Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  28/06/2022
Data da última atualização:  28/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MESSIAS, T. B. O. N; SANT'ANA, A. M. S.; ARAÚJO, E. O. M.; RANGEL, A. H. N.; EGITO, A. S. do; SALLES, H. O.; MORGANO, M. A.; SILVA, V. S. N.; PACHECO, M. T. B; QUEIROGA, R. C. R. E.
Afiliação:  TAYANNA B. O. N. MESSIAS, Federal University of Paraiba (UFPB) - Joao Pessoa, PB, Brazil; AMANDA M. S. SANT'ANA, Federal University of Paraiba (UFPB) - Bananeiras, PB, Brazil; EMMANUELLA O. M. ARAÚJO, Federal University of Paraiba (UFPB) - João Pessoa, PB, Brazil; ADRIANO H. N. RANGEL, Federal University of Rio Grande do Norte (UFRN) - Brazil; ANTONIO SILVIO DO EGITO VASCONCELOS, CNPC; HEVILA OLIVEIRA SALLES FIGUEIREDO, CNPC; MARCELO A. MORGANO, ITAL - Campinas, SP, Brazil; VERA S. N. SILVA, ITAL - Campinas, SP, Brazil; MARIA TERESA B. PACHECO, ITAL - Campinas, SP, Brazil; RITA C. R. E. QUEIROGA, Federal University of Paraiba (UFPB) - Joao Pessoa, PB, Brazil.
Título:  Milk from Nordestina donkey breed in Brazil: Nutritional potential and physicochemical characteristics in lactation.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  International Dairy Journal, v. 127, 105291, Apr. 2002.
DOI:  doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105291
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The nutritional composition of milk from donkeys of the Nordestina breed was characterised during lactation from animals raised in the Brazilian semiarid region, in a semi-confinement and fed with native Caatinga vegetation. The contents of lactose, total solids, melatonin, minerals, fatty acids varied during lactation, while, the concentrations of protein and lipids remained stable. Medium chain and long chain fatty acids made up more than 80% of total fatty acids in this dairy matrix. Lysozyme, ?-lactoglobulin and ?-lactalbumin were present, and essential amino acid content was reported. The high concentration of lactose, along with protein, amino acid and mineral profile constitutes the Nordestina donkey milk an expressive nutritional value, presenting health benefits, as well as an important ingredient in the formulation of food products.
Palavras-Chave:  Chemicophysical properties; Nutritional value.
Thesagro:  Equus Asinus.
Thesaurus Nal:  Milk composition; Nutritive value; Physicochemical properties.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC40317 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  16/11/2018
Data da última atualização:  04/12/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  GONZÁLEZ-ARCOS, M.; FONSECA, M. E. N.; ARRUABARENA, A.; LIMA, M. F.; MICHEREFF FILHO, M.; MORIONES, E.; FERNÁNDEZ-MUÑOZ, R.; BOITEUX, L. S.
Afiliação:  MATÍAS GONZÁLEZ-ARCOS, INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA, INIA.; MARIA ESTHER DE N FONSECA BOITEUX, CNPH; ANA ARRUABARENA, INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA - INIA.; MIRTES FREITAS LIMA, CNPH; MIGUEL MICHEREFF FILHO, CNPH; ENRIQUE MORIONES, INSTITUTO DE HORTOFRUTICULTURA SUBTROPICAL Y MEDITERRÁNEA 'LA MAYORA', CONSEJO SUPERIOR DE INVESTIGACIONES CIENTÍFICAS. UNIVERSIDAD DE MÁLAGA.; RAFAEL FERNÁNDEZ-MUÑOZ, INSTITUTO DE HORTOFRUTICULTURA SOBTROPICAL Y MEDITERRÁNEA 'LA MOYORA', CONSEJO SUPERIOR DE INVESTIGACIONES CIENTÍFICAS. UNIVERSIDAD DE MÁLAGA.; LEONARDO SILVA BOITEUX, CNPH.
Título:  Identification of genetic sources with attenuated tomato chlorosis virus-induced symptoms in Solanum (section Lycopersicon) germplasm.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Euphytica, v. 214, n. 10, p. 1-16, Oct. 2018.
DOI:  10.1007/s10681-018-2253-9
Idioma:  Inglês
Notas:  Article 178.
Conteúdo:  A germplasm of 33 Solanum (Lycopersicon) accessions (comprising cultivated and wild species) was evaluated for ToCV reaction in multi-year assays conducted under natural and experimental whitefly vector exposure in Uruguay and Brazil.
Thesagro:  Mosca Branca; Tomate; Variedade Resistente.
Thesaurus NAL:  Solanum lycopersicum; Tomato chlorosis virus.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH40866 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional