Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  24/03/2015
Data da última atualização:  24/03/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  PINTO, M. A. B.; SCIVITTARO, W. B.; PARFITT, J. M. B.; DUTRA, A. D.; TIMM, L. C.
Afiliação:  MARÍLIA ALVES BRITO PINTO, UFPEL; WALKYRIA BUENO SCIVITTARO, CPACT; JOSE MARIA BARBAT PARFITT, CPACT; ALEXANDRE DIAS DUTRA, UFPEL; LUÍS CARLOS TIMM, UFPEL.
Título:  Atributos químicos do solo sob diferentes sistemas de irrigação e manejo do solo para cultura do arroz.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA AGRÍCOLA, 43., 2014, Campo Grande-MS. Resumos expandidos... Campo Grande-MS: SBEA, 2014. CONBEA 2014.
Idioma:  Português
Thesagro:  Arroz Irrigado.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/120835/1/R0108-2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT18253 - 1UPCAA - DD003672014.00367
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  03/08/2004
Data da última atualização:  04/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF.
Título:  Improving nutrient use efficiency of annual crops in brazilian acid soils for sustainable crop production.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 32, n. 7/8, p. 1303-1319, 2001.
DOI:  https://doi.org/10.1081/CSS-100104114
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In tropical acid soils, acidity is an important constraint for avail-ability and uptake of nutrients by annual crops, and this leads tolower crop yields. Factors that contribute to low nutrient uptakeefficiencies in these soils are low natural levels of most essentialplant nutrients and unfavorable soil and plant environments. HighPfixation capacity, Al, Mn and H toxicity, low activities of bene-ficial microorganisms, soil compaction, infestation of weeds, dis-eases and insects, drought and intensive monoculture are some ofthe major factors that contribute to the unfavorable soil and plantenvironments. Improving nutrient use efficiency in these soils de-mand adoption of special management practices. These practicesinclude timely application of adequate levels of lime, gypsum and fertilizers to meet crop demand, use of proper crop rotation, im-provement of organic matter content, control of soil erosion anduse of acid tolerant crop species and cultivars within species.
Thesagro:  Produção; Solo.
Thesaurus NAL:  Acid soils; Crop production; Nutrient use efficiency; Soil.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF21578 - 1UPCAP - DD20012001
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional