, J. A. G. da; BERTAN, I.; RIBEIRO, G.; FINATTO, T.; REIS, C. E. S. dos; BUSATO, C. C. Estimativa de coeficientes de correlação e trilha em gerações segregantes de trigo hexaplóide. Bragantia, Campinas, v. 66, n. 2, p. 203-218, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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13.Imagem marcado/desmarcadoHARTWIG, I.; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de; VIEIRA, E. A.; SILVA, J. A. G. da; BERTAN, I.; RIBEIRO, G.; FINATTO, T.; REIS, C. E. S. dos; BUSATO, C. C. Estimativa de coeficientes de correlação e trilha em gerações segregantes de trigo hexaplóide. Bragantia, Campinas, v. 66, n. 2, p. 203-218, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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14.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, G. O. da; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de; SILVA, J. A. G. da; BENIN, G.; VIEIRA, E. A.; BERTAN, I.; HARTWIG, I.; FINATTO, T. Parâmetros de avaliação da tolerância ao alumínio tóxico em diferentes cultivares de aveia (Avena sativa L.). Revista Brasileira de Agrociência, Pelotas, v. 12, n. 4, p. 401-404, out./dez. 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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15.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, E. A.; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de; BENIN, G.; HARTWIG, I.; SILVA, J. A. G. da; VALÉRIO, I. P.; MARTINS, A. F.; BERTAN, I.; FINATTO, T. Repetibilidade de caracteres fenotípicos e das distâncias genéticas em aveia-branca na presença e ausência de fungicida. Científica, Jaboticabal, v. 36, n. 1, p. 17-26, 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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16.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, J. A. G. da; CARVALHO, F. I. F. de; COIMBRA, J. L. M.; VIEIRA, E. A.; BENIN, G.; OLIVEIRA, A. C. de; FINATTO, T.; BERTAN, I.; SILVA, G. O. da; CORREA, M. R. Tolerância ao alumínio em cultivares de aveia branca sob cultivo hidropônico. Bragantia, Campinas, v. 66, n. 4, p. 587-593, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  27/10/2021
Data da última atualização:  08/11/2023
Autoria:  BALDIN, R. C.; KAVALCO, S. A. F.; WOYANN, L. G.; RODRIGUES JUNIOR, A. A.; GOBATTO, D. R.; SILVA, G. R. da; BENIN. G.; FINATTO, T.
Afiliação:  RAFAEL CARLOS BALDIN, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; SYDNEY ANTONIO FREHNER KAVALCO, Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina, Chapecó.; LEOMAR GUILHERME WOYANN, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; ADÃO ALVES RODRIGUES JUNIOR, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; DEBORA REGIANE GOBATTO, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; GABRIELA RODRIGUES DA SILVA, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; GIOVANI BENIN, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; TACIANE FINATTO, Universidade Tecnológica Federal do Paraná.
Título:  Yield stability of common bean genotypes in the state of Santa Catarina, Brazil.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 56, e02302, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1678-3921. pab2021.v56.02302
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Estabilidade produtiva de genótipos de feijão no estado de Santa Catarina.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the grain yield and stability of common bean genotypes, as well as the representativeness and discrimination ability of locations in multi-environment trials (METs), using the GGE biplot analysis. The grain yield of 27 genotypes was evaluated in 16 trials carried out in nine locations, in the state of Santa Catarina, Brazil, during the first and second crop seasons of 2014/2015 and 2015/2016. A randomized complete block design with three replicates was used. As the trials were neither conducted in all locations, nor in all growing seasons of both years, a highly unbalanced dataset was used. Genotype 5 (CHC 01-175-1) was the most productive and stable, common bean genotype and can be considered the closest one to the ideal for the target region. Furthermore, this genotype performs well in both crop seasons, outperforming all the evaluated checks; therefore, it has the potential to be released as a new cultivar. Chapecó can be considered the ideal location for the selection of common bean genotypes, in the state of Santa Catarina, since it shows high representativeness and discrimination ability in the rainy and dry crop seasons. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar o rendimento de grãos e a estabilidade de genótipos de feijão, além da representatividade e da discriminância de locais em ensaios multiambientes, por meio de análises GGE biplot. O rendimento de grãos de 27 genótipos foi avaliado em 16 ensaios, realiz... Mostrar Tudo
Thesagro:  Feijão; Genótipo; Método de Análise; Phaseolus Vulgaris; Rendimento; Safra.
Thesaurus NAL:  Beans; Genotype; Grain yield; Multivariate analysis; Phaseolus; Seasons.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/227231/1/Yield-stability-common-bean-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65533 - 1UPEAP - DD
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