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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  17/01/2011
Data da última atualização:  31/10/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GIACOMELLI, F.; SCHNEIDER, N. A.; MULLER, C.; LOPES, J. R. S.; BOTTON, M.; ARIOLI, C. J.; CARVALHO, G. S.; AZEVEDO FILHO, W. S.
Afiliação:  FABIO GIACOMELLI, UCS; NATALIA AGOSTINI SCHNEIDER, UCS; CRISTIANE MULLER, USP/ESALQ; JOÃO ROBERTO SPOTTI LOPES, USP/ESALQ; MARCOS BOTTON, CNPUV; CRISTIANO JOÃO ARIOLI, EPAGRI; GERVÁSIO SILVA CARVALHO, PUCRS; WILSON SAMPAIO AZEVEDO FILHO, UCS.
Título:  Espécies de Cercopoidea (Hemiptera: Auchenorrhyncha) coletadas em pomares de ameixeira em Santa Catarina, Brasil.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO DE BIODIVERSIDADE, 3., 2011, Santa Maria. Filosofia da ciência e a prática científica: anais. Santa Maria: UFSM, 2011.
Páginas:  p. 35.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Conteúdo:  O cultivo de ameixas no Brasil é desenvolvido em cinco estados produtores: Rio Grande do Sul, Santa Catarina, Paraná, São Paulo e Minas Gerais. Este mapa de cultivo se dá em função da ameixeira ser uma fruteira de clima temperado e apresentar exigência mínima de acúmulo de horas de frio para seu desenvolvimento.
Palavras-Chave:  Santa Catarina.
Thesagro:  Ameixa; Fruticultura; Identificação; Praga de planta; Xylella Fastidiosa.
Thesaurus Nal:  Cercopoidea.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/55055/1/GIACOMELLI-IIISimpBiodiversidade-2011.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV12834 - 2UPCRA - DDSP00689SP00689
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  25/11/1999
Data da última atualização:  25/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BALIGAR, V. C.; WRIGHT, R. J.; FAGERIA, N. K.; PITTA, G. V. E.
Afiliação:  V. C. BALIGAR, USDA; R. J. WRIGHT, USDA; NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; GILSON VILLACA EXEL PITTA, CNPMS.
Título:  Enzyme activities in cerrado soils of Brazil.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 30, n. 9/10, p. 1551-1560, 1999.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Enzymes play an important role in cycling of organically bound nutrients in soils. Pyrophosphates (PPi), acid phosphatase (AP), arylsulfatase (AS), urease (UR), and dehydrogenase (DH) activities were measured in air-dry samples from the top 15 cm of two dark red Latosols and four red-yellow Latosols from Cerrado regions of Minas Gerais (MG) and Goias (GO) Brazil. Relationships between enzyme activities and soil properties were examined. Among the six soils, the dark red Latosol from Sete lagoas, MG, had the highest activities for AP, AS, and UR enzyzmes. The lowest activities for these enzymes were observed in a dark red Latosol from Uberaba, MG, and this soil also recorded the lowest DH activity. The red-yellos Latosol from Sete Lagoas, MG, had the highest PPi and DH. The activities, whereas a red-yellow Latosol from Felixlandia, MG, gave the lowest PPi activity. Activities of all enzymes were negatively correlated with sand and silt content and positively correlated with pH, organic carbon (c), Bray-P, and exchangeable potassium (k), calcium (Ca), and magnesium (Mg). Soil rganic C appears to have the greatest effect on the level of enzyme activities in acid soils. Each soil type has its own inherent levels of enzyme activities. Knowledge of relationships between enzyme activities and soil properties could be useful in development of sound fertilizer practices for Cerrado soils.
Palavras-Chave:  Brasil; Enzyme; Savanna.
Thesagro:  Cerrado; Enzima; Nutriente; Solo.
Thesaurus NAL:  Brazil; Enzymes; soil.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF15318 - 1UPCAP - PP19991999
CNPMS11449 - 1UPCAP - DD
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