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62. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LOURENÇO, I. P.; FAÇANHA, R. V.; SOUZA, M. C.; RUFINO, M. do S. M.; FIGUEIREDO, R. W. de; ALVES, R. E.; BRITO, E. S. de. Compostos bioativos, ácidos graxos e atividade antioxidante em frutos de genótipos de muricizeiro (Byrsonima dealbata) da vegetação litorânea do Ceará, Brasil. Revista Chilena de Nutrición, Santiago, v. 36, s. 1, p. 689, nov. 2009. (Suplemento com Resumos do XV Congreso Latinoamericano de Nutrición (SLAN), Santiago, Chile, nov. 2009). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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63. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, F. G. de; FIGUEIREDO, R. W. de; ALVES, R. E.; ARAGAO, F. A. S. de; RUFINO, M. do S. M.; ARAÚJO, I. A. de. Assessment of mangaba (Hancornia speciosa) genotype to determine the best characteristics for differentiation of accessions and putative progenitors. In: ANNUAL MEETING OF THE INTERAMERICAN SOCIETY FOR TROPICAL HORTICULTURE, 55, Barquisimeto, 2009. Book of Abstracts. Barquisimeto, Venezuela: ISTH, 2009. p. 85. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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65. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, A. C. de; FIGUEIREDO, R. W. de; MAIA, G. A.; ALVES, R. E.; SOUZA FILHO, M. de S. M.; SOUSA, P. H. M. de. Efeito do tipo de corte nas características físico-químicas e microbiológicas do melão 'Cantaloupe' (cucumis melo L. Híbrido HY-MARK) minimamente processado. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v.31, n.4, p.1095-1101, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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66. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FREITAS, C. A. S. de; MAIA, G. A.; COSTA, J. M. C. da; FIGUEIREDO, R. W. de; SOUSA, P. H. M. de; FERNANDES, A. G. Estabilidade dos carotenoides, antocianinas e vitamina C presentes no suco tropical de acerola (Malpighia emarginata DC.) adoçado envasado pelos processos Hot-Fill e asséptico. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 30, n. 5, p. 942-949, set./out. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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67. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, V. K. L. da; FIGUEIREDO, R. W. de; BRITO, E. S. de; MAIA, G. A.; SOUSA, P. H. M. de; FIGUEIREDO, E. A. T. de. Estabilidade da polpa do bacuri (Platonia insignis Mart.) congelada por 12 meses. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 34, n. 5, p. 1293-1300, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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68. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, A. de P. V. da; MAIA, G. A.; OLIVEIRA, G. S. F. de; FIGUEIREDO, R. W. de; BRASIL, I. M. Estabilidade do suco clarificado de Cajá (Spondias lutea L.) mediante emprego de enzimas pectinolíticas e agentes "Fining". Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 33, n. 11, p. 1933-38, nov. 1998. Título em inglês: Stability of the clarified cajá fruit juice (Spondias lutea L.) processed by pectinolytic enzymes and fining agents. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Unidades Centrais. |
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69. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA NETO, M. A. de; MAIA, G. A.; LIMA, J. R.; FIGUEIREDO, R. W. de; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; LIMA, A. da S. Desidratação osmótica de manga seguida de secagem convencional: avaliação variáveis de processo. Ciência e Agrotecnologia, v. 29, n.5, set./out., p. 1021 - 1028, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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70. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, V. K. L. da; FIGUEIREDO, R. W. de; MAIA, G. A.; BRITO, E. S. de; SOUSA, P. H. M. de; FIGUEIREDO, E. A. T. de. Desenvolvimento de néctar de bacuri (Platonia insignis Mart.). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte: SBCTA, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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71. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, V. K. L. da; FIGUEIREDO, R. W. de; MAIA, G. A.; BRITO, E. S. de; SOUSA, P. H. M. de; ALMEIDA, M. M. B. Determinação da polifenoloxidades (PPO) e peroxidase (POD) em polpa de bacuri (Platonia insignis Mart.). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte: SBCTA, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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74. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FIGUEIREDO, E. A. T. de; MAIA, C. A.; OLIVIERA, G. S. F. de; GASPAR JUNIOR, J. C.; FIGUEIREDO, R. W. de. Processamento e estabilidade do coco ralado doce e extra-umido. Ciencia Agronomica, v.20, n.1/2, p.1119-127, jun./dez., 1989. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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75. