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Registros recuperados : 182 | |
101. | | FERREIRA, E. A. B.; MIRANDA, Z. de J. G.; SOUSA-SILVA, J. C.; SOUSA, E. dos S.; OLIVEIRA-FILHO, E. C.; AQUINO, F. de G.; TUPINAMBÁ, D. D. Educação ambiental como instrumento no processo de gestão ambiental na Embrapa Cerrados: um diagnóstico. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. (Embrapa Cerrados. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 215). Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Unidades Centrais. |
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102. | | TORO-HERRERA, M. A.; VIEIRA, D. A.; ALVARENGA, J. P.; SILVA, L.; MENDONÇA, A. M. DAS C.; FERREIRA, E. A.; BARBOSA, J. P. R. A. D. Drought/rewatering cycles on the vegetative growth of citrus seedlings. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 58, e03331, 2023. Título em português: Ciclos de seca/reidratação no crescimento vegetativo de mudas de citros. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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103. | | FERREIRA, E. A.; SILVA, A. A.; REIS, M. R.; SANTOS, J. B.; OLIVEIRA, J. A.; VARGAS, L.; KHOURI, K. R.; GUIMARÃES, A. A. Distribuição de glyphosate e acúmulo de nutrientes em biótipos de azevém. Planta Daninha, Viçosa, v. 26, n. 1, p. 165-173, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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104. | | CONCENÇO, G.; SILVA, A. A.; FERREIRA, E. A.; GALON, L.; REIS, M. R.; D'ANTONINO, L.; VARGAS, L.; SILVA, L. V. B. D. Fotossíntese de biótipos de azevém sob condição de competição. Planta Daninha, Viçosa, MG, v. 26, n. 3, p. 595-600, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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105. | | BASTOS, D. C.; MOUCO, M. A. do C.; FERREIRA, E. A.; RIBEIRO, J. M.; CALGARO, M.; PINTO, J. M.; ANGELOTTI, F. Impacto de diferentes sistemas de produção de manga sobre a produção da cultivar Tommy atkins. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: SBF, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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107. | | GALON, L.; TIRONI, S. P.; SILVA, A. A.; SILVA, A. F.; CONCENCO, G.; ROCHA, P. R. R.; KUNZ, V. L.; FERREIRA, E. A.; FERREIRA, F. A. Eficiência de controle de Brachiaria brizanha e seletividade dos herbicidas {[Diuron + Hexazinone] + MSMA} aplicados à cultura da cana-de-açúcar. Planta Daninha, Campinas, v. 30, n. 2, p. 367-376, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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108. | | GALON. L.; TIRONI, S. P.; SILVA, A. A.; SILVA, A. F. da; CONCENCO, G.; ROCHA, P. R. R.; KUNZ, V. L.; FERREIRA, E. A.; FERREIRA, F. A. Eficiência de controle de Brachiaria brizantha e seletividade dos herbicidas {(Diuron + Hexazinone) + MSMA} Aplicados à cultura da cana-de- açúcar. Planta Daninha, Viçosa, v. 30, n. 2, p. 367-376, abr./jun. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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109. | | OLIVEIRA, R. P. de; SOARES FILHO, W. dos S.; MACHADO, M. A.; FERREIRA, E. A.; SCIVITTARO, W. B.; GESTEIRA, A. da S. Melhoramento genético de plantas cítricas. Informe Agropecuário , Belo Horizonte , v. 3 5 , n . 2 8 1 , p . 2 2 - 2 9 , j u l . / a g o . 2 0 1 4. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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110. | | SAMPAIO, D. R.; FERREIRA, E. A. B.; MARTINS, E. de S.; CARDOSO, W. dos S.; PASSO, D. P.; NASCIMENTO, G. de J. Matéria orgânica e capacidade de troca catiônica em diferentes sistemas de manejo na região do Cerrado. In: ENCONTRO DE JOVENS TALENTOS DA EMBRAPA CERRADOS, 4., 2009, Planaltina, DF. Resumos apresentados... Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2009. p. 165-166 (Embrapa Cerrados. Documentos, 243). Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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111. | | SÁ, M. A. C. de; SANTOS JÚNIOR, J. de D. G. dos; RESCK, D. V. S.; FERREIRA, E. A. B.; FRANZ, C. A. B. Minipenetrômetro dinâmico para determinação da resistência à penetração em amostras de solo indeformadas. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 11, p. 1659-1662, nov. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Unidades Centrais. |
