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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas; Embrapa Instrumentação. |
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Data corrente: |
21/11/2024 |
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Data da última atualização: |
25/11/2024 |
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Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
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Autoria: |
GRIGIO, M. L.; CHAGAS, E. A.; DURIGAN, M. F. B.; CHAGAS, P. C.; MOURA, E. A.; CARVALHO, G. F.; ZANCHETTA, J. J.; SILVA, C. M.; CABRAL, V. B.; COSTA, E. C. Q.; OLIVEIRA, R. R. |
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Afiliação: |
MARIA LUIZA GRIGIO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE RORAIMA; EDVAN ALVES CHAGAS, CNPF; MARIA FERNANDA BERLINGIERI DURIGAN, CNPDIA; POLLYANA CARDOSO CHAGAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE RORAIMA; ELIAS ARIEL MOURA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE RORAIMA; GABRIELLA FERREIRA CARVALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE RORAIMA; JAYNE JULIA ZANCHETTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE RORAIMA; CAROLINA MARQUES SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE RORAIMA; VITOR BRAZ CABRAL, UNIVERSIDADE FEDERAL DE RORAIMA; ÉRICA CATRINE QUEIROZ COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE RORAIMA; RAILIN RODRIGUES OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE RORAIMA. |
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Título: |
Acceptability of bonbons made with camu-camu (Myrciaria dubia L). |
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Ano de publicação: |
2024 |
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Fonte/Imprenta: |
Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias UnCuyo, 2024. |
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ISSN: |
1853-8665 |
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Idioma: |
Inglês |
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Notas: |
On-line first. |
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Conteúdo: |
The aim of this study was to formulate and evaluate different formulations of camu-camu bonbons, verifying which formulations obtained greater acceptability and maintenance of their nutraceutical potential. The bonbons were made of 2 chocolate-based toppings (white chocolate and milk chocolate), with three types of camu-camu-based fillings (candy, candy + jelly and candy + syrup). A sensory analysis was performed using a questionnaire and a hedonic scale ranging from 9 to 1 to evaluate appearance, colour, taste and texture. The hedonic scale used to assess purchase intentions ranged from 5 to 1. The physicochemical characteristics and bioactive compounds of the bonbons were evaluated. Bonbons had excellent acceptability rates, where consumers would definitely buy bonbons: white chocolate stuffed with camu-camu candy+camu-camu syrup (F3) and milk chocolate stuffed with camu-camu candy (F4). Consumers would ‘probably buy’ white chocolate stuffed with camu-camu candy (F1) based on its texture and high levels of vitamin C (VitC), antioxidant activity (FRAP) and (DPPH), phenolic compounds (Phen), and flavonoids (Flavon). Milk chocolate stuffed with camu-camu candy (F4), white chocolate stuffed with camu-camu candy+camu-camu syrup (F3), and white chocolate stuffed with camu-camu candy (F1) have excellent purchase percentages and levels of VitC, FRAP and DPPH, Phen, and Flavon, and especially titratable low acidity; these formulations are highlighted among consumers. |
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Palavras-Chave: |
Industrial potential; Potencial industrial; Propriedade funcional; Saúde humana. |
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Thesagro: |
Camu Camu; Myrciaria Dubia. |
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Thesaurus Nal: |
Functional properties; Human health. |
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Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Registro |
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| Registros recuperados : 45 | |
| 4. |  | RAPOSO, A.; FERMINO JÚNIOR, P. C. P.; CHOCOROSQUI, A. F.; TEIXEIRA, R. B. Desinfestação e estabelecimento de protocolo para obtenção culturas assépticas de seringueira (Hevea spp.). In: SEMINÁRIO ANUAL DE COOPERAÇÃO UFAC/UF, 7., 2009, Rio Branco, AC. Parcerias em pesquisa e ação para a conservação e desenvolvimento sustentável: anais. Rio Branco, AC: Ufac; [Gainesville]: University of Florida, 2009. p. 174-180. 1 CD-ROM.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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| 7. |  | MACIEL, S. de A.; TEIXEIRA, R. B.; RAPOSO, A.; FERMINO JUNIOR, P. C. P. Anatomia comparada de folhas de pimenta longa (Piper hispidinervum C. DC.) e pimenta de macaco (Piper aduncum L.) cultivadas in vitro, ex vitro e in vivo. Revista Biotemas, Santa Catarina, v. 27, v. 4, p. 11-19, dez. 2014.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
| Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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| 8. |  | SIMÕES, M.; RAPOSO, A.; TEIXEIRA, R. B.; FERMINO JUNIOR, P. C. P. Anatomia foliar e caulinar de Piper hispidinervum e P. aduncum micropropagadas e após aclimatização ex vitro. In: SEMINÁRIO ANUAL DE COOPERAÇÃO UFAC/UF, 8., 2010, Rio Branco, AC. Parcerias entre universidades para a conservação e desenvolvimento sustentável na Amazônia: anais. Rio Branco, AC: UFAC; Gainesville: Universidade da Florida, 2010. p. 201. Projeto .02| Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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| 9. |  | VASCONCELOS, J. M.; TEIXEIRA, R. B.; RAPOSO, A.; FERMINO JUNIOR, P. C. P. Estratégias para o estabelecimento de cultivo in vitro do bambu nativo Guadua spp. no sudoeste da Amazônia. In: SEMINÁRIO ANUAL DE COOPERAÇÃO UFAC/UF, 8., 2010, Rio Branco, AC. Parcerias entre universidades para a conservação e desenvolvimento sustentável na Amazônia: anais. Rio Branco, AC: UFAC; Gainesville: Universidade da Florida, 2010. p. 95-99.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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| 14. |  | VASCONCELOS, J. M.; FERMINO JÚNIOR, P. C. P.; TEIXEIRA, R. B.; RAPOSO, A. Micropropagação do bambu nativo Guadua spp. no sudoeste da Amazônia. In: SEMINÁRIO ANUAL DE COOPERAÇÃO UFAC/UF, 7., 2009, Rio Branco, AC. Parcerias em pesquisa e ação para a conservação e desenvolvimento sustentável: anais. Rio Branco, AC: Ufac; [Gainesville]: University of Florida, 2009. p. 260. 1 CD-ROM.| Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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| 19. |  | FERNANDES, A. C.; FERMINO JUNIOR, P. C. P.; RAPOSO, A.; TEIXEIRA, R. B. Sistema dupla fase no cultivo in vitro de pimenta longa. In: SEMINÁRIO ANUAL DE COOPERAÇÃO UFAC/UF, 8., 2010, Rio Branco, AC. Parcerias entre universidades para a conservação e desenvolvimento sustentável na Amazônia: anais. Rio Branco, AC: UFAC; Gainesville: Universidade da Florida, 2010. p. 55-60.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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