|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
09/11/2021 |
Data da última atualização: |
20/11/2023 |
Autoria: |
VALENTIM, J. F.; ANDRADE, C. M. S. de; SALES, M. F. L.; ASSIS, G. M. L. de; SA, C. P. de; COSTA, F. de S. |
Afiliação: |
JUDSON FERREIRA VALENTIM, CPAF-AC; CARLOS MAURICIO SOARES DE ANDRADE, CPAF-AC; MAYKEL FRANKLIM LIMA SALES, CPAF-AC; GISELLE MARIANO LESSA DE ASSIS, CPAF-AC; CLAUDENOR PINHO DE SA, CPAF-AC; FALBERNI DE SOUZA COSTA, CPAF-AC. |
Título: |
Intercropping grasses and legumes for pasture diversification and sustainable intensification of livestock in the Amazon. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; MARZALL, K.; SILVA, W. G. da. (ed.). Adapting to climate change: strategies for brazilian agricultural and livestock system. Brasília, DF: MAPA, 2021. |
Páginas: |
p. 34-35. |
ISBN: |
978-65-86803-61-7 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Brazil has 112 million hectares of cultivated pastures (IBGE, 2017), of which 52% are degraded and 25% in degradation (DIAS-FILHO, 2014), according to estimates. Livestock intensification is the main strategy for reconciling increased productivity with reduced environmental impacts (STRASSBURG et al,, 2014). The intensification of livestock is associated with the reform or recovery of pastures, which includes the supply of nutrients through fertilizers, mainly nitrogen (N), However, high costs limit Brazilian farmers from adopting pasture fertilization especially in the Amazon (ANDRADE, 2010; 2012), In this scenario, using grass pastures intercropped with legumes with biological N fixation capacity (FBN) becomes a practice of great interest. |
Palavras-Chave: |
Amendoim forrageiro; Arachis pintoi cv BRS Mandobi; Cacahuetes forrajeros; Cultivo intercalar; Cultivo mixto; Forage peanut; Leguminosas forrajeras; Pastos forrajeros; Pasture recovery; Recuperación de pastos. |
Thesagro: |
Consorciação de Cultura; Gramínea Forrageira; Leguminosa Forrageira; Pastagem Consorciada; Recuperação do Solo; Transferência de Tecnologia. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia; Forage grasses; Forage legumes; Intercropping; Mixed cropping; Technology transfer. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/227564/1/27220.pdf
|
Marc: |
LEADER 02313naa a2200469 a 4500 001 2135948 005 2023-11-20 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-65-86803-61-7 100 1 $aVALENTIM, J. F. 245 $aIntercropping grasses and legumes for pasture diversification and sustainable intensification of livestock in the Amazon.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $ap. 34-35. 520 $aBrazil has 112 million hectares of cultivated pastures (IBGE, 2017), of which 52% are degraded and 25% in degradation (DIAS-FILHO, 2014), according to estimates. Livestock intensification is the main strategy for reconciling increased productivity with reduced environmental impacts (STRASSBURG et al,, 2014). The intensification of livestock is associated with the reform or recovery of pastures, which includes the supply of nutrients through fertilizers, mainly nitrogen (N), However, high costs limit Brazilian farmers from adopting pasture fertilization especially in the Amazon (ANDRADE, 2010; 2012), In this scenario, using grass pastures intercropped with legumes with biological N fixation capacity (FBN) becomes a practice of great interest. 650 $aAmazonia 650 $aForage grasses 650 $aForage legumes 650 $aIntercropping 650 $aMixed cropping 650 $aTechnology transfer 650 $aConsorciação de Cultura 650 $aGramínea Forrageira 650 $aLeguminosa Forrageira 650 $aPastagem Consorciada 650 $aRecuperação do Solo 650 $aTransferência de Tecnologia 653 $aAmendoim forrageiro 653 $aArachis pintoi cv BRS Mandobi 653 $aCacahuetes forrajeros 653 $aCultivo intercalar 653 $aCultivo mixto 653 $aForage peanut 653 $aLeguminosas forrajeras 653 $aPastos forrajeros 653 $aPasture recovery 653 $aRecuperación de pastos 700 1 $aANDRADE, C. M. S. de 700 1 $aSALES, M. F. L. 700 1 $aASSIS, G. M. L. de 700 1 $aSA, C. P. de 700 1 $aCOSTA, F. de S. 773 $tIn: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; MARZALL, K.; SILVA, W. G. da. (ed.). Adapting to climate change: strategies for brazilian agricultural and livestock system. Brasília, DF: MAPA, 2021.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 5 | |
1. | | ÂNGELO, F. F.; SCHWAAB, R. D. C.; REZENDE, A. P. M.; LOPES, M. F.; AGUIAR, D. M.; SOUZA, V. de; MELO JUNIOR, A. M.; FERREIRA, M. H. Antimicrobial resistance profile of Staphylococcus aureus isolated in goat milk. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 30., 2019, Maceió, Anais... Maceió: SBM, 2019.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
2. | | SILVA, A. S.; CORTINHAS, C. S.; ACEDO, A. C.; LOPES, F. C. F.; ARRIGONI, M. B.; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; FERREIRA, M. H.; JAGUARIBE, T. L.; WEBER, C. T.; MORENZ, M. J. F. Effects of essential oils supplementation, associated or not with amylase, on dry matter intake, productive performance, and nitrogen metabolism of dairy cows. Animal Feed Science and Technology, v. 297, 115575, 2023.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
3. | | SILVA, A. S.; CORTINHAS, C. S.; ACEDO, T. S.; MORENZ, M. J. F.; LOPES, F. C. F.; ARRIGONI, M. B.; FERREIRA, M. H.; JAGUARIBE, T. L.; FERREIRA, L. D.; GOUVÊA, V. N.; PEREIRA, L. G. R. Effects of feeding 25-hydroxyvitamin D3 with an acidogenic diet during the prepartum period in dairy cows: Mineral metabolism, energy balance, and lactation performance of Holstein dairy cows. Journal of Dairy Science, v. 105, n. 7, p. 5796-5812, 2022.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
4. | | ALBUQUERQUE, J. M.; CORTINHAS, C.; ACEDO, T.; SILVA, A. S.; BORGES, K. M.; DIAVÃO, J.; FERREIRA, M. H.; LOPES, F. C. F.; CAMPOS, M. M.; PACIULLO, D. S. C.; GOMIDE, C. A. de M.; MORENZ, M. J. F.; GOTT, P. Hydroxyvitamin D3 supplementation increased productive performance during lactation in dairy cows. Journal of Dairy Science, v. 106, p. 290, 2023. Suppl. 1. 2023 American Dairy Science Association®
Annual Meeting Edição dos abstracts do American Dairy Science Association Annual Meeting, ADSA 2023.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
5. | | BEZERRA, C. F.; ROCHA, J. E.; SILVA, M. K. N.; FREITAS, T. S.; SOUSA, A. K.; SANTOS, A. T. L. dos; CRUZ, R. P. da; FERREIRA, M. H.; SILVA, J. C. P. da; MACHADO, A. J. T.; CARNEIRO, J. N. P.; SALES, D. L.; COUTINHO, H. D. M.; RIBEIRO, P. R. V.; BRITO, E. S. de; MORAIS-BRAGA, M. F. Analysis by UPLC-MS-QTOF and antifungal activity of guava (Psidium guajava L.). Food and Chemical Toxicology, v. 119, p. 122-132, 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
| |
Registros recuperados : 5 | |
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|