|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
16/11/2022 |
Data da última atualização: |
06/02/2023 |
Tipo da produção científica: |
Circular Técnica |
Autoria: |
SA, C. O. de; SA, J. L. de; SANTOS, A. da S. dos; CURADO, F. F.; SOUZA, F. A. |
Afiliação: |
CRISTIANE OTTO DE SA, CNAT; JOSE LUIZ DE SA, CPATSA; AMAURY DA SILVA DOS SANTOS, CNAT; FERNANDO FLEURY CURADO, CNAT; FERNANDA AMORIM SOUZA, CPATC. |
Título: |
Implantação e manejo de processo agropecuário integrado com roça de milho para criação de animais na Agricultura Familiar. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Aracaju:Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2022. |
Páginas: |
18 p. |
Descrição Física: |
il. |
Série: |
(Embrapa Tabuleiros Costeiros. Circular Técnica, 92). |
ISSN: |
1678-1945 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
ODS 2, ODS 15. |
Conteúdo: |
Nesta Circular Técnica são apresentados os benefícios e a sequência de práticas que compõem o processo produtivo para a implantação e manejo de um processo agropecuário integrado para unidades familiares de produção da região Nordeste, bem como, as possibilidades de adaptação nas diferentes realidades. O sistema exemplificado se completa em três anos e integra a roça de milho, a leguminosa gliricídia e espécies de capim para formação de pastagens. |
Palavras-Chave: |
Agroecossistema; Selo ODS 15; Selo ODS 2. |
Thesagro: |
Agricultura Familiar; Criação; Desenvolvimento Rural Integrado; Milho; Nutrição Animal; Roça. |
Thesaurus Nal: |
Rural development. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148333/1/Circular-Tecnica-92-versao-3.pdf
|
Marc: |
LEADER 01466nam a2200325 a 4500 001 2148333 005 2023-02-06 008 2022 bl uuuu u0uu1 u #d 022 $a1678-1945 100 1 $aSA, C. O. de 245 $aImplantação e manejo de processo agropecuário integrado com roça de milho para criação de animais na Agricultura Familiar.$h[electronic resource] 260 $aAracaju:Embrapa Tabuleiros Costeiros$c2022 300 $a18 p.$cil. 490 $a(Embrapa Tabuleiros Costeiros. Circular Técnica, 92). 500 $aODS 2, ODS 15. 520 $aNesta Circular Técnica são apresentados os benefícios e a sequência de práticas que compõem o processo produtivo para a implantação e manejo de um processo agropecuário integrado para unidades familiares de produção da região Nordeste, bem como, as possibilidades de adaptação nas diferentes realidades. O sistema exemplificado se completa em três anos e integra a roça de milho, a leguminosa gliricídia e espécies de capim para formação de pastagens. 650 $aRural development 650 $aAgricultura Familiar 650 $aCriação 650 $aDesenvolvimento Rural Integrado 650 $aMilho 650 $aNutrição Animal 650 $aRoça 653 $aAgroecossistema 653 $aSelo ODS 15 653 $aSelo ODS 2 700 1 $aSA, J. L. de 700 1 $aSANTOS, A. da S. dos 700 1 $aCURADO, F. F. 700 1 $aSOUZA, F. A.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
18/02/2016 |
Data da última atualização: |
18/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
BORGES, L. de A. B.; MADARI, B. E.; LEANDRO, W. M.; FERNANDES, P. M.; SILVA, E. A. da; SILVA, M. R. da; SILVA, M. A. S. da. |
Afiliação: |
LURDINEIDE DE ARAUJO BARBOSA BORGES, UFG; BEATA EMOKE MADARI, CNPAF; WILSON MOZENA LEANDRO, UFG; PAULO MARÇAL FERNANDES, UFG; EDGAR ALVES DA SILVA, JALLES MACHADO, Goianésia-GO; MARCIO RICARDO DA SILVA, JALLES MACHADO, Goianésia-GO; MELLISSA ANANIAS SOLER DA SILVA, CNPAF. |
Título: |
Nutritional state and productivity of organic sugarcane in Goiás, Brazil. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agronomy, v. 14, n. 1, p. 6-14, 2015. |
DOI: |
10.3923/ja.2015.6.14 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In order to study the effect of use organic agriculture avoids the use of synthetic fertilizers and emphasizes the use of organic inputs to provide nutrients to the plants. This study had as aim to evaluate the effect of organic management time on nutrition and productivity of sugarcane. The nutrition levels and the productivity of sugarcane plantations were evaluated in areas cultivated for two, six and ten years in the organic production system compared with a sugarcane plantation cultivated for ten years in the conventional system. The sugarcane organic production system enhanced the nutrition levels of the plants and raised the crops productivity. After ten years of organic cultivation, there was an increase of 43, 42.8 and 32% in the leaf contents of potassium (K), phosphorus (P) and nitrogen (N), respectively, in relation to the conventional production system and an increase of 209% in the sugarcane productivity. The management of the fertilizers inputs used in the sugarcane organic production system is adequate for the plants nutrition, with positive result on the crops productivity. The effects are more visible after six and ten years of management in the organic production system. In the organic production system, after ten and six years, it could be suggested that the productivity was 209 and 98% higher in comparison to the productivity of the cane cultivated under the conventional system, areas Org.10 and Org.6, respectively. |
Palavras-Chave: |
Cana-de-açúcar; Saccharum spp. |
Thesagro: |
Agricultura organica; Nutrição vegetal; Nutriente; Rendimento. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/139370/1/CNPAF-2015-ja.pdf
|
Marc: |
LEADER 02258naa a2200277 a 4500 001 2037601 005 2016-02-18 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.3923/ja.2015.6.14$2DOI 100 1 $aBORGES, L. de A. B. 245 $aNutritional state and productivity of organic sugarcane in Goiás, Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aIn order to study the effect of use organic agriculture avoids the use of synthetic fertilizers and emphasizes the use of organic inputs to provide nutrients to the plants. This study had as aim to evaluate the effect of organic management time on nutrition and productivity of sugarcane. The nutrition levels and the productivity of sugarcane plantations were evaluated in areas cultivated for two, six and ten years in the organic production system compared with a sugarcane plantation cultivated for ten years in the conventional system. The sugarcane organic production system enhanced the nutrition levels of the plants and raised the crops productivity. After ten years of organic cultivation, there was an increase of 43, 42.8 and 32% in the leaf contents of potassium (K), phosphorus (P) and nitrogen (N), respectively, in relation to the conventional production system and an increase of 209% in the sugarcane productivity. The management of the fertilizers inputs used in the sugarcane organic production system is adequate for the plants nutrition, with positive result on the crops productivity. The effects are more visible after six and ten years of management in the organic production system. In the organic production system, after ten and six years, it could be suggested that the productivity was 209 and 98% higher in comparison to the productivity of the cane cultivated under the conventional system, areas Org.10 and Org.6, respectively. 650 $aAgricultura organica 650 $aNutrição vegetal 650 $aNutriente 650 $aRendimento 653 $aCana-de-açúcar 653 $aSaccharum spp 700 1 $aMADARI, B. E. 700 1 $aLEANDRO, W. M. 700 1 $aFERNANDES, P. M. 700 1 $aSILVA, E. A. da 700 1 $aSILVA, M. R. da 700 1 $aSILVA, M. A. S. da 773 $tJournal of Agronomy$gv. 14, n. 1, p. 6-14, 2015.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|