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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSCHNEIDER, G. L.; DASSI, S. C.; RIBEIRO, T. P.; FELIX, A. P.; SILVA, A. V. F.; SUREK, D.; BORGES, S. A. Coeficiente de metabolizabilidade aparente de diferentes fontes lipídicas com ou sem emulsificante para frangos de corte de 1 a 8 dias. In: CONFERÊNCIA FACTA, 2014, Atibaia. [Anais...] Campinas: Fundação APINCO de Ciência e Tecnologia Avícolas, 2014. 1 CD-ROM.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. C. dos; SILVA, K. F. da; BASTOS, A. P. A.; FELIX, A. P.; OLIVEIRA, S. G. de; MAIORKA, A. Effect of yeast extracted β-glucans on the immune response and reproductive performance of gilts in the adaptation, gestation, and lactation periods. Livestock Science, v. 275, 105289, 2023.

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3.Imagem marcado/desmarcadoLEAL, P. C.; MASSUQUETTO, A.; SANTOS, M. C. dos; BRUNO, L. D. G.; KRABBE, E. L.; FELIX, A. P.; MAIORKA, A. Fungus damage effect on physical-chemical characteristics of corn grains. Archives of Veterinary Science, v. 26, n. 4, p. 69-76, 2021.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMARX, F. O.; ALVAREZ, M. V. N.; BASSI, L. S.; FÉLIX, A. P.; KRABBE, E. L.; OLIVEIRA, S. G.; MAIORKA, A. Use of statistical models to determine the optimal concentration of metabolizable energy for growth performance of broiler chickens. Livestock Science, v. 274, n. 105268, 2023.

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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  08/04/2022
Data da última atualização:  08/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  LEAL, P. C.; MASSUQUETTO, A.; SANTOS, M. C. dos; BRUNO, L. D. G.; KRABBE, E. L.; FELIX, A. P.; MAIORKA, A.
Afiliação:  PAULA CARVALHO LEAL, UFPR; ANDRÉIA MASSUQUETTO, UFPR; MARLEY CONCEIÇÃO DOS SANTOS, UFPR; LUIS DANIEL GIUSTI BRUNO, UNIOESTE/Marechal Cândido Rondon; EVERTON LUIS KRABBE, CNPSA; AMANDA PORTELA FELIX, UFPR; ALEX MAIORKA, UFPR.
Título:  Fungus damage effect on physical-chemical characteristics of corn grains.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Archives of Veterinary Science, v. 26, n. 4, p. 69-76, 2021.
DOI:  http://dx.doi.org/10.5380/avs.v26i4.77519
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract - The objective of this study was to analyze the physical-chemical characteristics of corn lots with different ratios of damaged to intact grains, considering the interaction between them. Recently harvested corn grains were selected, and grains attacked by fungi (fermented and moldy) and intact grains were separated to establish the following grain mixtures (treatments): 1 ? 0% fermented/moldy and 100% intact grains; 2 - 10% fermented/moldy and 90% intact grains; 3 - 20% fermented/moldy and 80% intact grains; 4 - 30% fermented/moldy and 70% intact grains; and 5 - 40% fermented/moldy and 60% intact grains. Samples from each treatment were analyzed for dry matter (DM), ash (A), crude protein (CP), crude fiber (CF), ether extract (EE), and gross energy (GE) contents, water activity (aw), density, and hardness. Chemical composition and density data were submitted to analysis of regression, hardness values were compared by Tukey test (P<0.05), and Pearson?s correlations (P<0.05) between chemical and physical parameters were calculated. Increasing ratios of moldy corn relative to intact corn reduced DM, CF, EE, and GE contents, increased A, CP, Wa values, and reduced the density of the lot. Moldy grains presented lower hardness values compared with intact corn. This study shows that fungus damage affects corn grain physical-chemical properties. Resumo - O objetivo deste trabalho foi analisar as características físico-químicas de lotes de milho com diferentes proporções d... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Atividade de água; Dureza.
Thesagro:  Bromatologia; Densidade de Plantio; Densidade de Semeadura; Fungo.
Thesaurus NAL:  Chemical composition; Density; Fungi; Hardness; Water activity; Water hardness.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1142027/1/final9882.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA22332 - 1UPCAP - DD
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