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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  04/05/2022
Data da última atualização:  04/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CANTELLI, K. C.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MOREIRA, F. K. V.; STEFFENS, J; ZENI, J.; STEFFENS, C.
Afiliação:  KELI CRISTINA CANTELLI, Uri/Erechim; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; FRANCYS KLEY VIEIRA MOREIRA, USP; JULIANA STEFFENS, Uri/Erechim; JAMILE ZENI, Uri/Erechim; CLARICE STEFFENS, Uri/Erechim.
Título:  Evaluation of packaging systems with O2-absorbers on quality of minimally processed soybean sprouts.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology International, Mar. 3 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1177/10820132221084863
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This study evaluated the influence of O2-absorbing sachets into different packages polyethylene terephthalate (PET ? E1), low density polyethylene (LDPE ? E2), and PET/LDPE (E3) on the quality of minimally processed soybean sprouts (MP-sprouts). The MP-sprouts were stored up to 12 days and characterized for physicochemical, microbiological and sensory attributes. The O2-absorbing sachet showed changes during exposure to the environment by the formation of amorphous iron hydroxide, which was observed by the analysis of functional groups and XRD. The packaging used in the study showed high transmittance and clarity, and low Haze, being a good feature for storing the MP product. All packaging systems showed an increase in the volume of absorbed oxygen (cm3) up to 9 days of storage. The physic-chemical characteristics of the MP-sprouts stored for 12 days were preserved in the different packages, showing no difference regarding the use of the O2-absorbing sachet. The O2-absorbing sachet not influenced the quality of MP-sprouts during the stored (12 days). The best visual aspect was observed in PET package (with and without O2-absorbing sachet) being classified as excellent, without color change. The MP-sprouts also fulfilled the microbiological quality standards and presented 75.11% acceptability and 72.40% purchase intention.
Palavras-Chave:  Aceitação do consumidor; Active packaging; Aspecto visual; Embalagem ativa; Qualidade microbiológica; Visual aspect.
Thesagro:  Broto de Soja; Embalagem.
Thesaurus Nal:  Consumer acceptance; Microbiological quality.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1142639/1/Art-Evalution-Mercedes.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT45349 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  09/08/1993
Data da última atualização:  24/06/2020
Tipo da produção científica:  Circular Técnica
Autoria:  BARBOSA FILHO, M. P.; FAGERIA, N. K.
Afiliação:  MOREL PEREIRA BARBOSA FILHO, CNPAF; NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF.
Título:  A ocorrência, diagnose e correção da deficiência de zinco na cultura de arroz de sequeiro.
Ano de publicação:  1980
Fonte/Imprenta:  Goiânia: EMBRAPA-CNPAF, 1980.
Páginas:  18 p.
Série:  (EMBRAPA-CNPAF. Circular técnica, 4).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Fatores que afetam a disponibilidade de zinco. pH do solo. Adubação fosfatada. Teor de matéria orgânica. Quantidade e tipo de argila. Calagem. Desmatamento. Movimento de zinco no solo. Função do zinco na planta. Sintomas de deficiência de zinco. Diagnóstico da deficiência de zinco. Análise de planta. Amostragem. Preparo da amostra e análise no laboratório. Interpretação dos resultados. Análise de solo. Correção da deficiência de zinco. Métodos e níveis de aplicação. Efeito residual. Algumas fontes de zinco.
Palavras-Chave:  Arroz (sequeiro)-Zinco-Deficiência; Arroz de sequeiro; Correção; Cultivo; Diagnosis; Mineral deficiencies; Plants; Sequeiro; Solos; Supplements; Upland rice.
Thesagro:  Arroz; Arroz Sequeiro; Cerrado; Deficiência; Deficiência Mineral; Deficiência Nutricional; Diagnostico; Oryza Sativa; Planta; Solo; Suplemento Mineral; Zinco.
Thesaurus NAL:  rice; zinc.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPAF/1829/1/circ_4.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF1829 - 1UMTFL - PPCI T 004CNPAF1980.cit04
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