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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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121.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, J. A. A. da; SOUZA, A. D. V.; ÍTAVO, L. C. V.; FÁVARO, S. P.; REIS, F. A.; ÍTAVO, C. C. B. F. Comportamento de cordeiros alimentados com dietas contendo diferentes níveis de farelo de crambe em substituição ao farelo de soja. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Salvador: SBZ, 2010. 3 f. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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122.Imagem marcado/desmarcadoCARDOSO, A. N.; LAVIOLA, B. G.; SANTOS, G. S.; SOUSA, H. U. de; OLIVEIRA, H. B. de; VERAS, L. C.; CIANNELLA, R.; FAVARO, S. P. Opportunities and challenges for sustainable production of A. aculeata through agroforestry systems. Industrial Crops and Products, v. 107, p. 573-580, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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123.Imagem marcado/desmarcadoSIQUEIRA, R. da S. N.; BRITO, G. A. B.; CARVALHO, A. F. de; MENDONCA, S.; FAVARO, S. P.; GARCIA, L. C. Estabilidade do óleo de polpa de macaúba bruto e refinado armazenado em diferentes condições. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 3., 2016, Brasília, DF. Anais ... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 261-267.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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124.Imagem marcado/desmarcadoNUNES, A. A.; BUCCINI, D. F.; JAQUES, J. A. S.; PORTUGAL, L. C.; GUIMARÃES, R. C. A.; FAVARO, S. P.; CALDAS, R. A.; CARVALHO, C. M. E. Effect of Acrocomia aculeata kernel oil on adiposity in type 2 diabetic rats. Plant Foods for Human Nutrition, v. 71, n. 1, p. 61-67, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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125.Imagem marcado/desmarcadoCONCEIÇÃO, L. D. H. C. S. da; JUNQUEIRA, N. T. V.; MOTOIKE, S. Y.; PIMENTEL, L. D.; FAVARO, S. P.; BRAGA, M. F.; ANTONIASSI, R. Macaúba. In: LOPES, R.; OLIVEIRA, M. do S. P. de; CAVALLARI, M. M.; BARBIERI, R. L.; CONCEIÇÃO, L. D. H. C. S. da. Palmeiras nativas do Brasil. Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 271-305.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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126.Imagem marcado/desmarcadoFAVARO, S. P.; MIRANDA, C. H. B.; LIMA, K. Q.; SHINZATO, N. S. U.; LEAL, I. F. C. dos s.; GAMBETTA, R.; RODRIGUES, D. de S. Princípios da extração sem solvente e tecnologias potenciais para obtenção de óleos vegetais. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2022. (Embrapa Agroenergia. Documentos, 43)

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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127.Imagem marcado/desmarcadoMAGALHAES, J. A.; SOUSA, H. U. de; FAVARO, S. P.; SANTOS, F. J. de S.; COSTA, N. de L.; RODRIGUES, B. H. N. Produtividade de forragem, teores de proteína bruta e de fibra em detergente neutro do capim-marandu em sistema silvipastoril com macaúba no Semiárido do Piauí. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2023. 34 p. (Embrapa Meio-Norte. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 151).

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima.

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128.Imagem marcado/desmarcadoFAVARO, S. P.; CARDOSO, A. N.; SCHULTZ, E. L.; CONCEIÇÃO, L. D. H. C. S. da; LEAL, W. G. de O.; PIGHINELLI, A. L. M. T.; SILVA, B. R. da; CRUZ, R. G. S. da. Armazenamento e processamento da macaúba: contribuições para manutenção da qualidade e aumento do rendimento de óleo da polpa. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2018. 38 p. (Embrapa Agroenergia. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 16).

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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129.Imagem marcado/desmarcadoCICONINI, G.; FAVARO, S. P.; ROSCOE, R.; MIRANDA, C. H. B.; TAPETI, C. F.; MIYAHIRA, M. A. M.; BEARARI, L.; GALVANI, F.; BORSATO, A. V.; COLNAGO, L. A.; NAKA, M. H. Biometry and oil contents of Acrocomia aculeata fruits from the Cerrados and Pantanal biomes in Mato Grosso do Sul, Brazil. Industrial Crops and Products, Amsterdam, v. 45, p. 208-214, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Instrumentação.