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LIMA, A. da S.; LIMA, J. R.; FIGUEIREDO, R. W. de; MAIA, G. A.; SOUZA FILHO, M. de S. M.; SOUZA NETO, M. A. de. Processo de obtenção de melão desidratado por osmose seguido de secagem em estufa. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE INTERAMERICANA DE HORTICULTURA TROPICAL, 49., 2003, Fortaleza. Programa e resumos... Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2003. p. 207 Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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78. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | TEIXEIRA, E. A. M.; MAIA, G. A.; HOLANDA, L. F. F. de; OLIVEIRA, J. C. G. J.; FIGUEIREDO, R. W. de. Processo Alternativo para Conservação do Leite de Coco Produzido para Consumo Comercial. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.24, n.6, p. 761-768, jun.1989 Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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79. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LIMA, A. M. S.; SOUSA, F. A. de; SILVA, J, A. da; FIGUEIREDO, R. W. de; LIMA, M. A. C. de; RUFINO, M. do S. M. Prospecting for macromolecular antioxidants or non-extractable polyphenols in bagasse from wineries in the São Francisco River Valley. International Journal Of Development Research, v. 10, p. 37578-37582, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
16/10/2020 |
Data da última atualização: |
16/10/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SILVA, J. A. da; SOUSA, F. A. de; LIMA, A. M. S.; FIGUEIREDO, R. W. de; LIMA, M. A. C. de; RUFINI, M. do S. M. |
Afiliação: |
Joilna Alves da Silva; Francisco Acácio de Sousa; Antônio Maurício Sousa Lima; Raimundo Wilane de Figueiredo; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; Maria do Socorro Moura Rufino. |
Título: |
Macromolecular antioxidants usually ignored, are the major part of dietary polyphenols: a study in the grapes industrial residues. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Development Research, v. 10, n. 8, p. 39527-39533, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.37118/ijdr.19637.08.2020 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work aims to determine the concentration of phenolic compounds in different grape residue varieties generated by juice industry in the São Francisco Valley, as well as to evaluate macromolecular antioxidant compounds in grape residue with presenting as a main scope the realization of a detailed study on the properties of this product, seeking to identify it and characterize it as a commercial product rich in macroantioxidants. In this research, bagasse (husks + seeds) from the juice industry, obtained after the pressing and filtration stages during the production process, were analyzed. The results showed high levels of macroantioxidants compounds and polyphenols for the grape residue, associated to the antioxidant activity, and expressed in mean values ± standard deviation. It can be concluded that industrial grape residue, especially from the production of juices, are rich in macroantioxidants and can be used by food industry as a bioactive. |
Palavras-Chave: |
Macromolecular; Polifenóis não extraíveis; Proantocianidinas; Resíduo de uva. |
Thesagro: |
Antioxidante; Composto Fenólico; Suco; Suco de Fruta; Uva. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01959naa a2200313 a 4500 001 2125576 005 2020-10-16 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.37118/ijdr.19637.08.2020$2DOI 100 1 $aSILVA, J. A. da 245 $aMacromolecular antioxidants usually ignored, are the major part of dietary polyphenols$ba study in the grapes industrial residues.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThis work aims to determine the concentration of phenolic compounds in different grape residue varieties generated by juice industry in the São Francisco Valley, as well as to evaluate macromolecular antioxidant compounds in grape residue with presenting as a main scope the realization of a detailed study on the properties of this product, seeking to identify it and characterize it as a commercial product rich in macroantioxidants. In this research, bagasse (husks + seeds) from the juice industry, obtained after the pressing and filtration stages during the production process, were analyzed. The results showed high levels of macroantioxidants compounds and polyphenols for the grape residue, associated to the antioxidant activity, and expressed in mean values ± standard deviation. It can be concluded that industrial grape residue, especially from the production of juices, are rich in macroantioxidants and can be used by food industry as a bioactive. 650 $aGrapes 650 $aAntioxidante 650 $aComposto Fenólico 650 $aSuco 650 $aSuco de Fruta 650 $aUva 653 $aMacromolecular 653 $aPolifenóis não extraíveis 653 $aProantocianidinas 653 $aResíduo de uva 700 1 $aSOUSA, F. A. de 700 1 $aLIMA, A. M. S. 700 1 $aFIGUEIREDO, R. W. de 700 1 $aLIMA, M. A. C. de 700 1 $aRUFINI, M. do S. M. 773 $tInternational Journal of Development Research$gv. 10, n. 8, p. 39527-39533, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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