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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  07/10/1992
Data da última atualização:  07/10/1992
Autoria:  SIMS, C. A.; BATES, R. P.; MORTENSEN, J. A.
Afiliação:  Food Science and Human Nutrition Department, University of Florida, Gainesville, FL 32611.
Título:  Effects of must polyphenoloxidase activity and timing of sulfite addition on the color and quality of Vitis rotundifolia and Euvitis hybrid white wines.
Ano de publicação:  1990
Fonte/Imprenta:  American Journal of Enology and Viticulture, v.42, n.2, p.128-132, 1990.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effects of initial polyphenoloxidase activity (PPO) in the must and timing of the initial sulfite addition on the color of a white Euvitis hybrid wine and a white Vitis rotundifolia wine were evaluated. The non-sulfited Euvitis juice had high PPO and browned extensively if sulfite was not added at crush. However, delaying sulfite addition until after cold sttling (before fermentation) or after fermentation reduced total phenolics and produced wines with vbetter color as compared to addition of sulfite at crush, but did not significantly effect overall sensory quality. The same wine treatments with limited or no PPO activity in the must (inactivated by temporary low pH) generally browned to a greater extent than the same wines with full PPO acitivity. In contrast, the Vitis rotundifolia juice was very light due to a lack of indigenous PPO. Sulfite additions after cold settiling or fermentation reduced total phenolics and were as effective as a sulfite addition at crush in preserving wine color. V. rotundifolia wine produced by delaying sulfite addition until after fermentation was sifnicantly different in sensory quality (less astringent) than the sulfite-at-crush wine.
Palavras-Chave:  Phenolics compounds; Polyphenoloxidase.
Thesagro:  Composto Fenólico; Polifenoloxidase.
Thesaurus Nal:  sulfites; white wines.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO14252 - 1ADDSP - --97949794
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  19/12/2013
Data da última atualização:  19/12/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  FIGUEIREDO, U. J. de; NUNES, J. A. R.; VALLE, C. B. do; BARRIOS, S. C. L.; ALVES, G. F.
Afiliação:  ULISSES JOSÉ DE FIGUEIREDO, Mestrando em Genética e Melhoramento de Plantas, DBI/ UFLA; JOSÉ AIRTON RODRIGUES NUNES, UFLA; CACILDA BORGES DO VALLE, CNPGC; SANZIO CARVALHO LIMA BARRIOS, CNPGC; GEOVANI FERREIRA ALVES, Bolsista CNPGC.
Título:  Effects of season and year of evaluation in the selection of Brachiaria humidicola hybrids.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Tropical Grasslands - Forrajes Tropicales, v. 1, p. 76-77, 2013.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Environmental effects; Genotype by environment interaction; Tropical grasses.
Thesaurus NAL:  nutritive value.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/94352/1/Figueiredo-et-al.-748.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC15588 - 1UMTAP - DD
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