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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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61.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Root growth of upland rice genotypes as influenced by nitrogen fertilization. In: WORLD CONGRESS OF SOIL SCIENCE, 19., 2010, Brisbane, Australia. Soil solutions for a changing world: proceedings. Brisbane: International Union of Soil Science: Australian Society of Soil Science, 2010. 1 CD-ROM. Editors: Robert J. Gilkes, Nattaporn Prakongkep.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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62.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Salt tolerance of rice cultivars. Plant and Soil, The Hague, v. 88, n. 2, p. 237-243, June 1985.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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63.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Screening method of lowland rice genotypes for zinc uptake efficiency. Scientia Agrícola, v. 58, n. 3, p. 623-626, jul/set. 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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64.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Screening upland rice genotypes for manganese use efficiency. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON THE BIOGEOCHEMISTRY OF TRACE ELEMENTS IN THE ENVIRONMENT, 9., 2007, Beijing. Biogeochemistry of trace elements: environmental protection, remediation and human health: proceegins. Beijing: Tsinghua University Press, 2007. p. 694-695. Editors: Yongguan Zhu, Nicholas Lepp and Ravi Naidu.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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65.Imagem marcado/desmarcadoFAGÉRIA, N. K. Seleção de cultivares de arroz para tolerância à toxidez de alumínio em solução nutritiva. [S.l.: s.n., 19--]. Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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66.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Seleção de cultivares de arroz para tolerância à toxidez de alumínio em solução nutritiva. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE ARROZ, 2., 1980, Goiânia. Resumos... Goiânia: EMBRAPA-CNPAF, 1986. p. 261-263. (EMBRAPA-CNPAF. Documentos, 13).

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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67.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Efeito da adubação fosfatada e calagem na produção de arroz e feijão em cultivos sucessivos em solo de cerrado. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE ARROZ, 4., 1990, Goiânia. Resumos... Goiânia: EMBRAPA-CNPAF, 1990. p. 112. (EMBRAPA-CNPAF. Documentos, 26).

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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68.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Dry matter, grain yield and phosphorus use efficiency of lowland rice as influenced by phosphorus fertilization. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON PHOSPHORUS DYNAMICS IN THE SOIL-PLANT CONTINUUM, 3., 2006, Uberlândia. Proceedings... Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2006. p. 96-97. Edited by: Vera M. C. Alves; Claudio T. Guimarães; Jurandir V. de Magalhães; Robert E. Schaffert; Antônio Marcos Coelho; Antônio F. de Castro Bahia Filho; Derli P. Santana.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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69.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Dry matter yield of common bean, lowland rice, corn, soybean, and wheat at different basic cation saturation ratios in acid soil. Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 33, n. 3/4, p. 519-531, 2002.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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70.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Dry matter yield and nutrient uptake by lowland rice at different growth stages. Journal of Plant Nutrition, v. 27, n. 6, p. 947-958, June 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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71.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Dry matter yield and shoot nutrient concentrations of upland rice, common bean, corn, and soybean grown in rotation on an oxisol. Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 35, n. 7/8, p. 961-974, Apr. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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72.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Doencas do arroz irrigado. Pelotas: Embrapa-CPATB, 1988. Pelotas: Embrapa-CPATB 56p. (Embrapa-CPATB. Circular tecnica, 19)

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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73.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Efeito da calagem na produção de arroz, feijão, milho e soja em solo de cerrado. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 36, n. 11, p. 1419-1424, nov. 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Unidades Centrais.

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74.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Calagem para cultura de arroz. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO, 15., 1982, Campinas. Acidez e calagem no Brasil. Campinas: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 1983. p. 227-244. Trabalho apresentado no Simpósio sobre Acidez e Calagem, realizado durante a XV Reunião Brasileira de Fertilidade do Solo, em Campinas, SP, no período de 20 de agosto a 3 de setembro de 1982.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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75.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Calibração de analise de fósforo para arroz em casa de vegetação. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 25, n. 4, p. 579-586, abr. 1990.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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76.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Avaliação crítica dos projetos do PNP-Arroz na área de fertilidade de solos e nutrição de plantas, no período de 1980 a 1990: região sudeste e Estado do Paraná. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE ARROZ, 4., 1990, Goiânia. A pesquisa de arroz no Brasil nos anos 80: avaliação crítica dos principais resultados. Goiânia: EMBRAPA-CNPAF, 1994. p. 119-133. (EMBRAPA-CNPAF. Documentos, 40).

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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77.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Avaliação do estado nutricional do arroz. In: BRESEGHELLO, F.; STONE, L. F. (Ed.). Tecnologia para o arroz de terras altas. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 1998. p. 59-66.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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78.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Effects of phosphorus on growth, yield and nutrient accumulation in the common bean. Trop. Agric., v. 66, n. 3, p. 249-255, 1989.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Arroz e Feijão.

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79.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Níveis adequados de calcário e de saturação por base na produção de feijoeiro em solos de terras altas. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 6., 1999, Salvador. Resumos expandidos. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 1999. v. 1. p. 839-841. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 99).

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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80.Imagem marcado/desmarcadoFAGERIA, N. K. Níveis adequados e tóxicos de boro na produção de arroz, feijão, milho, soja e trigo em solo de cerrado. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 4, n. 1, p. 57-62, abr. 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Arroz e Feijão.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  05/07/2004
Data da última atualização:  29/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FAGERIA, N. K.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF.
Título:  Dry matter yield of common bean, lowland rice, corn, soybean, and wheat at different basic cation saturation ratios in acid soil.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 33, n. 3/4, p. 519-531, 2002.
DOI:  https://doi.org/10.1081/CSS-120002761
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soil acidity is an important yield limiting constraint in crop production in various parts of the world, including Brazil. Five greenhouse experiments were conducted to evaluate responses of common bean (Phaseolus vulgaris L.), lowland rice (Oryza sativa L.), corn (Zea mays L.), soybean (Glycine max L. Merr.), and wheat (Triticum aestivum L.) to different basic cation saturation ratios on an Inceptisol. The mean soil basic cation saturation ratios at harvest of each crop typically ranged from 49 to 98%, depending on the rate of CaCO3 applied. Dry matter yield (DMY) of shoots, roots and root length of all the crops tested was significantly affected by basic cation saturation ratio. The optimum basic cation saturation ratio for maximum DMY of shoots was 56% for rice, 74% for common bean, 66% for corn, 69% for soybean, and 88% for wheat. The optimum basic cation saturation levels for root dry weight varied from 48 to 72%, depending on crop species. Similarly, optimum cation saturation for root length varied from 59 to 80%. Adequate levels of calcium (Ca), magnesium (Mg), and potassium (K) saturation, Ca/Mg ratio, Ca/K ratio, and Mg/K ratio also varied among crop species. This shows that crops responded differently to soil acidity. Among the crops tested, rice was the most tolerant and wheat was the most intolerant to soil acidity.
Palavras-Chave:  Common bean.
Thesagro:  Arroz; Feijão; Oryza Sativa; Phaseolus Vulgaris; Saturação.
Thesaurus NAL:  rice.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF21510 - 1UPCAP - DD20022002
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