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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
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Data corrente: |
31/07/2001 |
Data da última atualização: |
21/01/2002 |
Autoria: |
VIEIRA, R. de C. M. T.; TEIXEIRA FILHO, A. R.; OLIVEIRA, A. J. de; LOPES, M.R. (Ed.). |
Título: |
Cadeias produtivas no Brasil: analise da competitividade. |
Ano de publicação: |
2001 |
Fonte/Imprenta: |
Brasilia: Embrapa Comunicacao para Transferencia de Tecnologia; Embrapa Secretaria de Administracao Estrategica, 2001. |
Páginas: |
468p. |
ISBN: |
8573831081 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Métodos de analise das cadeias produtivas; Incides de eficiencia economica e competitiva da cadeia do algodão herbaceo na Regiao do Nordeste; Cadeia Produtiva do algodao: eficiencia economica economica e competitividade no Centro-Oeste;Competitividade da cadeia agroalimentar do arroz de terras altas da regiao de Rio Verde,GO; Estudo da cadeia agroindustrial do cacau; Cadeia produtiva do café em Minas Gerais; Eficiência e competitividade da cadeia produtiva do café robusta sob alta tecnologia, em Rondônia; Competitividade da cadeia agroalimentar do feijão de cores da região de Itaberaí, GO.; Competitividade dos produtos lácteos no Estado de Goiás; Tabelas A1/A6; efeitos de políticas publicas sobre a cadeia produtiva do leite em pó; Impactos de tecnologia de produção sobre a lucratividade privada e econômica do segmento de leite pasteurizado tipo B no Estado de São Paulo; Eficiência econômica e fatores que afetam a competitividade da cadeia agroindustrial da mandioca; Cadeia produtiva do milho; Cadeia produtiva da soja; Tabelas A1/A7; Cadeia do tomate industrial no Brasil; Competitividade da cadeia agroindustrial do tomate em GO; Analise da competitividade da cadeia do trigo na Região Sul; Analise conjuntas das cadeias produtivas. |
Palavras-Chave: |
Agricultural complexes; Agroindustria; Agroindustria agrícola; Agroindustrial; Agroindustrial complexes; Agroindustrial sector; Agroindustry; Analysis; Appropriate technology; Aspecto econômico; Bean; Brasil; Brasilia; Cadeias produtivas; Competencia-economica-produtor-agroindustria-analise; Competição economica; Competição econômica - Produto - Agroindústria - Análise; Competition; Competitividade; Competitividade econômica; Economic competitiion; Economic competition; Economic situation; Economical aspects; Maize; Manhiot; Milke; Product; Production; Production of system; Production system; Produto do Leite; Produtos; Sistema; Sistema de produção - Agroindústria - Brasil; Wheats. |
Thesagro: |
Agricultura; Agronegócio; Algodão; Análise; Análise Econômica; Arroz; Cacau; Cadeia produtiva; Café; Cerrado; Comercialização; Economia agrícola; Feijão; Indústria Agrícola; Leite; Mandioca; Mercado; Milho; Produção; Produtividade; Produto; Sistema de Produção; Soja; Tecnologia; Tecnologia Apropriada; Theobroma Cacao; Tomate; Trigo. |
Thesaurus Nal: |
Agribusiness; agriculture; Brazil; cotton; cropping systems; economic analysis; economics; Farming systems; industry; politics; rice; soybeans; technology; tomatoes. |
Categoria do assunto: |
-- E Economia e Indústria Agrícola K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 04202nam a2201105 a 4500 001 1564133 005 2002-01-21 008 2001 bl uuuu 00u1 u #d 020 $a8573831081 100 1 $aVIEIRA, R. de C. M. T. 245 $aCadeias produtivas no Brasil$banalise da competitividade. 260 $aBrasilia: Embrapa Comunicacao para Transferencia de Tecnologia; Embrapa Secretaria de Administracao Estrategica$c2001 300 $a468p. 520 $aMétodos de analise das cadeias produtivas; Incides de eficiencia economica e competitiva da cadeia do algodão herbaceo na Regiao do Nordeste; Cadeia Produtiva do algodao: eficiencia economica economica e competitividade no Centro-Oeste;Competitividade da cadeia agroalimentar do arroz de terras altas da regiao de Rio Verde,GO; Estudo da cadeia agroindustrial do cacau; Cadeia produtiva do café em Minas Gerais; Eficiência e competitividade da cadeia produtiva do café robusta sob alta tecnologia, em Rondônia; Competitividade da cadeia agroalimentar do feijão de cores da região de Itaberaí, GO.; Competitividade dos produtos lácteos no Estado de Goiás; Tabelas A1/A6; efeitos de políticas publicas sobre a cadeia produtiva do leite em pó; Impactos de tecnologia de produção sobre a lucratividade privada e econômica do segmento de leite pasteurizado tipo B no Estado de São Paulo; Eficiência econômica e fatores que afetam a competitividade da cadeia agroindustrial da mandioca; Cadeia produtiva do milho; Cadeia produtiva da soja; Tabelas A1/A7; Cadeia do tomate industrial no Brasil; Competitividade da cadeia agroindustrial do tomate em GO; Analise da competitividade da cadeia do trigo na Região Sul; Analise conjuntas das cadeias produtivas. 