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Registros recuperados : 24 | |
10. | | SOUZA, A. das G.; SMIDERLE, O. J.; MENEGATTI, R. D.; DIAS, T. J. Macronutrient uptake, transport and use efficiency in Seedlings of Pochota fendleri produced in different substrates. Bioscience Journal, Uberlândia, v. 36, Supplement 1, p. 120-129, Nov./Dec. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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11. | | DIAS, T. J.; FERREIRA, C. da S.; SOUZA, V. A. B. de; FREIRE, J. L. de O.; PEREIRA, W. E. Diferentes composições de substratos no crescimento de mudas de genótipos de mangabeira (Hancornia speciosa Gomes). Engenharia Ambiental, Espírito Santo do Pinhal, v. 7, n. 3, p. 92-107, jul./set. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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12. | | DIAS, T. J.; PEREIRA, W. E.; CAVALCANTE, L. F.; SOUSA, V. F. de; SOUZA, V. A. B. de. Mangabeira seedling mineral nutrition cultivated in substrates containing coconut fiber and fertilized with phosphorus. Caatinga, Mossoró, v.22, n.3, p. 191-201, jul./set. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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13. | | SANTOS, K. S.; SOUZA, V. A. B.; DIAS, T. J.; ALMEIDA, M. F.; FERREIRA, C. da S.; SANTOS, V. S. Avaliação de características fisícas de frutos e amêndoas de acessos de sapucaia (Lecytthis pisonis L.). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 19., 2006, Cabo Frio. Frutas do Brasil: saúde para o mundo: palestras e resumos. Cabo Frio : SBF; UENF; UFRRJ, 2006. p. 461. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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15. | | SANTOS, K. S.; SOUZA, V. A. B.; ALMEIDA, M. F.; DIAS, T. J.; FERREIRA, C. da S.; SANTOS, V. S. Avaliação de características químico-nutricionais de amêndoas de acessos de sapucaia (Lecytthis pisonis L.). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 19., 2006, Cabo Frio. Frutas do Brasil: saúde para o mundo: palestras e resumos. Cabo Frio : SBF; UENF; UFRRJ, 2006. p. 461. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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17. | | FERREIRA, C. da S.; DIAS, T. J.; PEREIRA, W. E.; SOUZA, V. A. B.; RAPOSO, R. W. C.; SOUSA, V. F. de. Composição mineral de mudas de mangabeira cultivadas em substratos contendo fibra de coco e submetidos a adubação fosfatada. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 19., 2006, Cabo Frio. Frutas do Brasil: saúde para o mundo: palestras e resumos. Cabo Frio : SBF; UENF; UFRRJ, 2006. p. 523. Meta 2007. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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18. | | SOUZA, V. A. B. de; SANTOS, K. S.; CARVALHO, M. G. de; DIAS, T. J.; FERREIRA, C. da S.; SANTOS, V. S. Análises físicas de frutos e amêndoas e químico-nutricionais de amêndoas de acessos de sapucaia. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 4., 2007, São Lourenço. Anais... São Lourenço: Sociedade Brasileira de Melhoramento de Plantas, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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19. | | FARIA, M. V.; MALUF, W. R.; MADEIRA, N. R.; MENEZES, C. B. de; DIAS, T. J. M.; NOGUEIRA FILHO, M. E.; BRAGA, L. R. Evolucao da colaracao externa de frutos de hibridos de tomateiro heterozigotos no locos Alcobaca, Crimson e/ou High Pigment. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.18, p.652-653, jul. 2000. Suplemento. Trabalho apresentado no 40. Congresso Brasileiro de Olericultura, 2000. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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20. | | DIAS, T. J.; CAVALCANTE, L. F.; FREIRE, J. L. de O.; NASCIMENTO, J. A. M. do; BECKMANN-CAVALCENTE, M. Z.; SANTOS, G. P. dos. Qualidade química de frutos do maracujazeiro-amarelo em solo com biofertilizante irrigado com águas salinas. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 15, n. 3, p. 229-236, mar., 2011. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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Registros recuperados : 24 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Roraima. |
Data corrente: |
27/09/2021 |
Data da última atualização: |
02/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SOUZA, A. das G.; SMIDERLE, O. J.; MENEGATTI, R. D.; DIAS, T. J. |
Afiliação: |
OSCAR JOSE SMIDERLE, CPAF-RR. |
Título: |
Macronutrient uptake, transport and use efficiency in Seedlings of Pochota fendleri produced in different substrates. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Bioscience Journal, Uberlândia, v. 36, Supplement 1, p. 120-129, Nov./Dec. 2020. |
DOI: |
http://dx.doi.org/ BJ-v36n0a2020-53752 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Seedlings produced in containers can be influenced by the materials used in the substrate, which affects the robustness of the plants and, indirectly, the time required for transplanting and for the plants to become established in the field. The aim of this study was to determine the chemical properties of different materials and on the absorption of macronutrients in Pochota fendleri seedlings (cedro-doce). The treatments were: sand (Sa), soil (So), sand+soil (Sa+So), and sand+soil+crushed Brazil nut capsules (Sa+So+CNC). The growth and macronutrient content were evaluated at 60 days after thinning. The amount of macronutrients in the substrate increased with the addition of crushed Brazil nut capsules. The use of different materials for the substrate, particularly Sa+So+CNC, had a positive influence on the morphological characteristics of seedlings, which ensuring high rates of establishment and survival after outplanting, making commercial reforestation with Pochota fendleri attractive. |
Palavras-Chave: |
Mineral nutrition; Substrate composition. |
Thesaurus NAL: |
Seedling production. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226372/1/document1.pdf
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Marc: |
LEADER 01713naa a2200205 a 4500 001 2134774 005 2021-12-02 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/ BJ-v36n0a2020-53752$2DOI 100 1 $aSOUZA, A. das G. 245 $aMacronutrient uptake, transport and use efficiency in Seedlings of Pochota fendleri produced in different substrates.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aSeedlings produced in containers can be influenced by the materials used in the substrate, which affects the robustness of the plants and, indirectly, the time required for transplanting and for the plants to become established in the field. The aim of this study was to determine the chemical properties of different materials and on the absorption of macronutrients in Pochota fendleri seedlings (cedro-doce). The treatments were: sand (Sa), soil (So), sand+soil (Sa+So), and sand+soil+crushed Brazil nut capsules (Sa+So+CNC). The growth and macronutrient content were evaluated at 60 days after thinning. The amount of macronutrients in the substrate increased with the addition of crushed Brazil nut capsules. The use of different materials for the substrate, particularly Sa+So+CNC, had a positive influence on the morphological characteristics of seedlings, which ensuring high rates of establishment and survival after outplanting, making commercial reforestation with Pochota fendleri attractive. 650 $aSeedling production 653 $aMineral nutrition 653 $aSubstrate composition 700 1 $aSMIDERLE, O. J. 700 1 $aMENEGATTI, R. D. 700 1 $aDIAS, T. J. 773 $tBioscience Journal, Uberlândia$gv. 36, Supplement 1, p. 120-129, Nov./Dec. 2020.
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Registro original: |
Embrapa Roraima (CPAF-RR) |
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