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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoNASSU, R. T.; UTTAREO, B.; AALHUS, J. L.; ZAWADSKI, S.; JUÁREZ, M.; DUGAN, M. E. R. Effect of packaging on the colour of beef with different a-tocopherol tissue levels. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECNOLOGY, 57., 2011, Ghent. Proceedings... Ghent: BAMST, 2011. 4 p.

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2.Imagem marcado/desmarcadoNASSU, R. T.; UTTARO, B.; AALHUS, J. L.; ZAWADSKI, S.; JUÁREZ, M.; DUGAN, M. E. R. Type of packaging affects the colour stability of vitamin E enriched beef. Food Chemistry, v. 135, p. 1868-1872, 2012.

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3.Imagem marcado/desmarcadoNASSU, R. T.; DUGAN, M. E. R.; TULLIO, R. R.; ALENCAR, M. M. de. Composição em ácidos graxos de carne bovina de animais cruzados terminados a pasto ou confinamento. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE CARNES, 6., Campinas. Trabalhos científicos.... Campinas: ITAL: CTC, 2011

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4.Imagem marcado/desmarcadoNASSU, R. T.; DUGAN, M. E. R.; JUÁREZ, M.; BASARAB, J. A.; BARON, V. S.; AALHUS, J. L. Effect of a-tocopherol tissue levels on beef quality. Animal, v. 5, n. 12, p. 2010-2018, December 2011.

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5.Imagem marcado/desmarcadoNASSU, R. T.; DUGAN, M. E. R.; JUÁREZ, M.; BASARAB, J. A.; BARON, V. S.; AALHUS, J. L. Meat quality of vitamin E enriched beef. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECNOLOGY, 57., 2011, Ghent. Proceedings... Ghent: BAMST, 2011.

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6.Imagem marcado/desmarcadoNASSU, R. T.; DUGAN, M. E. R.; HE, M. L.; MCALLISTER, T. A.; AALHUS, J. L.; ALDAI, N.; KRAMER, J. K. G. The effects of feeding flaxseed to beef cows given forage based diets on fatty acids of longissimus thoracis muscle and backfat. Meat Science, v. 89, n. 4, p. 469-477, 2011.

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7.Imagem marcado/desmarcadoNASSU, R. T.; DUGAN, M. E. R.; HE, M. L.; MCALLISTER, T. A.; AALHUS, J. L.; ALDAI, N.; KRAMER, J. K. G. Fatty acid composition of beef and backfat from cull cows fed flaxseed and forage based diets. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA E ALIMENTOS, 9., 2011, Campinas. Campinas: SLACA, 2011 1 CD-ROM

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8.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. L. P. da; JUAREZ, M.; NASSU, R. T.; TULLIO, R. R.; BERNDT, A.; ALENCAR, M. M. de; ROLLAND, D. C.; DUGAN, M. E. R. Relative contribution of breed, gender, and diet to the fatty acid profile of young crossbred beef cattle finished on feedlot. Canadian Journal of Animal Science, v.97, p. 6-9, 2016

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9.Imagem marcado/desmarcadoNASSU, R. T.; JUÁREZ, M.; DUGAN, M. E. R.; ALDAI, N.; ALHUS, J. L.; PATIENCE, J. F.; ZIJLSTRA, R. T.; BEAULIEU, A. D. Sensory analysis and fatty acid composition of omega-3 enriched pork and ground patties. In: CIFST/AAFC CONFERENCE SAFE AND HEALTHY FOOD: HARVESTING THE SCIENCE, 2010, Manitoba Canada. Abstracts... Manitoba: University of Manitoba, 2010. p. 99

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10.Imagem marcado/desmarcadoTULLIO, R. R.; AALHUS, J. L.; NASSU, R. T.; JUÁREZ, M.; BERNDT, A.; SILVA, M. L. P. da; ROLLAND, D. C.; ALENCAR, M. M. de; DUGAN, M. E. R. Effect of finishing system, gender and breed on trans -vaccenic and conjugated linoleic acids in beef. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECNOLOGY, 60., 2014, Punta del Este. Anais... Punta Del Este: ICMST, 2014.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  10/11/2011
Data da última atualização:  18/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  NASSU, R. T.; DUGAN, M. E. R.; JUÁREZ, M.; BASARAB, J. A.; BARON, V. S.; AALHUS, J. L.
Afiliação:  RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; M. E. R. DUGAN, AGRICULTURE AND AGRI-FOOD CANADA, LACOMBE RESEARCH CENTRE/LACOMBE; M. JUÁREZ, AGRICULTURE AND AGRI-FOOD CANADA, LACOMBE RESEARCH CENTRE/LAMCOMBE; J. A. BASARAB, ALBERTA AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT, LACOMBE RESEARCH CENTRE/LAMCOMBE; V. S. BARON, AGRICULTURE AND AGRI-FOOD CANADA, LACOMBE RESEARCH CENTRE/LACOMBE; J. L. AALHUS, AGRICULTURE AND AGRI-FOOD CANADA, LACOMBE RESEARCH CENTRE.
Título:  Meat quality of vitamin E enriched beef.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECNOLOGY, 57., 2011, Ghent. Proceedings... Ghent: BAMST, 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate quality and sensory properties of 6 and 21 days aged beef (steaks and ground beef) from animals with different tissue levels of ?-tocopherol. A total of 56 feedlot steers were fed a barley-based finisher diet with four vitamin E supplementation levels (340, 690, 1040 and 1740 IU dl-?-tocopheryl acetate.animal-1.day-1) for 120 days. The animals were then grouped based on their ?-tocopherol (?g.g meat-1) levels (<3 or low; 3 to 4 or low-medium; 4 to 5 or high-medium and >5 or high). Longissimus lumborum muscle and overlying subcutaneous fat were aged 6 days and then used to prepare steaks and 75/25 ground beef. Steaks aged for 21 days were also analysed. Although the increase in fatty acid oxidation over time was smaller (P<0.001) in the high-medium and high groups, tissue ?-tocopherol levels did not affect (P>0.05) pH, proximate analysis, drip and cooking losses, and shear force of steaks. Similarly, ?-tocopherol tissue levels had no effect (P>0.05) on sensory characteristics of 6 days aged steaks and ground beef. No effect of tissue ?-tocopherol levels was found over the 6 days retail evaluation period for steaks, but with 21 days of ageing, a delay in formation of metmyoglobin (P=0.008) was observed with higher tissue levels of ?-tocopherol. Similar results were found for ground beef (25% fat) prepared from 6 days aged meat. Higher ?-tocopherol tissue levels protected ground beef ad long-aged steaks from discolouration and lipid oxidation.
Palavras-Chave:  Enriched; Tocopherol.
Thesaurus NAL:  Ground beef; Meat quality; Steaks; Vitamin E.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/46127/1/PROCI2011.00156.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE20692 - 1UPCAA - DDPROCI-2011.00156NAS2011.00156
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