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130.Imagem marcado/desmarcadoCICONINI, G.; FAVARO, S. P.; ROSCOE, R.; MIRANDA, C. H. B.; TAPETI, C. F.; MIYAHIRA, M. A. M.; BEARARI, L.; GALVANI, F.; BORSATO, A. V.; COLNAGO, L. A.; NAKA, M. H. Biometry and oil contents of Acrocomia aculeata fruits from the Cerrados and Pantanal biomes in Mato Grosso do Sul, Brazil. Industrial Crops and Products, v. 45, p. 208-214, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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131.Imagem marcado/desmarcadoFAVARO, S. P.; MALULEQUE, I. F.; PIMENTEL, L. D.; MELOTTO, A. M.; SCHULTZ, E. L.; ROSCOE, R.; MIRANDA, C. H. B.; COSSA, V. J.; FERNANDO, F. M. A.; MAMBA, A. C.; JAMAL, A. M. Cooperação Sul-Sul: Sistemas agroflorestais para produção de alimentos e energia em Moçambique. Brasília, DF : Embrapa Agroenergia, 2019. (Boletim de pesquisa e desenvolvimento / Embrapa Agroenergia, 19)

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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132.Imagem marcado/desmarcadoMATTOS, L. M. de; AFONSO, S. R.; BRITO LIMA, M. de F. de; ALMEIDA, R. de; CHILES, J. M.; FAVARO, S. P.; MOREIRA, A. C. de O.; MALAQUIAS, J. V.; SEVILHA, A. C. Caracterização e análise financeira do processo de extração de óleo de polpa de pequi no Cerrado brasileiro. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2021. 64 p. (Embrapa Cerrados. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 377).

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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133.Imagem marcado/desmarcadoMATTOS, L. M. de; AFONSO, S. R.; BRITO LIMA, M. de F. de; ALMEIDA, R. de; CHILES, J. M.; FAVARO, S. P.; MOREIRA, A. C. de O.; MALAQUIAS, J. V.; SEVILHA, A. C. Caracterização e análise financeira do processo de extração de óleo de polpa de pequi no Cerrado brasileiro. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2021. 64 p. (Embrapa Cerrados. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 377).

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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134.Imagem marcado/desmarcadoNUNES, A. A.; BUCCINI, D. F.; JAQUES, J. A. dos S.; PORTUGAL, L. C.; GUIMARÃES, R. C. A. da; FAVARO, S. P.; CALDAS, R. de A.; CARVALHO, C. M. E. Effect of dietary Acrocomia aculeata kernel oil rich in medium chain fatty acids on type 2 diabetic rats. Journal of Functional Foods, 104295, available online 25 November 2020. On-line first.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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135.Imagem marcado/desmarcadoNUNES, A. A.; BUCCINI, D. F.; JAQUES, J. A. dos S.; PORTUGAL, L. C.; GUIMARÃES, R. C. A.; CALDAS, R. de A.; CARVALHO, C. M. E.; FAVARO, S. P. Effect of dietary Acrocomia aculeata rich medium chain fatty acids kernel oil on Type 2 diabetic animal model. In: WORLD CONGRESS ON NURSING, 5.; WORLD CONGRESS ON NUTRITION AND OBESITY PREVENTION SOURCE, 2., 2018, London, UK. Book of Abstracts ... Madhapur: Scientific Future Group, 2018. Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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136.Imagem marcado/desmarcadoÍTAVO, L. C. V.; SOUZA, A. D. V. de; FAVARO, S. P.; ÍTAVO, C. C. B. F.; PETIT, H. V.; DIAS, A. M.; MORAIS. M. G.; COELHO, R. G.; REIS, F. A.; COSTA, J. A. A. da; ROSCOE, R. Intake, digestibility, performance, carcass characteristics andmeat quality of lambs fed different levels of crambe meal inthe diet. Animal Feed Science and Technology, v. 216, p. 40-48, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Caprinos e Ovinos.

