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Registros recuperados : 587 | |
166. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FAGERIA, N. K.; SANTOS, A. B. dos. Eficiência de uso de zinco em arroz irrigado. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 29.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 13.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 11.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 8., 2010, Guarapari. Fontes de nutrientes e produção agrícola: modelando o futuro: anais. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2010. FertBio 2010. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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169. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MOREIRA, A.; CASTRO, C.; FAGERIA, N. K. Effects of boron application on yield, foliar boron concentration, and efficiency of soil boron extracting solutions in a Xanthic Ferralsol cultivated with banana in Central Amazon. Communications in Soil Science and Plant Analysis, Philadelphia, v. 42, n.18, p. 2169-2178, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Soja. |
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177. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BALIGAR, V. C.; FAGERIA, N. K. Nutrient use efficiency in acid soils: nutrient management and plant use efficiency. In: MONIZ, A. C.; FURLANI, A. M. C.; SCHAFFERT, R. E.; FAGERIA, N. K.; ROSOLEM, C. A.; CANTARELLA, H. (Ed.). Plant-soil interactions at low pH: sustainable agriculture and forestry production. Campinas: Brazilian Soil Science Society, 1997. p. 75-95. Proceedings of the Fourth International Symposium on Plant-Soil Interactions at low pH, Belo Horizonte, Minas Gerais, Brazil, 17-24 March 1996. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados. |
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178. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FAGERIA, N. K.; SANT'ANA, E. V. P. Níveis adequados de saturação por base e de pH para produção de arroz, feijão, milho e soja em sistemas de rotação em solo sob cerrado. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 23.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 7.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 5.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 2., 1998, Caxambu. Interrelação fertilidade, biologia do solo e nutrição de plantas: consolidando um paradigma: resumos. Lavras: UFLA, 1998. p. 47. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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179. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BALIGAR, V. C.; FAGERIA, N. K. Plant nutrient efficiency: towards the second paradigm. In: SIQUEIRA, J. O.; MOREIRA, F. M. S.; LOPES, A. S.; GUILHERME, L. R. G.; FAQUIN, V.; FURTINI NETO, A. E.; CARVALHO, J. G. (Ed.). Inter-relacao fertilidade, biologia do solo e nutricao de plantas. Lavras: SBCS: UFLA, 1999. p. 183-204. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
05/10/2017 |
Data da última atualização: |
05/10/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BALIGAR, V. C.; FAGERIA, N. K. |
Afiliação: |
V. C. BALIGAR, USDA; NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF. |
Título: |
Influence of nitrogen forms and levels on the growth and nutrition of cacao. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Plant Nutrition, New York, v. 40, n. 5, p. 709-718, 2017. |
ISSN: |
0190-4167 |
DOI: |
10.1080/01904167.2016.1262401 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Ammonium and nitrate are the major forms of nitrogen (N) present in tropical soils. An experiment was conducted to assess the influence of nitrate and ammonium forms (N03-, NH4+, and mix of N03- + NH4+), and levels (1.5-12.0 mM) of N on the growth and nutrition of cacao (Theobroma cacao L). Growth parameters were significantly influenced by N forms, and nitrogen supplied as NH4+ proved better for the growth of cacao compared with N03- form and mixtures of these two forms. Irrespective of the forms of N, levels of N had no significant effect on plant growth parameters. Nutrient efficiency ratios (NERs)(shoot dry matter produced per unit of nutrient uptake) for macronutrients were sulfur» phosphorus» calcium> magnesium> nitrogen > potassium (S>p> Ca» Mg> N> K) and for micronutrients NERs were in the order of copper» boron» zinc» ironc- manganese (Cu» B> Zn> Fe>Mn). |
Thesagro: |
Cacau; Microelemento; Nitrogênio. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01482naa a2200193 a 4500 001 2076776 005 2017-10-05 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0190-4167 024 7 $a10.1080/01904167.2016.1262401$2DOI 100 1 $aBALIGAR, V. C. 245 $aInfluence of nitrogen forms and levels on the growth and nutrition of cacao.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aAmmonium and nitrate are the major forms of nitrogen (N) present in tropical soils. An experiment was conducted to assess the influence of nitrate and ammonium forms (N03-, NH4+, and mix of N03- + NH4+), and levels (1.5-12.0 mM) of N on the growth and nutrition of cacao (Theobroma cacao L). Growth parameters were significantly influenced by N forms, and nitrogen supplied as NH4+ proved better for the growth of cacao compared with N03- form and mixtures of these two forms. Irrespective of the forms of N, levels of N had no significant effect on plant growth parameters. Nutrient efficiency ratios (NERs)(shoot dry matter produced per unit of nutrient uptake) for macronutrients were sulfur» phosphorus» calcium> magnesium> nitrogen > potassium (S>p> Ca» Mg> N> K) and for micronutrients NERs were in the order of copper» boron» zinc» ironc- manganese (Cu» B> Zn> Fe>Mn). 650 $aCacau 650 $aMicroelemento 650 $aNitrogênio 700 1 $aFAGERIA, N. K. 773 $tJournal of Plant Nutrition, New York$gv. 40, n. 5, p. 709-718, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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