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112. | | FERREIRA, E. A.; FERREIRA, D. P.; ABREU, J. G. de; ALMEIDA, R. G. de; AZEVEDO, V. H. de; SALES, K. C.; ASSIS, L. M. B.; SANDRI, V. T. Mass yield of Piatã grass in systems in integration. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS: 100% DIGITAL, 2., 2021. WCCLF 2021 proceedings. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2021. p. 292-294. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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113. | | CRUZ, P. J. R. da; SANTOS, M. V.; SILVA, L. D da; FERREIRA, E. A.; MAGALHÃES, M. A.; MARTUSCELLO, J. A.; FONSECA, D. M. da. Morphogenetic, physiological, and productive of forage peanut responses to shading. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 55, e01746, 2020. Título em português: Respostas morfogenéticas, fisiológicas e produtivas de amendoim forrageiro ao sombreamento. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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114. | | FERREIRA, E. A.; FERREIRA, D. P.; ABREU, J. G. de; ALMEIDA, R. G. de; AZEVEDO, V. H. de; SALES, K. C.; ASSIS, L. M. B.; SANDRI, V. T. Morphological composition of Piatã grass in systems in integration. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS: 100% DIGITAL, 2., 2021. WCCLF 2021 proceedings. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2021. p. 289-291. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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115. | | RIBEIRO, F. C.; OLIVEIRA, A. D. de; FERREIRA, E. A. B.; BISPO, O. B.; ZANSAVIO, A. M. de O.; GATTO, A. Nitrogênio mineral em solos sob florestas plantadas e vegetação nativa do Cerrado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 35., 2015, Natal. O solo e suas múltiplas funções: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2015. Disponível online. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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118. | | SANTOS, M. V.; FERREIRA, E. A.; CRUZ, P. J. R. da; RIBEIRO, V. G. V.; ALENCAR, B. T. B.; CABRAL, C. M.; FRANCISCO, D. M. T.; ASPIAZÚ, I. Leaf anatomy of 'Marandu' grass cultivated in plant arrangements in agrosilvopastoral systems. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 12, p. 1320-1328, Dez. 2018. Título em português: Anatomia foliar de capim-marandu cultivado em arranjos de plantio em sistemas agrossilvipastoris. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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119. | | RESCK, D. V. S.; FERREIRA, E. A. B.; SANTOS JÚNIOR, J. de D. G. dos; SÁ, M. A. C. de; FIGUEIREDO, C. C. de. Manejo do solo sob um enfoque sistêmico. In: FALEIRO, F. G.; FARIAS NETO, A. L. de (Ed.). Savanas: desafios e estratégias para o equilíbrio entre sociedade, agronegócio e recursos naturais. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. cap. 14, p. 417-473. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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120. | | FARIA, A. T.; FERREIRA, E. A.; ROCHA, P. R. R.; SILVA, D. V.; SILVA, A. A.; FIALHO, C. M. T.; SILVA, A. F. Effect of Trinexapac-ethyl on growth and yield of sugarcane. Planta Daninha, Viçosa-MG, v. 33, n. 3, p. 491-497, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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Registros recuperados : 182 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
27/05/2022 |
Data da última atualização: |
27/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BRITO, G. O.; REIS, B. C.; FERREIRA, E. A.; JUNQUEIRA, N. T. V.; SÁ-BARRETO, L. C. L.; MATTIVI, F.; VRHOVSEK, U.; GRIS, E. F. |
