|
|
Registros recuperados : 22 | |
11. | | GARBELINI, J. S.; DELBEM, A. C. B.; LARA, J. A. F. de; SANTOS, T. S. DOS; FERNANDES, I. M. S. Elaboração de produtos a partir de carne mecanicamente separada de Cachara (Pseudoplatystoma faciatum). SIMPÓSIO SOBRE RECURSOS NATURAIS E SOCIOECONÔMICOS DO PANTANAL, 5., 2010, Corumbá, MS. Anais... Corumbá: Embrapa Pantanal: UFMS; Campinas: ICS do Brasil, 2010. 1 CD-ROM SIMPAN 2010. Não Paginado Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
| |
13. | | MARTINHO, P. R. R.; DALTIO, J.; FONSECA, M. F.; FERNANDES, I. V.; DALMOLIN, T. DE C.; MAGALHÃES, L. A. Avaliação do Cenário Agropecuário Atual de Assentamentos Rurais do MATOPIBA. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 18., 2017, Santos. Anais... Santos: Inpe, 2017. p. 5217-5224 Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
| |
15. | | SAVIO, J.; PRECI, D.; CASTELLE, M.; MANZOLLI, A.; FERNANDES, I. A.; JUNGES, A.; COLET, R.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; ABIRACHED, C.; STEFFENS, J.; VALDUGA, E. Development and structural behaviour of soybean gelato. Food Technology & Biotechnology, v. 56, n. 4, p. 516-523, Oct./Dec. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
16. | | PEDRO, A. C.; PANIZ, O. G.; FERNANDES, I. A. A.; BORTOLINI, D. G.; RUBIO, F. T. V.; HAMINIUK, C. W. I.; MACIEL, G. M.; MAGALHAES, W. L. E. The importance of antioxidant biomaterials in human health and technological innovation: a review. Antioxidants, v. 11, 1644, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
17. | | MARTINAZZO, J.; BALLEN, S. C.; FERNANDES, I. A.; UTTEICH, R. V.; DIAS, D. A.; STEFFENS, J.; STEFFENS, C.; MORAES, M. C. B.; BORGES, M. Detecção de feromônio de Euschistus heros em septo de borracha com nanossensor de cantilever. In: CONGRESSO DIGITAL DE NANOBIOTECNOLOGIA E BIOENGENHARIA, 3., 2022, Brasília. [Anais...]. Brasília: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. 2022. Na publicação: Maria Carolina Blassioli-Moraes. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
18. | | MARTINAZZO, J.; UTTEICH, R. V.; FERNANDES, I. A.; DIAS, D. A.; LAUMANN, R. A.; MORAES, M. C. B.; BORGES, M.; STEFFENS, J.; STEFFENS, C. Detection of Euschistus heros and Diceraeus melacanthus volatile semiochemicals using PANI.Ag cantilever nanosensor. IEEE Sensors Journal, 2023. On-line first. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
19. | | TOREZANI, K. R. S.; FERNANDES, I. C. M. P.; FUKUSHI, Y. K. M.; SOUSA, A. A. T. C.; SUJII, E. R.; PIRES, C. S. S.; LAUMANN, R. A. Polinização da abóbora (Cucurbita pepo L.): comunidade de abelhas, em sistemas orgânicos e convencionais de produção no Distrito Federal. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 25., 2014, Goiânia. Entomologia integrada à sociedade para o desenvolvimento sustentável: anais. Goiânia: Sociedade Entomológica do Brasil, 2014. Resumo 1792. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
20. | | STAMFORD, T. L. M.; FERNANDES, I. de F.; CAVALCANTE, M. L.; FREITAS, C. P. de; GUERRA, N. B.; VIEIRA, R. L. Racao animal a partir de residuos de frutos fermentados parte I: maracuja. Boletim SBCTA, v.17, n.1, p.107-117, 1983. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
| |
Registros recuperados : 22 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
06/03/2014 |
Data da última atualização: |
05/07/2017 |
Autoria: |
RIBEIRO, N. D.; DOMINGUES, L. da S.; ZEMOLIN, A. E. M.; POSSOBOM, M. T. D. F. |
Afiliação: |
Nerinéia Dalfollo Ribeiro, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Fitotecnia; Lucas da Silva Domingues, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Fitotecnia; Allan Emanoel Mezzomo Zemolin, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Fitotecnia; Micheli Thaise Della Flora Possobom, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Fitotecnia. |
