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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, J. N. de. Seleção de híbridos de uva sem semente para múltiplas características agronômicas, resistência ao cancro bacteriano e ao míldio. 2022. 165 f. il. Tese (Doutorado em Produção Vegetal) - Universidade Federal de Lavras, Lavras. Orientada por Rafael Pio; Coorientada por Patrícia Coelho de Souza Leão, Embrapa Semiárido; Coorientada por Maria Angélica Guimarães Barbosa, Embrapa Semiárido.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, J. N. de. A sericultura no Ceara do ponto de vista ecologico. Boletim do Ministério da Agricultura, v. 30, n. 1, p. 1-26, 1941.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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3.Imagem marcado/desmarcadoLEAO, P. C. de S.; CARVALHO, J. N. de. Assessment of table grape progenies and correlation between seedlessness and other agronomic traits. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 45, e-225, 2023.

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4.Imagem marcado/desmarcadoLEAO, P. C. de S.; CARVALHO, J. N. de. Estratégias para a seleção genética de híbridos de uvas sem sementes para o Semiárido brasileiro. RG News, v. 9, n. 1, p. 187, 2023. Edição Especial do 6º Simpósio Rede de Recursos Genéticos Vegetais do Nordeste, Recife, Nov. 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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5.Imagem marcado/desmarcadoLEAO, P. C. de S.; CARVALHO, J. N. de. Diversidade genética entre progênies de uvas sem sementes no Vale do São Francisco. RG News, v. 9, n. 1, p. 184, 2023. p. 184. Edição Especial do 6º Simpósio Rede de Recursos Genéticos Vegetais do Nordeste, Recife, Nov. 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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6.Imagem marcado/desmarcadoLEAO, P. C. de S.; CARVALHO, J. N. de. Tropical Viticulture in Brazil: São Francisco Valley as an Important Supplier of Table Grapes to the World Market. In: GUTIÉRREZ GAMBOA, G.; FOURMENT, M. (ed). Latin American viticulture adaptation to climate change: perspectives and challenges of viticulture facing up global warming. Cham, Switzerland: Springer, 2024. cap. 4, p. 47-59.

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7.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, J. N. de; CARVALHO, S. P. de; LEAO, P. C. de S. Diversidade genética de híbridos de uvas para mesa no Vale do Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 6., 2020. Recursos genéticos e bioeconomia: inovação para um futuro sustentável: anais. Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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8.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, J. N. de; PIO, R.; CARVALHO, P. A. de; BARBOSA, M. A. G.; LEAO, P. C. de S. Estimates of genetic parameters and the selection of table grape hybrids in semiarid regions of Brazil. Euphytica, v. 219, 35, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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9.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, J. N. de; CARVALHO, P. A. de; PIO, R.; BARBOSA, M. A. G.; LEAO, P. C. de S. Multitrait selection in seedless grape hybrids in semiarid regions of Brazil. Crop Science, v. 63, n. 4, p. 2091-2102, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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10.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, J. N. de; BARBOSA, M. A. G.; CARVALHO, P. A. de; PIO, R.; BATISTA, D. da C.; LEAO, P. C. de S. Evaluation of grapevines for resistance to downy mildew (Plasmopara viticola) under greenhouse conditions. Tropical Plant Pathology, v. 48, n. 6, p. 696-702 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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11.Imagem marcado/desmarcadoBORGES, A. de M.; CARVALHO, C. W. P. de; NASCIMENTO, E. M. da G. C. do; CARVALHO, J. N. de; PEREIRA, J. Effect of moisture and concentration of sesame in thermoplastic extrusion of corn grits. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: IUFoST: ALACCTA, 2012. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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12.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, J. N. de; BARBOSA, M. A. G.; CARVALHO, P. A. de; PIO, R.; BATISTA, D. da C.; LEAO, P. C. de S. Resistance of grapevine hybrids to bacterial canker disease. Bragantia, v. 83, e20230161, 2024.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  20/04/2020
Data da última atualização:  30/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  OLIVEIRA, F. C. E de; PONTES, J. P.; QUEIROZ, V. A. V.; RONCHETI, E. F. S.; DUTRA, V. L. M.; CORREIA, V. T. da V.; FERREIRA, A. A.
Afiliação:  Fernanda Cristina Esteves de Oliveira, Centro Universitário Una; Jovana Pontelo Pontes, Universidade Federal de São João del Rei; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Elder Felipe Silva Roncheti, Instituto Federal do Pará - IFPA; Victor Luiz Melo Dutra, Universidade Federal de Minas Gerais; Vinícius Tadeu da Veiga Correia, Universidade Federal de Minas Gerais; Andreza Angélica Ferreira, Universidade Federal de Minas Gerais.
Título:  Greek yogurt with added sorghum flours: antioxidant potential and sensory acceptance.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Revista Chilena de Nutricion, v. 47, n. 2, p. 272-280, 2020.
DOI:  http://dx.doi.org/10.4067/S0717-75182020000200272
Idioma:  Espanhol
Conteúdo:  The aim of this study was to develop and evaluate the antioxidant characteristics and sensory acceptance of Greek yogurt with added whole sorghum flours (WSF) from genotypes BRS305 (tannin) and BR501 (tannin-free). Five formulations were elaborated: 1) Control (without WSF); 2) 2% BR501; 3) 4% BR501; 4) 2% BRS305 and 5) 4% BRS305 and evaluated for antioxidant capacity, total anthocyanins, total phenols, condensed tannins, sensory acceptance and purchase intention. The 4% BRS305 formulation presented higher antioxidant properties, but lower sensory acceptance. No significant difference was observed for: color, flavor and overall acceptability between the control and 2% BR501; nor for texture and overall acceptability between the control and 4% BR501. Principal component analysis explained that all variables associated with antioxidant properties were positively correlated with the first major component (PC1:82.7%). The 2% and 4% BR501 formulations were more highly correlated with PC1 (92.7%), as well as the control in relation to sensorial characteristics. The addition of WSF BRS305 improved the antioxidant properties of yogurts and the addition of WSF BR501 did not interfere with the sensory acceptance of the formulations. The similarity of the sensory acceptance of the yogurt containing WSF from the BR 501 genotype to the control, opens perspectives for the insertion of sorghum in human food, using dairy products as suitable matrices, adding potential functionality to this ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Alimento funcional.
Thesagro:  Antocianina; Laticínio; Sorgo; Tanino.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212692/1/Greek-yogurt-added.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS29200 - 1UPCAP - DD
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