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Registros recuperados : 16 | |
1. | | GIRARDI, C. L.; FINATTO, T.; ROMBALDI, C. V.; SILVA, J. A.; QUECINI, V. Silencing the ripening-associated enzyme 1-aminocyclopropane-1-carboxylate oxidase (ACO) in apple using an endogenous antisense rna construct. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, p. 673-675, 2012. p. 673-676. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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2. | | STORCH, T. T.; FINATTO, T.; QUECINI, V.; ROMBALDI, C. V.; LAURENS, F.; GIRARDI, C. L. Associação entre a indução transcricional de uma α-l-arabinofuranosidase e etileno em polpa de maçã 'Gala' armazenada sob refrigeração. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, p. 848-851, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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4. | | SONZA, J. S.; FINATTO, T.; STORCH, T.; FERREIRA, W. A.; GIRARDI, C. L. Efeitos de diferentes condições de armazenamento na qualidade de maçãs da cultivar Gala. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 10.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 6., 2012, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2012. p. 44. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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5. | | STORCH, T. T.; FINATTO, T.; PEGORARO, C.; DAL CERO, P.; LAURENS, F.; ROMBALDI, C. V.; QUECINI, V.; GIRARDI, C. L. Ethylene-dependent regulation of an alpha-L-arabinofuranosidase is associated to firmness loss in 'Gala' apples under long term cold storage. Food Chemistry, v. 182, p. 111-119, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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6. | | MADUREIRA, A.; MOLINARI, M. D. C.; MARIN, S. R. R.; PAGLIARINI, R. F.; HENNING, F. A.; NEPOMUCENO, A. L.; FINATTO, T.; MERTZ-HENNING, L. M. Correlations between lignin content and related genes, weathering deterioration, and soybean seed quality at pre‑harvest. Journal of Crop Science and Biotechnology, v. 26, p. 489-497, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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7. | | STORCH, T. T.; FINATTO, T.; BRUNEAU, M; ORSEL-BALDWIN, M.; RENOU, J-P; ROMBALDI, C. V.; QUECINI, V.; LAURENS, F.; GIRARDI, C. L. Contrasting transcriptional programs control postharvest development of apples (Malus x domestica Borkh.) submitted to cold storage and ethylene blockage. Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 65, p. 7813-7826, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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8. | | BALDIN, R. C.; KAVALCO, S. A. F.; WOYANN, L. G.; RODRIGUES JUNIOR, A. A.; GOBATTO, D. R.; SILVA, G. R. da; BENIN. G.; FINATTO, T. Yield stability of common bean genotypes in the state of Santa Catarina, Brazil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 56, e02302, 2021. Título em português: Estabilidade produtiva de genótipos de feijão no estado de Santa Catarina. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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9. | | VIEIRA, E. A.; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de; BENIN, G.; HARTWIG, I.; SILVA, J. A. G. da; VALÉRIO, I. P.; MARTINS, A. F.; BERTAN, I.; FINATTO, T. Repetibilidade de caracteres fenotípicos e das distâncias genéticas em aveia-branca na presença e ausência de fungicida. Científica, Jaboticabal, v. 36, n. 1, p. 17-26, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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10. | | CRUZ, P. J.; SILVA, J. A. G. da; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de; BENIN, G.; VIEIRA, E. A.; SCHMIDT, D. A. M.; FINATTO, T.; RIBEIRO, G.; FONSECA, D. A. R. Genetics of lodging-resistance in wheat. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 5, n. 1, p. 111-116, Mar. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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11. | | SILVA, J. A. G. da; CARVALHO, F. I. F. de; HARTWIG, I.; CAETANO, V. da R.; BERTAN, I.; MAIA, L. C. da; SCHIMIDT, D. A. M.; FINATTO, T.; VALÉRIO, I. P. Distância morfológica entre genótipos de trigo com ausência e presença do caráter "stay-green". Ciência Rural, Santa Maria, v. 37, n. 5, p.1261-1267, set/out, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Trigo. |
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12. | | SILVA, G. O. da; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de; SILVA, J. A. G. da; BENIN, G.; VIEIRA, E. A.; BERTAN, I.; HARTWIG, I.; FINATTO, T. Parâmetros de avaliação da tolerância ao alumínio tóxico em diferentes cultivares de aveia (Avena sativa L.). Revista Brasileira de Agrociência, Pelotas, v. 12, n. 4, p. 401-404, out./dez. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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13. | | HARTWIG, I.; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de; VIEIRA, E. A.; SILVA, J. A. G. da; BERTAN, I.; RIBEIRO, G.; FINATTO, T.; REIS, C. E. S. dos; BUSATO, C. C. Estimativa de coeficientes de correlação e trilha em gerações segregantes de trigo hexaplóide. Bragantia, Campinas, v. 66, n. 2, p. 203-218, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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14. | | HARTWIG, I.; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de; VIEIRA, E. A.; SILVA, J. A. G. da; BERTAN, I.; RIBEIRO, G.; FINATTO, T.; REIS, C. E. S. dos; BUSATO, C. C. Estimativa de coeficientes de correlação e trilha em gerações segregantes de trigo hexaplóide. Bragantia, Campinas, v. 66, n. 2, p. 203-218, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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15. | | SILVA, J. A. G. da; CARVALHO, F. I. F. de; COIMBRA, J. L. M.; BENIN, G.; OLIVEIRA, A. C. de; VIEIRA, E. A.; FINATTO, T.; BERTAN, I.; SILVA, G. O. da; GARCIA, S. M. Tolerância à toxicidade por alumínio em cultivares de aveia (Avena sativa L.) sob cultivo hidropônico. Revista Brasileira de Agrociência, Pelotas, v. 12, n. 3, p. 265-271, jul./set. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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16. | | SILVA, J. A. G. da; CARVALHO, F. I. F. de; COIMBRA, J. L. M.; VIEIRA, E. A.; BENIN, G.; OLIVEIRA, A. C. de; FINATTO, T.; BERTAN, I.; SILVA, G. O. da; CORREA, M. R. Tolerância ao alumínio em cultivares de aveia branca sob cultivo hidropônico. Bragantia, Campinas, v. 66, n. 4, p. 587-593, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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Registros recuperados : 16 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