Título: |
Selection of common bean lines with high agronomic performance and high calcium and iron concentrations. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 10, p. 1368-1375, out. 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Seleção de linhagens de feijão com alto desempenho agronômico e elevadas concentrações de cálcio e ferro. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the genetic variability of common bean lines for cycle, weight of 100 grains, grain yield, cooking time, and grain calcium and iron concentrations. Twenty‑four common bean lines were evaluated in two crop cycles (2010 and 2011). The Z index was used for the selection of superior lines for most of the traits. The DF 06‑19, DF 06‑03, DF 06‑17, DF 06‑20, DF 06‑11, DF 06‑14, DF 06‑01, DF 06‑08, DF 06‑22, and DF 06‑04 lines showed high grain yield. All lines were of semi‑early cycle and of fast cooking. The DF 06‑08 and DF 06‑23 lines showed high calcium concentration in grains (>1.4 g kg‑1 dry matter ? DM), and the DF 06‑09, DF 06‑03, DF 06‑04, and DF 06‑06 lines presented high iron concentration in grains (>0.95 g kg‑1 DM) in the two crop cycles. The DF 06‑09 and DF 06‑03 carioca lines present high agronomic performance and high iron concentration in grains. The DF 06‑17 and DF 06‑08 black lines present high agronomic performance and high calcium concentration in grains. The selection of the DF 06‑09, DF 06‑03, DF 06‑17, and DF 06‑08 lines is recommended. |
Palavras-Chave: |
Cooking time; Genetic variability; Genotype environment interaction; Nutritional quality; Qualidade nutricional; Tempo de cozimento; Variabilidade genética. |
Thesagro: |
Feijão; Phaseolus Vulgaris. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/98636/1/Selection-of-common-bean-lines.pdf
|
Marc: |
LEADER 02282naa a2200277 a 4500 001 1981688 005 2017-07-05 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRIBEIRO, N. D. 245 $aSelection of common bean lines with high agronomic performance and high calcium and iron concentrations. 260 $c2013 500 $aTítulo em português: Seleção de linhagens de feijão com alto desempenho agronômico e elevadas concentrações de cálcio e ferro. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the genetic variability of common bean lines for cycle, weight of 100 grains, grain yield, cooking time, and grain calcium and iron concentrations. Twenty‑four common bean lines were evaluated in two crop cycles (2010 and 2011). The Z index was used for the selection of superior lines for most of the traits. The DF 06‑19, DF 06‑03, DF 06‑17, DF 06‑20, DF 06‑11, DF 06‑14, DF 06‑01, DF 06‑08, DF 06‑22, and DF 06‑04 lines showed high grain yield. All lines were of semi‑early cycle and of fast cooking. The DF 06‑08 and DF 06‑23 lines showed high calcium concentration in grains (>1.4 g kg‑1 dry matter ? DM), and the DF 06‑09, DF 06‑03, DF 06‑04, and DF 06‑06 lines presented high iron concentration in grains (>0.95 g kg‑1 DM) in the two crop cycles. The DF 06‑09 and DF 06‑03 carioca lines present high agronomic performance and high iron concentration in grains. The DF 06‑17 and DF 06‑08 black lines present high agronomic performance and high calcium concentration in grains. The selection of the DF 06‑09, DF 06‑03, DF 06‑17, and DF 06‑08 lines is recommended. 650 $aFeijão 650 $aPhaseolus Vulgaris 653 $aCooking time 653 $aGenetic variability 653 $aGenotype environment interaction 653 $aNutritional quality 653 $aQualidade nutricional 653 $aTempo de cozimento 653 $aVariabilidade genética 700 1 $aDOMINGUES, L. da S. 700 1 $aZEMOLIN, A. E. M. 700 1 $aPOSSOBOM, M. T. D. F. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 48, n. 10, p. 1368-1375, out. 2013.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|