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Registros recuperados : 1.133 | |
122. | | FERREIRA, E. C.; MILORI, D. M. B. P.; FERREIRA, E. J.; MARTIN NETO, L. Determination of organic matter humidification by laser induced breakdown spectrometry and artificial neural network. In: MEETING OF THE INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY, 15., 2010, Puerto de la Cruz, ES. Advances in natural organic matter and humic substances research 2008-2010: proceedings. [S. l.: s. n.], 2010. v. 2. p. 202-205. J. A. González-Pérez, F. J. González-Vila, G. Almendros, Eds. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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123. | | FERREIRA, E. C.; MILORI, D. M. B. P.; FERREIRA, E. J.; MARTIN-NETO, L. Utilização de espectroscopia de emissão óptica com plasma induzido por laser (LIBS) e rede artificial para determinação de carbono em solos. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE SUBSTÂNCIAS HÚMICAS, 8., 2009, Pelotas, RS. Matéria orgânica ambiental e sustentabilidade: anais. Pelotas, RS: Embrapa Clima Temperado, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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124. | | FERREIRA, E. C.; MILORI, D. M. B. P.; FERREIRA, E. J.; MARTIN-NETO, L. Utilização de espectroscopia de emissão óptica com plasma induzido por laser (LIBS) e rede artificial para determinação de carbono em solos. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE SUBSTÂNCIAS HÚMICAS, 8., 2009, Pelotas, RS. Matéria orgânica ambiental e sustentabilidade: livro de resumos. Pelotas, RS: Embrapa Clima Temperado, 2009. p. 95. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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133. | | CAPPATO, L. P.; FERREIRA, E. H. DA R.; ROSENTHAL, A. Azeitonas de mesa no Brasil: mercado, tecnologia e aspectos legais. Ciência Rural, Santa Maria, v. 45, n. 7, p. 1327-1335, jul., 2015. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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134. | | SOUZA, J. R. de; FERREIRA, E.; CHAGAS, E. F. das. Avaliação de variedades de arroz cultivadas no Estado do Maranhão para antibiose a ninfas de Tibraca limbativentris (Stal, 1860) (Heteroptera: Pentatomidae). In: CONGRESSO BRASILEIRO DA CADEIA PRODUTIVA DE ARROZ, 2.; REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE ARROZ, 8., 2006, Brasília, DF. Anais... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2006. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 196). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 1.133 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
25/11/1999 |
Data da última atualização: |
05/01/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
FERREIRA, E. C.; NOGUEIRA, A. R. de A. |
Afiliação: |
EDILENE C. FERREIRA, UFSCAR; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE. |
Título: |
Vanillin-condensed tannin study using flow injection spectrophotometry. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
Talanta, v.51, p.1-6, 2000. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Studies involving the kinetic reaction between vanillin and condensed tannins were developed using a flow injection system with spectrophotometric determination. A solution of the monomeric compound (-)-epicatechin was used as the analytical standard. This compound was chosen due to its structure, which is similar to a polymeric unit of the condensed tannin present in plants. The results indicated that the vanillin - condensed tannin reaction is time dependent and affected by the degree of polymerization of the condensed tannin. The flow system allowed ( - )-epicatechin to be used without overestimating the content of the tannin present in the forage legume, guandu (Cajanus cajan (L.) Millsp.), studied. A relative standard deviation (R.S.D.) of < 1% was found for a 4 h period work and allowed the determination of about 60 samples h ' with a detection limit of 1.05 mg I ' for condensed tannin. When compared to the manual vanillin procedure, the proposed approach can be used with various advantages. |
Palavras-Chave: |
Flow injection; Guandu seeds; Spectrophotometry; Tannin. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
LEADER 01516naa a2200181 a 4500 001 1044611 005 2022-01-05 008 2000 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFERREIRA, E. C. 245 $aVanillin-condensed tannin study using flow injection spectrophotometry.$h[electronic resource] 260 $c2000 520 $aStudies involving the kinetic reaction between vanillin and condensed tannins were developed using a flow injection system with spectrophotometric determination. A solution of the monomeric compound (-)-epicatechin was used as the analytical standard. This compound was chosen due to its structure, which is similar to a polymeric unit of the condensed tannin present in plants. The results indicated that the vanillin - condensed tannin reaction is time dependent and affected by the degree of polymerization of the condensed tannin. The flow system allowed ( - )-epicatechin to be used without overestimating the content of the tannin present in the forage legume, guandu (Cajanus cajan (L.) Millsp.), studied. A relative standard deviation (R.S.D.) of < 1% was found for a 4 h period work and allowed the determination of about 60 samples h ' with a detection limit of 1.05 mg I ' for condensed tannin. When compared to the manual vanillin procedure, the proposed approach can be used with various advantages. 653 $aFlow injection 653 $aGuandu seeds 653 $aSpectrophotometry 653 $aTannin 700 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A. 773 $tTalanta$gv.51, p.1-6, 2000.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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