Afiliação: |
GIOVANNA OLIVEIRA DE BRITO; BRUNA CABRAL REIS; EDUARDO A. FERREIRA; NILTON TADEU VILELA JUNQUEIRA, CPAC; LÍVIA C. L. SÁ-BARRETO; FULVIO MATTIVI; URSKA VRHOVSEK; ELIANA FORTES GRIS. |
Título: |
Phenolic Compound Profile by UPLC-MS/MS and Encapsulation with Chitosan of Spondias mombin L. Fruit Peel Extract from Cerrado Hotspot?Brazil. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Molecules, v. 27, 2382, 2022. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Taperebá (Spondias mombin L.) is a native species of the Brazilian Cerrado that has shown important characteristics such as a significant phenolic compound content and biological activities. The present study aimed to characterize the phenolic compound profile and antioxidant activity in taperebá peel extract, as well as microencapsulating the extract with chitosan and evaluating the stability of the microparticles. The evaluation of the profile of phenolic compounds was carried out by UPLC-MS/MS. The in vitro antioxidant activity was evaluated by DPPH and ABTS methods. The microparticles were obtained by spray drying and were submitted to a stability study under different temperatures. In general, the results showed a significant content of polyphenols and antioxidant activity. The results of UPLC-MS/MS demonstrated a significant content of polyphenols in taperebá peel, highlighting the high content of ellagic acid and quercetin compounds. There was significant retention of phenolic compounds when microencapsulated, demonstrating high retention at all evaluated temperatures. This study is the first to microencapsulate the extract of taperebá peel, in addition to identifying and quantifying some compounds in this fruit. |
Palavras-Chave: |
Quitosana; Taperebá. |
Thesagro: |
Antioxidante; Cajá; Cerrado; Composto Fenólico; Espécie Nativa; Secagem. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143513/1/Nilton-Junqueira-Phenolic-compound-profile.pdf
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Marc: |
LEADER 02106naa a2200301 a 4500 001 2143513 005 2022-05-27 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBRITO, G. O. 245 $aPhenolic Compound Profile by UPLC-MS/MS and Encapsulation with Chitosan of Spondias mombin L. Fruit Peel Extract from Cerrado Hotspot?Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aAbstract: Taperebá (Spondias mombin L.) is a native species of the Brazilian Cerrado that has shown important characteristics such as a significant phenolic compound content and biological activities. The present study aimed to characterize the phenolic compound profile and antioxidant activity in taperebá peel extract, as well as microencapsulating the extract with chitosan and evaluating the stability of the microparticles. The evaluation of the profile of phenolic compounds was carried out by UPLC-MS/MS. The in vitro antioxidant activity was evaluated by DPPH and ABTS methods. The microparticles were obtained by spray drying and were submitted to a stability study under different temperatures. In general, the results showed a significant content of polyphenols and antioxidant activity. The results of UPLC-MS/MS demonstrated a significant content of polyphenols in taperebá peel, highlighting the high content of ellagic acid and quercetin compounds. There was significant retention of phenolic compounds when microencapsulated, demonstrating high retention at all evaluated temperatures. This study is the first to microencapsulate the extract of taperebá peel, in addition to identifying and quantifying some compounds in this fruit. 650 $aAntioxidante 650 $aCajá 650 $aCerrado 650 $aComposto Fenólico 650 $aEspécie Nativa 650 $aSecagem 653 $aQuitosana 653 $aTaperebá 700 1 $aREIS, B. C. 700 1 $aFERREIRA, E. A. 700 1 $aJUNQUEIRA, N. T. V. 700 1 $aSÁ-BARRETO, L. C. L. 700 1 $aMATTIVI, F. 700 1 $aVRHOVSEK, U. 700 1 $aGRIS, E. F. 773 $tMolecules$gv. 27, 2382, 2022.
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