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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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21.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, J. M.; OLIVEIRA, E. A. G. de; FERNANDES, K. V. S.; PINTO, M. dos S. T. Extração e quantificação simultânea de polifenoloxidases de extratos proteicos solúveis e insolúveis de folhas. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2011. 3 p. (Embrapa Semiárido. Comunicado Técnico, 146).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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22.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, K. G.; MONTES BAYÓN, M.; BLANCO GONZÁLEZ, E.; NOGUEIRA, A. R. de A.; NÓBREGA, J. A.; SANZ-MODEL, A. Speciation of vanadium in human serum proteins by high liquid chromatography with inductively coupled plasma mass spectrometric detection. In: EUROANALYSIS, 13., 2004, Salamanca. Salamnca: ALBAN, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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23.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, K. L.; RIBON, A. A.; MARQUES JUNIOR, J.; BAHIA, A. S. R. de S.; TAVARES FILHO, J. Magnetic and spectral signatures of Cerrado soils in the state of Goiás, Brazil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 10, p. 923-932, out. 2017. Título em português: Assinaturas magnéticas e espectrais de solos do Cerrado de Goiás.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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24.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, J. M.; OLIVEIRA, E. A. G. de; FERNANDES, K. V. S.; PINTO, M. dos S. T. Adaptação de um protocolo para extração do fluido de lavagem intercelular (FLI) de plantas de Vigna unguiculata. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2010. 4 p. (Embrapa Semiárido. Comunicado Técnico, 141).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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25.Imagem marcado/desmarcadoELISEI, C.; ARAÚJO, F. R.; SCOFIELD, A.; FERNANDES, K. R.; FORLANO, M. D.; SOARES, C. O.; MASSARD, C. L. Análise do polimorfismo de Plasmodium juxtanucleare por meio de PCR - RFLP. Revista Brasileira de Parasitologia Veterinária, São Paulo, v.13, p. 245, 2004. Suplemento 1, ref. 156. Edição anais do XIII Congresso Brasileiro de Parasitologia Veterinária e I Simpósio Latino-Americano de Rickettsioses, Ouro Preto, MG, set. 2004. CNPGC.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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26.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, K. V.; MELO, E. J. T. de; GODOY, M. G.; GUIMARÃES, Z.; ASCHERI, J. L.; MACHADO, O. L. T. Desenvolvimento de um bioensaio para detecção da ricina na torta de mamona submetida a processos de destoxificação. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 4.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 1., 2010, João Pessoa. Inclusão social e energia: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2010. p. 1866-1871.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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27.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, W. J.; SIQUEIRA, B. dos S.; DEUS, K. E. de; FERNANDES, K. F.; BASSINELLO, P. Z.; VIANELLO, R. P. Determinação das condições de qRT-PCR para genes envolvidos no fenômeno hard-to-cook em feijão carioca. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 6., 2012, Santo Antônio de Goiás. Resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2012. p. 33. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 275).

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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28.Imagem marcado/desmarcadoELISEI, C.; FERNANDES, K. R.; MADUREIRA, R. C.; SCOFIELD, A.; FORLANO, M. D.; SOARES, C. O.; MASSARD, C. L. Parasitemia de diferentes isolados de Plasmodium juxtanucleare. Revista Brasileira de Parasitologia Veterinária, São Paulo, v.13, p. 246, 2004. Suplemento 1, ref. 157. Edição anais do XIII Congresso Brasileiro de Parasitologia Veterinária e I Simpósio Latino-Americano de Rickettsioses, Ouro Preto, MG, set. 2004. CNPGC.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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29.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, M. dos S. T.; RIBEIRO, J. M.; ARAUJO, F. P. de; MELO, N. F. de; FERNANDES, K. V. S. Purification and characterization of a peroxidase present in xilopodium exsudates of umbu plants (Spondias tuberosa A.). African Journal of Biotechnology, v. 14, n. 21, p. 1838-1845, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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30.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, J. M.; MELO, N. F. de; ARAUJO, F. P. de; FERNANDES, K. V. S.; PINTO, M. dos S. T. Efeito do estresse hídrico sobre a atividade de enzimas antioxidantes em xilopódio de umbuzeiro (Spondias tuberosa Arruda). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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31.Imagem marcado/desmarcadoSIQUEIRA, B.; PEREIRA, W. J.; BATISTA, K. A.; OOMAH, B. D.; FERNANDES, K. F.; BASSINELLO, P. Z. Influence of storage on darkening and hardening of slow- and regular-darkening carioca bean (Phaseolus vulgasris L.) genotypes. Journal of Agricultural Studies, v. 2, n. 2, p. 87-104, Sept. 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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32.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, K. G.; MONTES BAYÓN, M.; BLANCO GONZÁLEZ, E.; NOGUEIRA, A. R. de A.; NOBREGA, J. A.; SANZ-MEDEL, A. Vanadium association to human serum proteins by fast protein liquid chomatography-ICP-MS. In: FRANCO-SPANISH WORKSHOP IN BIO-INORGANIC ANALYTICAL CHEMISTRY, 3., 2004, Oviedo. Book of abstracts... Oviedo: ASGUO, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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33.Imagem marcado/desmarcadoSIQUEIRA, B. dos S.; BASSINELLO, P. Z.; SANTOS, S. C.; MALGARESI, G.; FERRI, P. H.; RODRIGUEZ, A. G.; FERNANDES, K. F. Do enzymatic or non-enzymatic pathways drive the postharvest darkening phenomenon in carioca bean tegument? LWT - Food Science and Technology, v. 69, p. 593-600, June 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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34.