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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  03/06/1996
Data da última atualização:  03/06/1996
Autoria:  UHL, C.; JORDAN, C.; CLARK, K.; CLARK, H.; HERRERA, R.
Título:  Ecosystem recovery in Amazon caatinga forest after cutting, cutting and burning and bulldozer clearing treatments.
Ano de publicação:  1982
Fonte/Imprenta:  Oikos, v.38, n.3, p.313-320, 1982.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A study of ecosystem recovery following forest cutting, forest cutting and burning, and forest clearing by bulldozing was conducted in Amazon caatinga forest in the upper Rio Negro Region of southern Venezuela. Ecosystem recovery was evaluated by measuring vegetation composition, biomass, nutrient accumulation, soil characteristics, and nutrient leaching. As disturbance increased in intensity, the early successional vegetation changed from primary forest trees (cut treatment) to successional woody species (cut and burned treatment) to forbs and grasses (bulldozed treatment). Soil nutrient levels were greater in both the cut and the cut and burned treatment plots than in the control forest three years after the disturbances presumably because of steady transfers of nutrients from the forest slash to the soil. Soil nutrient levels in the bulldozed plot were much lower than the control forest because of top soil removal. Aboveground biomass at three years was 1291 g m-2 in the cut site, 870 g m-2 in the cut and burned site, and 77 g m-2 in the bulldozed site. Given these rates of biomass accumulation, approximately 100 yr will be required for both the cut and the cut and burned sites to reach biomass levels characteristics of mature caatinga forest, while more than 1000 yr will be necessary in the case of the bulldozed site.
Palavras-Chave:  Amazon; Ecosystem recovery; Plant; Queima; Recuperacao de ecossistema; Rio Negro region; Treatment.
Thesagro:  Caatinga; Corte; Planta; Tratamento.
Thesaurus Nal:  Amazonia; burning; cutting.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP32415 - 1ADDSP - --SP28252825
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  05/11/2015
Data da última atualização:  05/11/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  DIAS, P. A. S.; PEREIRA, H. S.; FERREIRA, E. P. de B.; MELO, P. G. S.; MELO, L. C.; FARIA, L. C. de; WENDLAND, A.; SOUZA, T. L. P. O. de.
Afiliação:  POLIANNA ALVES SILVA DIAS, doutoranda UFG; HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF; ENDERSON PETRONIO DE BRITO FERREIRA, CNPAF; PATRICIA GUIMARAES SANTOS MELO, UFG; LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF; LUIS CLAUDIO DE FARIA, CNPAF; ADRIANE WENDLAND FERREIRA, CNPAF; THIAGO LIVIO PESSOA OLIV DE SOUZA, CNPAF.
Título:  Estabilidade produtiva de linhagens de feijoeiro-comum em sistema de fixação biológica de nitrogênio.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 8., 2014, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2014.
Páginas:  p. 27.
Série:  (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 306).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo do presente trabalho foi identificar linhagens elite de feijoeiro-comum do grupo preto com alta estabilidade fenotípica para produtividade de grãos em sistema de FBN.
Thesagro:  Feijão; Fixação de nitrogênio; Phaseolus vulgaris.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/132504/1/p27.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF33736 - 1UPCRA - DD20142014
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