650 $aAgribusiness 650 $aagriculture 650 $aBrazil 650 $acotton 650 $acropping systems 650 $aeconomic analysis 650 $aeconomics 650 $aFarming systems 650 $aindustry 650 $apolitics 650 $arice 650 $asoybeans 650 $atechnology 650 $atomatoes 650 $aAgricultura 650 $aAgronegócio 650 $aAlgodão 650 $aAnálise 650 $aAnálise Econômica 650 $aArroz 650 $aCacau 650 $aCadeia produtiva 650 $aCafé 650 $aCerrado 650 $aComercialização 650 $aEconomia agrícola 650 $aFeijão 650 $aIndústria Agrícola 650 $aLeite 650 $aMandioca 650 $aMercado 650 $aMilho 650 $aProdução 650 $aProdutividade 650 $aProduto 650 $aSistema de Produção 650 $aSoja 650 $aTecnologia 650 $aTecnologia Apropriada 650 $aTheobroma Cacao 650 $aTomate 650 $aTrigo 653 $aAgricultural complexes 653 $aAgroindustria 653 $aAgroindustria agrícola 653 $aAgroindustrial 653 $aAgroindustrial complexes 653 $aAgroindustrial sector 653 $aAgroindustry 653 $aAnalysis 653 $aAppropriate technology 653 $aAspecto econômico 653 $aBean 653 $aBrasil 653 $aBrasilia 653 $aCadeias produtivas 653 $aCompetencia-economica-produtor-agroindustria-analise 653 $aCompetição economica 653 $aCompetição econômica - Produto - Agroindústria - Análise 653 $aCompetition 653 $aCompetitividade 653 $aCompetitividade econômica 653 $aEconomic competitiion 653 $aEconomic competition 653 $aEconomic situation 653 $aEconomical aspects 653 $aMaize 653 $aManhiot 653 $aMilke 653 $aProduct 653 $aProduction 653 $aProduction of system 653 $aProduction system 653 $aProduto do Leite 653 $aProdutos 653 $aSistema 653 $aSistema de produção - Agroindústria - Brasil 653 $aWheats 700 1 $aTEIXEIRA FILHO, A. R. 700 1 $aOLIVEIRA, A. J. de 700 1 $aLOPES, M.R. (Ed.).
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrossilvipastoril. |
Data corrente: |
09/02/2024 |
Data da última atualização: |
09/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
DOMICIANO, L. F.; PEDREIRA, B. C. e; ABREU, J. G. de; PEREIRA, D. H.; MAGALHÃES, C. A. de S.; SASSENRATH, G. F. |
Afiliação: |
LEANDRO FERREIRA DOMICIANO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO; BRUNO CARNEIRO E PEDREIRA, UNIVERSITY OF TENNESSEE; JOADIL GONÇALVES DE ABREU, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO; DALTON HENRIQUE PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO; CIRO AUGUSTO DE SOUZA MAGALHAES, CPAMT; GRETCHEN FRANCES SASSENRATH, KANSAS STATE UNIVERSITY. |
Título: |
Agronomic and physiological responses of corn intercropped with palisadegrass growing in full sun or in a crop-livestock-forestry systems. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Grass and Forage Science, v. 78, n. 4, p. 501-514, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/gfs.12634 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: There is a need to enhance agricultural intensification and diversification by establishing alternative crop-livestock-forestry systems. Our objective was to compare the production and physiological characteristics of corn (Zea mays L.) either intercropped with Marandu palisadegrass [Brachiaria (syn. Urichloa) brizantha (Hochst. ex A. Rich.) R. D. Webster] growing in full sun (FS), or in a crop-livestock-forestry with single-row (CLFs) and triple-row (CLFt) groves of Eucalyptus urograndis (hybrid of Eucalyptus grandis W. Hill ex Maiden and Eucalyptus urophylla S. T. Blake). In the CLFs and CLFt, the trees were spaced at 37 m (90 tree ha−1) and 30 m (135 tree ha−1), respectively. The experiment was carried out for 2 years in a randomised complete block with three replications in a strip-split-plot arrangement with measurements at 5 sites between groves (7 and 13 m on the south face, central, and 7 and 13 m on the north face). The forage mass for full sun, CLFs, and CLFt was 10.9, 9.5, and 6.2 Mg DM ha−1 in 2017 and 28.9, 21.5, and 14.0 Mg DM ha−1 in 2018, while the grain yield was 3.38, 3.34, and 1.66 Mg DM ha−1 in 2017 and 7.90, 4.66, and 2.55 Mg DM ha−1 in 2018. The forage mass (10.1 Mg DM ha−1 in 2017 and 23.9 Mg DM ha−1 in 2018) and grain yield (3.3 Mg DM ha−1 in 2017 and 5.0 Mg