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, M. dos S, T.; RIBEIRO, J. M.; ARAUJO, F. P. de; MAIA, A. M. da S.; MELO, N. F. de; FERNANDES, K. V. S. Isolation and characterization of a peroxidase from Spondias tuberosa and its potential role as biotechnological tool. In: ANNUAL MEETING OF THE BRAZILIAN SOCIETY FOR BIOCHEMISTRY AND MOLECULAR BIOLOGY, 45., 2016, Natal. Abstracts... São Paulo: SBBq, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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35.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, J. M.; PINTO, M. dos S. T.; CASTRO, J. M. da C. e; MELO, N. F. de; FERNANDES, K. V. S. Atividade de peroxidases e polifenoloxidases em Psidium spp. resistentes e suscetíveis a Meloidogyne enterolobii. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2015. 16 p. il. (Embrapa Semiárido. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 122).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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36.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, J. M.; OLIVEIRA, E. A. G. de; ARAUJO, F. P. de; FERNANDES, K. V. S.; MELO, N. F. de; PINTO, M. dos S. T. Análise preliminar da composição protéica de exsudatos de tuberculos de umbu (Spondias tuberosa Arruda), sob estresse hídrico. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: SBF, 2010. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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37.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, K. V.; OLIVEIRA, N. D. de; GODOY, M. G. de; MELO, E. J. T. de; FREIRE, D. M. G.; MACHADO, O. L. T. Detoxificação e inativação de alérgenos da torta de mamona por fermentação no estado sólido e tratamento com cálcio. CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012. p. 402

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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38.Imagem marcado/desmarcadoNASCENTES, C. C.; KAMOGAWA, M. Y.; FERNANDES, K. F.; ARRUDA, M. A. Z.; NOGUEIRA, A. R. de A.; NÓBREGA, J. A. Direct determination of Cu, Mn, Pb, Zn in beer by thermospray flame furnace atomic absorption spectrometry. Spectrochimica Acta Part B, v. 60, p. 749-753, 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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39.Imagem marcado/desmarcadoSIQUEIRA JÚNIOR, C. L.; MADUREIRA, H. C.; GOMES, V. M.; FERNANDES, K. V. S.; MACHADO, O. L. T.; RIBEIRO, J. P.; ANDRADE, C. C. F.; JACINTO, T. Caracterização parcial das propriedades de defesa da cistatina de tomate. In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 52., João Pessoa, 2001. Resumos... João Pessoa: SBB: UFPB, 2001. p. 24 Resumo 078.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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40.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, S. R.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; FERREIRA, A. T. S.; PERALES, J.; FERNANDES, K. V. S.; OLIVEIRA, A. E. A. The resistance of the cowpea cv. BRS Xiquexique to infestation by cowpea weevil is related to the presence of toxic chitin-binding proteins. Pesticide Biochemistry and Physiology, v. 173, 104782, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  18/08/2005
Data da última atualização:  08/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NASCENTES, C. C.; KAMOGAWA, M. Y.; FERNANDES, K. F.; ARRUDA, M. A. Z.; NOGUEIRA, A. R. de A.; NÓBREGA, J. A.
Afiliação:  CLESIA C. NASCENTE, Universidade Federal de São Carlos; MARCOS Y. KAMOGAWA, Universidade Federal de São Carlos; KELLY G. FERNANDES, Universidade Federal de São Carlos; MARCO A. Z. ARRUDA, Universidade Estadual de Campinas; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; JOAQUIM A. NOBREGA, Universidade Federal de São Carlos.
Título:  Direct determination of Cu, Mn, Pb, Zn in beer by thermospray flame furnace atomic absorption spectrometry.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Spectrochimica Acta Part B, v. 60, p. 749-753, 2005.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.sab.2005.02.012
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this work, thermospray flame furnace atomic absorption spectrometry (TS-FF-AAS) was employed for Cu, Mn, Pb, and Zn determination in beer without any sample digestion. The system was optimized and calibration was based on the analyte addition technique. A sample volume of 300 Al was introduced into the hot Ni tube at a flow-rate of 0.4 ml min1 using 0.14 ml -1 nitric acid solution or air as carrier. Different Brazilian beers were directly analyzed after ultrasonic degasification. Results were compared with those obtained by graphite furnace atomic absorption spectrometry (GFAAS). The detection limits obtained for Cu, Mn, Pb, and Zn in aqueous solution were 2.2, 18, 1.6, and 0.9 ug l-1, respectively. The relative standard deviations varied from 2.7% to 7.3% (n=8) for solutions containing the analytes in the 25-50 ug 1-1 range. The concentration ranges obtained for analytes in beer samples were: Cu: 38.0-155 ug l-1; Mn: 110-348 ug l-1, Pb: 13.0-32.9 ug l-1, and Zn: 52.7-226 ug l-1. Results obtained by TS-FF-AAS and GFAAS were in agreement at a 95% confidence level. The proposed method is fast and simple, since sample digestion is not required and sensitivity can be improved without using expensive devices. The TS-FF-AAS presented suitable sensitivity for determination of Cu, Mn, Pb, and Zn in the quality control of a brewery.
Palavras-Chave:  Determination; FAAS; Flame furnace; Spectrometry; Thermospray; Trace metals.
Thesaurus NAL:  Beers.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE15809 - 1UPCAP - DDPROCI-2005.00103NAS2005.00103
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