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137.Imagem marcado/desmarcadoCARDOSO, A. N.; FAVARO, S. P.; PIGHINELLI, A. L. M. T.; SIQUEIRA, R. da S.; SAMPAIO, E. J.; RINALDI, M. D.; BRAGA, M. F.; CONCEIÇÃO, L. D. H. C. S. DA; JUNQUEIRA, N. T. V. Influência do tempo de armazenamento de frutos de macaúba Acrocomia aculeata no processamento e rendimento de óleo da polpa. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 6.; CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 9., 2016, Natal, RN. Biodiesel: 10 anos de pesquisa, desenvolvimento e inovação no Brasil: anais. Lavras: UFLA, 2016. Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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138.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. D. V. de; ÍTAVO, L. C. V.; FAVARO, S. P.; ÍTAVO, C. C. B. F.; PETIT, H. V.; DIAS, A. M.; MORAIS, M. das G.; REIS, F. A.; ROSCOE, R. Thermal decomposition, chemical composition, in vitro digestibility and gas production and in situ degradability of oilseed residues from the biofuel industry. Animal Science Journal, v. 89, n. 1, p. 79-87, Jan. 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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139.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, G. B.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; NEVES, A. C. das; MIRANDA, C. H. B.; FAVARO, S. P.; SILVA, H. R. da; DENARDIN, J. E.; SILVA FILHO, P. M. da; NEUMAIER, N.; CRUZ, I.; CARVALHO, M. da C. S.; ALMEIDA, R. P. de; MUTADIUA, C. A. P.; NAPITA, I. C.; IPO, A. do R.; SIMBA, D. Adubação com fósforo e potássio no feijão Nhemba: avaliação de duas campanhas agrícolas e recomendações preliminares. In: SEMINÁRIO DE DIVULGAÇÃO DE RESULTADOS DA INVESTIGAÇÃO AGRÁRIA NO CORREDOR DE NACALA, 2., 2015, Lichinga, Moçambique. Anais... Lichinga, Moçambique: Instituto de Investigação Agrária de Moçambique, 2015. p. 371-381. Editores técnicos: Fernando João Sualei, Oscar Chichongue, Guilhermino Boina, Simone Palma Favaro, Cesar Heraclides Behling Miranda.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  19/03/2020
Data da última atualização:  19/03/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SOUZA, A. D. V. de; ÍTAVO, L. C. V.; FAVARO, S. P.; ÍTAVO, C. C. B. F.; PETIT, H. V.; DIAS, A. M.; MORAIS, M. das G.; REIS, F. A.; ROSCOE, R.
Afiliação:  ANDERSON DIAS VIEIRA DE SOUZA, Catholic University Dom Bosco - Campo Grande, MS, Brazil; LUÍS CARLOS VINHAS ÍTAVO, Federal University of Mato Grosso do Sul (UFMS) - Campo Grande, MS, Brazil; SIMONE PALMA FAVARO, CNPAE; CAMILA CELESTE BRANDÃO FERREIRA ÍTAVO, Federal University of Mato Grosso do Sul (UFMS) - Campo Grande, MS, Brazil.; HÉLÈNE VERONIQUE PETIT, Agriculture and Agri-Food Canada, Sherbrooke Research and Development Centre - Sherbrooke, QC, Canada; ALEXANDRE MENEZES DIAS, Federal University of Mato Grosso do Sul (UFMS) - Campo Grande, MS, Brazil; MARIA DA GRAÇA MORAIS, Federal University of Mato Grosso do Sul (UFMS) - Campo Grande, MS, Brazil.; FERNANDO ALVARENGA REIS, CNPC; RENATO ROSCOE, Mato Grosso do Sul Foundation - Department of Research and Dissemination of Agricultural Technologies - Maracajú, MS, Brazil.
Título:  Thermal decomposition, chemical composition, in vitro digestibility and gas production and in situ degradability of oilseed residues from the biofuel industry.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Animal Science Journal, v. 89, n. 1, p. 79-87, Jan. 2018.
DOI:  10.1111/asj.12889
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Thermal analysis could rapidly and easily predict nutritional value of ruminant feeds. The hypothesis is that crambe meal (CM) has a quality similar to that of soybean meal (SM), and the objective of this study was to determine the nutritional characteristics of CM and compare them to those of SM. CM had greater concentrations of phytic acid (26.3 vs. 16.0 g/kg) and phenol compounds (615 vs. 393 mg gallic acid (GAE)/kg) than SM. In vitro dry matter (DM) digestibility was lower for CM than SM (752 vs. 975 g/kg DM). Cumulative in vitro gas production at 48 h of incubation (14.1 vs. 19.4 mL/100 mg substrate DM), and energy release (4.5 vs. 5.7 kJ/g substrate DM) were lower for CM than SM. CM had a higher concentration of low digestible fiber, hence degradability of DM was lower and the proportion of indigestible fraction was greater for CM than SM. High concentrations of indigestible compounds were likely responsible for lower gas production of CM compared to SM. These results suggest CM quality is lower than that of SM and that thermal analysis is a useful tool to precisely determine the nutritive value of oilseed residues.
Palavras-Chave:  Analysis; Crambe Plant; Degradability; In Vitro Techniques; Ruminant feeding.
Thesaurus NAL:  Biofuels; Calorimetry; Chemistry; Digestibility; Gas production (biological); Gases; Nutritive value; Phenols; Phytic acid; Ruminant nutrition; Soybeans.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC39575 - 1UPCAP - DD
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