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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
15/01/2014 |
Data da última atualização: |
01/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOUZA, J. M. L. de; CUNHA, C. R. da; LEITE, F. M. N.; GAIOSO FILHO, C. A.; OLIVEIRA, M. de. |
Afiliação: |
JOANA MARIA LEITE DE SOUZA, CPAF-AC; CLARISSA RESCHKE DA CUNHA, CPAF-AC; FELÍCIA MARIA NOGUEIRA LEITE; CÉSAR AUGUSTO GAIOSO FILHO; MAURÍCIO DE OLIVEIRA. |
Título: |
Avaliação sensorial de biscoitos tipo cookies elaborados com farinha de arroz e castanha-do-brasil. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: ELIAS, M. C.; OLIVEIRA, M. de; VANIER, N. L. (ed.). Anais do 5º Simpósio Brasileiro de Qualidade de Arroz. Pelotas: UFPEL, 2012. |
Páginas: |
p. 504-507. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Avaliação sensorial; Biscoitos; Castanha-do-brasil. |
Thesagro: |
Arroz. |
Thesaurus Nal: |
Rice; Storage pests. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/115609/1/24851.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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Biblioteca |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
09/05/2005 |
Data da última atualização: |
01/06/2006 |
Autoria: |
CAPELETI, I.; BONINI, E. A.; FERRARESE, M de L. L.; TEIXEIRA, A. C. N.; KRZYZANOWSKI, F. C.; FERRARESE FILHO, O. |
Título: |
Lignin content and peroxidase activity in soybean seed coat susceptible and resistant to mechanical damage |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Physiologiae Plantarum, Kraków, v. 27, n. 1, p. 103-108, 2005. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Mechanical damage is one of the causes of great loss in the quality of soybean seeds during harvest and processing. Considerable interest exists in the lignin since its deposition in the seed coat tissue provides mechanical resistance and protects the cell against microorganisms. In addition, peroxidases might be involved in the oxidation of cinnamyl alcohols prior to their polymerization during lignin formation. Thus, the aim of the present work was to analyze the lignin contents and peroxidases activities of six Brazilian soybean cultivars (Savana, Paranagoiana, FT-10, Santa Rosa, Doko and Paraná) and their relationships with the mechanical damage. Results showed that the lignin content and peroxidase activity in the seed coat significantly differed among the soybean cultivars. Cultivars Doko and Paraná had the highest contents of lignin and peroxidases activities while the other cultivars had lowest lignin contents and enzyme activities. Lignin content and peroxidase activity may be reasonable indicators of resistance to mechanical damage in soybean seeds. |
Palavras-Chave: |
Ácido linotioglicólico; Proteína livre lignina; Variabilidade genética. |
Thesagro: |
Soja; Variedade. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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