Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  01/12/2009
Data da última atualização:  02/06/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  JESUS-HITZSCHKY, K. R. E. de; SILVEIRA, J. M. F. J. da.
Afiliação:  KATIA REGINA E DE JESUS HITZSCHKY, CNPMA; JOSÉ MARIA F. J. DA SILVEIRA, Instituto de Economia - UNICAMP.
Título:  A proposed impact assessment method for genetically modified plants (AS-GMP Method).
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Environmental Impact Assessment Review, v.29, n.6, p.348-358, Nov. 2009. 10.1016/j.eiar.2009.02.006
Páginas:  p. 348-358
DOI:  10.1016/j.eiar.2009.02.006
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  An essential step in the development of products based on biotechnology is an assessment of their potential economic impacts and safety, including an evaluation of the potential impact of transgenic crops and practices related to their cultivation on the environment and human or animal health. The purpose of this paper is to provide an assessment method to evaluate the impact of biotechnologies that uses quantifiable parameters and allows a comparative analysis between conventional technology and technologies using GMOs. This paper introduces amethod to performan impact analysis associatedwith the commercial release and use of genetically modified plants, the Assessment SystemGMPMethod. The assessment is performed through indicators that are arranged according to their dimension criterion likewise: environmental, economic, social, capability and institutional approach. To perform an accurate evaluation of the GMP specific indicators related to genetic modification are grouped in common fields: genetic insert features, GMplant features, gene flow, food/feed field, introduction of the GMP, unexpected occurrences and specific indicators. The novelty is the possibility to include specific parameters to the biotechnology under assessment. In this case by case analysis the factors ofmoderation and the indexes are parameterized to perform an available assessment.
Thesagro:  Biotecnologia; Organismo Transgênico.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143785/1/2009AP-14.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA8322 - 1UPCAP - DD2009AP_14
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  30/05/2000
Data da última atualização:  05/04/2019
Tipo da produção científica:  Circular Técnica
Autoria:  EGITO, A. S. do; LAGUNA, L. E.
Afiliação:  ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; LUIS EDUARDO LAGUNA, CNPC.
Título:  Fabricação de queijo de coalho com leite de cabra.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Sobral: Embrapa Caprinos, 1999.
Páginas:  15 p.
Série:  (Embrapa Caprinos. Circular Técnica, 16).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O trabalho objetivou o aproveitamento racional de leite de cabra, na fabricação de queijo de coalho com intuito de fornecer alternativas ao caprinocultor para a utilização do leite de cabra através da fabricação de produtos de qualidade, de ampla aceitação no mercado regional. Na técnica de fabricação do queijo de coalho aqui descrita, utilizou-se a adaptação da tecnologia tradicional de fabricação do queijo de coalho nordestino, principalmente nos aspectos higiênicos e sanitários de fabricação, conservando ao máximo as características originais do produto artesanal.
Palavras-Chave:  Brasil; Ceara; Cheese; Curde; Fabricacao; Goot milk; Manufacture; Milk product; Queijo coalho; Queijo de coalho.
Thesagro:  Cabra; Cabra leiteira; Caprino; Coalho; Leite de cabra; Processamento; Produto Derivado do Leite; Queijo; Tecnologia de alimento.
Thesaurus NAL:  Food technology; Goat cheese; goat milk; Rennet.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/36463/1/CT-16.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC1507 - 1UMTFL - PPFOL 00146FOL 00146
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional