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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  14/12/2023
Data da última atualização:  14/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MORAES, A. E. L. DE; MALAFAIA, G. C.; ROSSATO, F. G.; MIRANDA, M. R. DA S.
Afiliação:  ARIANE ELIAS LEITE DE MORAES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO DO SUL; GUILHERME CUNHA MALAFAIA, CNPGC; FABRÍCIA GLADYS ROSSATO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO DO SUL; MARA RÚBIA DA SILVA MIRANDA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE UBERLÂNDIA.
Título:  Desafios da agropecuária 4.0 com as mudanças socioambientais: influência das lógicas institucionais do consumidor.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Concilium, v. 23, n. 2, p. 476-490, 2023.
Idioma:  Português
Notas:  Título em inglês: Challenges of agriculture 4.0 with socio-environmental changes: influence of consumer institutional logic.
Conteúdo:  RESUMO - Population growth has forced the planet to rethink attitudes towards sustainability. Meeting current and future human needs is a major challenge, as it involves trying to balance the exploitation of natural resources while meeting society's needs. This challenge becomes even greater when an exponential increase in population is observed. In this sense, one of the human needs is food, and therefore the production of beef has been the focus of study by environmentalists, due to the large occupation of areas. Thus, the main objective of this study is to understand consumer expectations according to different institutional logics and to identify the most adapted Industry 4.0 technologies to meet these requirements. For this, a bibliographical survey of the technologies used in the sector and the consumer's view of socio-environmental changes was carried out. It was observed in the results that there is a continuous need to use technologies in agriculture for monitoring, since the number of consumers concerned about the origin of the meat and an ecologically correct production has increased.
Thesagro:  Agricultura; Consumidor; Desenvolvimento Sustentável; Meio Ambiente; Tecnologia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC17964 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  30/09/2009
Data da última atualização:  10/08/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, K. M. O. dos; VIEIRA, A. D. S.; BOMFIM, M. A. D.; GUIMARÃES, V. P.; BENEVIDES, S. D.; SAAD, S. M. I.; EGITO, A. S. do.
Afiliação:  KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CNPC; A. D. S. Vieira, Graduando do IFCE Sobral; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC; Vinícios Pereira Guimarães, Consultor da Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC); SELENE DAIHA BENEVIDES, CNPC; S. M. I. Saad, USP; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC.
Título:  Viability of Lactobacillus acidophilus in ripened coalho cheese produced with goat milk.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: SIMPOSÍO INTERNACIONAL DE BACTERIAS LÁCTICAS, 3.; ENCUENTRO RED BAL ARGENTINA, 2., 2009, São Miguel de Tucumán. [Resumenes...]. São Miguel de Tucumán: Centro de Referencia para Lactobacilos, 2009. p. 151. ref. E-24.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Alimento funcional; Probiótico; Produto lácteo; Queijo de cabra.
Thesagro:  Caprino; Leite de Cabra; Produto Derivado do Leite; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus NAL:  Food technology; Functional foods; Goat cheese; Goat milk; Lactobacillus acidophilus; Probiotics.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/93949/1/RAC-Viability-of-Lactobacillus.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC22118 - 1UPCRA - DDSP 05027SP 05027
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