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233. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FAGERIA, N. K.; SANT'ANA, E. V. P. Níveis adequados de saturação por base e de pH para produção de arroz, feijão, milho e soja em sistemas de rotação em solo sob cerrado. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 23.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 7.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 5.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 2., 1998, Caxambu. Interrelação fertilidade, biologia do solo e nutrição de plantas: consolidando um paradigma: resumos. Lavras: UFLA, 1998. p. 47. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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234. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FAGERIA, N. M.; SANT'ANA, E. V. P. Niveis adequados de saturacao por base e de pH para producao de arroz, feijao, milho e soja em sistemas de rotacao em solo sob cerrado. In: REUNIAO BRAS. FERTILIDADE DO SOLO E NUTRICAO DE PLANTAS, 23.; REUNIAO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 7.; SIMPOSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 5.; REUNIAO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 2., 1998, Caxambu, MG. FertBio 98: resumos. Caxambu: UFLA, 1998. p.47. Interrelacao fertilidade, biologia do solo e nutricao de plantas: consolidando um paradigma. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
08/12/2006 |
Data da última atualização: |
06/07/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FAGERIA, N. K.; STONE, L. F. |
Afiliação: |
NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; LUIS FERNANDO STONE, CNPAF. |
Título: |
Physical, chemical and biological changes in the rhizosphere and nutrient availability. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Plant Nutrition, v. 29, n. 7, p. 1327-1356, Jul. 2006. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/01904160600767682 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The rhizosphere is the soil zone adjacent to plant roots which is physically, chemically, and biologically different from bulk or non-rhizosphere soil. Adaptative mechanisms of plants influence physical (temperature, water availability, and structure), chemical [pH, redox potential, nutrient concentration, root exudates, aluminum (Al) detoxification and allelopathy], and biological properties (microbial association) in the rhizosphere. These changes affect nutrient solubility, transport, and uptake and ultimately plant growth. Major rhizosphere changes are synthesized and their influence on nutrient availability is discussed. In the last decade, significant progress has been made in understanding the rhizosphere environment and nutrient availability. However, the subject matter is very complex and more research is needed to understand the interaction between the plant, the rhizosphere environment, and nutrient availability. |
Palavras-Chave: |
Estrutura. |
Thesagro: |
Ph; Solo. |
Thesaurus NAL: |
rhizosphere. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 01523naa a2200193 a 4500 001 1214485 005 2020-07-06 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/01904160600767682$2DOI 100 1 $aFAGERIA, N. K. 245 $aPhysical, chemical and biological changes in the rhizosphere and nutrient availability.$h[electronic resource] 260 $c2006 520 $aThe rhizosphere is the soil zone adjacent to plant roots which is physically, chemically, and biologically different from bulk or non-rhizosphere soil. Adaptative mechanisms of plants influence physical (temperature, water availability, and structure), chemical [pH, redox potential, nutrient concentration, root exudates, aluminum (Al) detoxification and allelopathy], and biological properties (microbial association) in the rhizosphere. These changes affect nutrient solubility, transport, and uptake and ultimately plant growth. Major rhizosphere changes are synthesized and their influence on nutrient availability is discussed. In the last decade, significant progress has been made in understanding the rhizosphere environment and nutrient availability. However, the subject matter is very complex and more research is needed to understand the interaction between the plant, the rhizosphere environment, and nutrient availability. 650 $arhizosphere 650 $aPh 650 $aSolo 653 $aEstrutura 700 1 $aSTONE, L. F. 773 $tJournal of Plant Nutrition$gv. 29, n. 7, p. 1327-1356, Jul. 2006.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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