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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  21/01/2008
Data da última atualização:  15/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  AQUINO, F. de G.; WALTER, B. M. T.; RIBEIRO, J. F.
Afiliação:  Fabiana de Gois Aquino, Embrapa Cerrados; Bruno Machado Teles Walter, Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; José Felipe Ribeiro, Embrapa Sede.
Título:  Espécies vegetais de uso múltiplo em reservas legais de Cerrado - Balsas, MA.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Biociências, Porto Alegre, v. 5, supl. 1, p. 147-149, 2007.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Balsas; Espécies vegetais de uso múltiplo; Flora lenhosa; Identificar ocorrência; Maranhão; Projeto de Colonização Agrícola Gerais; Reserva legal.
Thesagro:  Cerrado.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178166/1/ID-28761-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN28761 - 1UPCAP - DDSP 1933519335
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  12/01/2005
Data da última atualização:  01/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FAGERIA, N. K.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF.
Título:  Influence of dry matter and length of roots on growth of five field crops at varying soil zinc and copper levels.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Journal of Plant Nutrition, v. 27, n. 9, p. 1517-1523, Sept. 2004.
DOI:  https://doi.org/10.1081/PLN-200025995
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Information on influence of root dry weight and root length on shoot dry matter accumulation in annual crops grown in the Cerrado region of Brazil is limited. Ten greenhouse experiments were conducted on Oxisols with the objective to assess the influence of the root dry weight and root length on shoot yield of rice (Orlyza sativa L.), common bean (Phaseolus vulgaris L.), corn (Zea mays L.), soybean (Glycine max L. Merr.), and wheat (Triticum aestivum L.). Significant and positive relations were observed between root length and root weight and shoot yield of five crops. Overall, variation in dry matter yield of crops was higher by root dry weight compared with root length. This shows that dry weight of roots is relatively a better indicator to predict shoot dry matter accumulation in annual crops. Shoot dry matter production efficiency (shoot dry weight/root dry weight) was in the order of common bean > soybean > wheat > upland rice > corn. Hence, legume crops roots have higher dry matter production efficiencies compared to cereal crops.
Thesagro:  Arroz; Feijão; Glycine Max; Matéria Seca; Milho; Oryza Sativa; Phaseolus Vulgaris; Soja; Trigo; Triticum Aestivum; Zea Mays.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF22072 - 1UPCAP - DD20042004
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