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Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  27/09/2012
Data da última atualização:  24/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BOTREL, N.; RESENDE, F. V.; LEITE, B. S. F.; NASSUR, R. C. M. R.; VILAS BOAS, E. V. B.
Afiliação:  NEIDE BOTREL, CNPH; FRANCISCO VILELA RESENDE, CNPH; BIANCA SAVIA FERREIRA LEITE, CNPH.
Título:  Quality of italian tomato fruit from organic and conventional production systems and stored at two temperatures.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, The Hague, n. 934, p. 1183-1188, 2012.
DOI:  10.17660/ActaHortic.2012.934.159
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The quality attributes of Italian tomato fruit produced in organic and conven-tional systems, and packed and stored at room temperature (24±2.0°C and 32±2% RH) or cool conditions (12±1°C and 73±1% RH) for 20 days were determined. Color, firmness, titratable acidity, total soluble solids, vitamin C, lycopene, ? carotene, total phenolics and total antioxidant activity were evaluated. Concentrations of lycopene, ? carotene, vitamin C, acidity, phenolics and antioxidant activity were influenced by the cropping system, and time and temperature of storage. Fruit produced organically had higher concentrations of vitamin C throughout storage as well as higher soluble solids at 0, 10 and 20 days, and higher antioxidant activity at 0, 5 and 10 days than conventional fruit regardless of storage temperature. Fruit from the conventional cropping system had higher acidity than organically produced fruit at 5 and 15 days of room and cool storage. At 10, 15 and 20 days, there were no differences in lycopene concentrations of tomatoes between cropping systems.
Palavras-Chave:  Cultivo convencional; Cultivo orgânico; Solanum lycopersicon.
Thesagro:  Armazenamento; Lycopersicon Esculentum; Qualidade; Temperatura; Tomate.
Thesaurus Nal:  Postharvest systems.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH38171 - 1UPCAP - DD1747017470
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Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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