20/10/2017 |
Data da última atualização: |
06/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
STORCH, T. T.; FINATTO, T.; BRUNEAU, M; ORSEL-BALDWIN, M.; RENOU, J-P; ROMBALDI, C. V.; QUECINI, V.; LAURENS, F.; GIRARDI, C. L. |
Afiliação: |
Tatiane Timm Storch, Embrapa Uva e Vinho; Taciane Finatto, Embrapa Uva e Vinho; Maryline Bruneau, Ba ? timent B, Institut de Recherche en Horticulture et Semences IRHS, Institut National de la Recherche Agronomique INRA, 49071 Beaucouze ? , France; Mathilde Orsel-Baldwin, Ba ? timent B, Institut de Recherche en Horticulture et Semences IRHS, Institut National de la Recherche Agronomique INRA, 49071 Beaucouze ? , France; Jean-Pierre Renou, Ba ? timent B, Institut de Recherche en Horticulture et Semences IRHS, Institut National de la Recherche Agronomique INRA, 49071 Beaucouze ? , France; Cesar Valmor Rombaldi, Departamento de Cie ? ncia e Tecnologia Agroindustrial, Faculdade de Agronomia Eliseu Maciel, Universidade Federal de Pelotas, Pelotas, RS 96050-500, Brazil; VERA MARIA QUECINI, CNPUV; François Laurens, Ba ? timent B, Institut de Recherche en Horticulture et Semences IRHS, Institut National de la Recherche Agronomique INRA, 49071 Beaucouze ? , France; CESAR LUIS GIRARDI, CNPUV. |
Título: |
Contrasting transcriptional programs control postharvest development of apples (Malus x domestica Borkh.) submitted to cold storage and ethylene blockage. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 65, p. 7813-7826, 2017. |
DOI: |
10.1021/acs.jafc.7b01425 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Apple is commercially important worldwide. Favorable genomic contexts and postharvest technologies allow year-round availability. Although ripening is considered a unidirectional developmental process toward senescence, storage at low temperatures, alone or in combination with ethylene blockage, is effective in preserving apple properties. Quality traits and genome wide expression were integrated to investigate the mechanisms underlying postharvest changes. Development and conservation techniques were responsible for transcriptional reprogramming and distinct programs associated with quality traits. A large portion of the differentially regulated genes constitutes a program involved in ripening and senescence, whereas a smaller module consists of genes associated with reestablishment and maintenance of juvenile traits after harvest. Ethylene inhibition was associated with a reversal of ripening by transcriptional induction of anabolic pathways. Our results demonstrate that the blockage of ethylene perception and signaling leads to upregulation of genes in anabolic pathways. We also associated complex phenotypes to subsets of differentially regulated genes. KEYWORDS: 1-methylcyclopropene, firmness, fruit quality, gene expression, microarray |
Palavras-Chave: |
Microarray. |
Thesaurus NAL: |
1-methylcyclopropene; Firmness; Fruit quality; Gene expression. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165368/1/Storch2017-apple-microarray.pdf
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Marc: |
LEADER 02162naa a2200289 a 4500 001 2077795 005 2019-05-06 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1021/acs.jafc.7b01425$2DOI 100 1 $aSTORCH, T. T. 245 $aContrasting transcriptional programs control postharvest development of apples (Malus x domestica Borkh.) submitted to cold storage and ethylene blockage.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aApple is commercially important worldwide. Favorable genomic contexts and postharvest technologies allow year-round availability. Although ripening is considered a unidirectional developmental process toward senescence, storage at low temperatures, alone or in combination with ethylene blockage, is effective in preserving apple properties. Quality traits and genome wide expression were integrated to investigate the mechanisms underlying postharvest changes. Development and conservation techniques were responsible for transcriptional reprogramming and distinct programs associated with quality traits. A large portion of the differentially regulated genes constitutes a program involved in ripening and senescence, whereas a smaller module consists of genes associated with reestablishment and maintenance of juvenile traits after harvest. Ethylene inhibition was associated with a reversal of ripening by transcriptional induction of anabolic pathways. Our results demonstrate that the blockage of ethylene perception and signaling leads to upregulation of genes in anabolic pathways. We also associated complex phenotypes to subsets of differentially regulated genes. KEYWORDS: 1-methylcyclopropene, firmness, fruit quality, gene expression, microarray 650 $a1-methylcyclopropene 650 $aFirmness 650 $aFruit quality 650 $aGene expression 653 $aMicroarray 700 1 $aFINATTO, T. 700 1 $aBRUNEAU, M 700 1 $aORSEL-BALDWIN, M. 700 1 $aRENOU, J-P 700 1 $aROMBALDI, C. V. 700 1 $aQUECINI, V. 700 1 $aLAURENS, F. 700 1 $aGIRARDI, C. L. 773 $tJournal of Agricultural and Food Chemistry$gv. 65, p. 7813-7826, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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