DM ha−1 in 2018) in the central and 13 m north distances were greater than in the 7 m north and south, with less light transmission and red: far-red ratio. We concluded that corn intercropped with palisadegrass in an integrated crop-livestock-forestry system was negatively affected by the reduction in radiation transmission, resulting in reduced corn height, forage mass, and grain yield than in the full sun. MenosAbstract: There is a need to enhance agricultural intensification and diversification by establishing alternative crop-livestock-forestry systems. Our objective was to compare the production and physiological characteristics of corn (Zea mays L.) either intercropped with Marandu palisadegrass [Brachiaria (syn. Urichloa) brizantha (Hochst. ex A. Rich.) R. D. Webster] growing in full sun (FS), or in a crop-livestock-forestry with single-row (CLFs) and triple-row (CLFt) groves of Eucalyptus urograndis (hybrid of Eucalyptus grandis W. Hill ex Maiden and Eucalyptus urophylla S. T. Blake). In the CLFs and CLFt, the trees were spaced at 37 m (90 tree ha−1) and 30 m (135 tree ha−1), respectively. The experiment was carried out for 2 years in a randomised complete block with three replications in a strip-split-plot arrangement with measurements at 5 sites between groves (7 and 13 m on the south face, central, and 7 and 13 m on the north face). The forage mass for full sun, CLFs, and CLFt was 10.9, 9.5, and 6.2 Mg DM ha−1 in 2017 and 28.9, 21.5, and 14.0 Mg DM ha−1 in 2018, while the grain yield was 3.38, 3.34, and 1.66 Mg DM ha−1 in 2017 and 7.90, 4.66, and 2.55 Mg DM ha−1 in 2018. The forage mass (10.1 Mg DM ha−1 in 2017 and 23.9 Mg DM ha−1 in 2018) and grain yield (3.3 Mg DM ha−1 in 2017 and 5.0 Mg DM ha−1 in 2018) in the central and 13 m north distances were greater than in the 7 m north and south, with less light transmission and red: far-red ratio. We concluded that corn intercr... Mostrar Tudo |
Thesaurus NAL: |
Forage; Forage production; Forage quality; Silage. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02555naa a2200241 a 4500 001 2161904 005 2024-02-09 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1111/gfs.12634$2DOI 100 1 $aDOMICIANO, L. F. 245 $aAgronomic and physiological responses of corn intercropped with palisadegrass growing in full sun or in a crop-livestock-forestry systems.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aAbstract: There is a need to enhance agricultural intensification and diversification by establishing alternative crop-livestock-forestry systems. Our objective was to compare the production and physiological characteristics of corn (Zea mays L.) either intercropped with Marandu palisadegrass [Brachiaria (syn. Urichloa) brizantha (Hochst. ex A. Rich.) R. D. Webster] growing in full sun (FS), or in a crop-livestock-forestry with single-row (CLFs) and triple-row (CLFt) groves of Eucalyptus urograndis (hybrid of Eucalyptus grandis W. Hill ex Maiden and Eucalyptus urophylla S. T. Blake). In the CLFs and CLFt, the trees were spaced at 37 m (90 tree ha−1) and 30 m (135 tree ha−1), respectively. The experiment was carried out for 2 years in a randomised complete block with three replications in a strip-split-plot arrangement with measurements at 5 sites between groves (7 and 13 m on the south face, central, and 7 and 13 m on the north face). The forage mass for full sun, CLFs, and CLFt was 10.9, 9.5, and 6.2 Mg DM ha−1 in 2017 and 28.9, 21.5, and 14.0 Mg DM ha−1 in 2018, while the grain yield was 3.38, 3.34, and 1.66 Mg DM ha−1 in 2017 and 7.90, 4.66, and 2.55 Mg DM ha−1 in 2018. The forage mass (10.1 Mg DM ha−1 in 2017 and 23.9 Mg DM ha−1 in 2018) and grain yield (3.3 Mg DM ha−1 in 2017 and 5.0 Mg DM ha−1 in 2018) in the central and 13 m north distances were greater than in the 7 m north and south, with less light transmission and red: far-red ratio. We concluded that corn intercropped with palisadegrass in an integrated crop-livestock-forestry system was negatively affected by the reduction in radiation transmission, resulting in reduced corn height, forage mass, and grain yield than in the full sun. 650 $aForage 650 $aForage production 650 $aForage quality 650 $aSilage 700 1 $aPEDREIRA, B. C. e 700 1 $aABREU, J. G. de 700 1 $aPEREIRA, D. H. 700 1 $aMAGALHÃES, C. A. de S. 700 1 $aSASSENRATH, G. F. 773 $tGrass and Forage Science$gv. 78, n. 4, p. 501-514, 2023.
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