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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
20/06/2003 |
Data da última atualização: |
22/02/2007 |
Autoria: |
OLIVEIRA, M. F. de; ARIAS, C. A. A.; CASTIGLIONI, V. B. R. |
Título: |
Avaliação do potencial heterótico. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
In: EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Soja (Londrina, PR). Resultados de pesquisa da Embrapa Soja 1997. Londrina, 1998. |
Páginas: |
p. 214. |
Série: |
(Embrapa-CNPSo. Documentos, 118).
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Idioma: |
Português |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00518naa a2200157 a 4500 001 1460988 005 2007-02-22 008 1998 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, M. F. de 245 $aAvaliação do potencial heterótico. 260 $c1998 300 $ap. 214. 490 $a(Embrapa-CNPSo. Documentos, 118). 700 1 $aARIAS, C. A. A. 700 1 $aCASTIGLIONI, V. B. R. 773 $tIn: EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Soja (Londrina, PR). Resultados de pesquisa da Embrapa Soja 1997. Londrina, 1998.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
20/10/2020 |
Data da última atualização: |
20/10/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SANT'ANA, R. da S.; CARVALHO, C. A. L. de; ODA-SOUZA, M.; SOUZA, B. de A.; DIAS, F. de S. |
Afiliação: |
Rosane da S. Sant'ana, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, Campus Universitário de Cruz das Almas; Carlos Alfredo L. de Carvalho, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, Campus Universitário de Cruz das Almas; Melissa Oda-Souza, Universidade Estadual do Piauí, Campus Poeta Torquato Neto, Teresina; BRUNO DE ALMEIDA SOUZA, CPAMN; Fabio de S. Dias, Universidade Federal da Bahia, Campus Universitário de Camaçari. |
Título: |
Characterization of honey of stingless bees from the Brazilian semi-arid region. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, V. 327, e127041, 2020. |
ISSN: |
0308-8146 |
DOI: |
10.1016/j.foodchem.2020.127041 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The physicochemical characteristics of honey vary according to bee species, climate, region, period of collection, processing and storage. In this context, this work aimed to perform a comparative study of the physicochemical characteristics of Melipona subnitida and M. fasciculata honey collected at different periods and regions of the State of Piauí, Brazil. Twenty-nine honey samples were collected and evaluated by principal component analysis from physicochemical analysis data. Twenty-two percent of the parameters analyzed differed between species. Evaluating the collection period, the honey of M. subnitida and M. fasciculata presented differences among themselves. The study revealed a similarity between the physicochemical parameters of the honey of the two species of bees, in addition, the time was one of the determining factors in the formation of clusters. |
Palavras-Chave: |
Abelha sem ferrão; Ácido carboxílico; Produto de abelha. |
Thesagro: |
Abelha; Ácido; Produto. |
Thesaurus NAL: |
Animal products; Carboxylic acids; Stingless bees. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216860/1/CharacterizationHoneyStinglessBeesFoodChemistry327.2020.pdf
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Marc: |
LEADER 01726naa a2200301 a 4500 001 2125702 005 2020-10-20 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0308-8146 024 7 $a10.1016/j.foodchem.2020.127041$2DOI 100 1 $aSANT'ANA, R. da S. 245 $aCharacterization of honey of stingless bees from the Brazilian semi-arid region.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe physicochemical characteristics of honey vary according to bee species, climate, region, period of collection, processing and storage. In this context, this work aimed to perform a comparative study of the physicochemical characteristics of Melipona subnitida and M. fasciculata honey collected at different periods and regions of the State of Piauí, Brazil. Twenty-nine honey samples were collected and evaluated by principal component analysis from physicochemical analysis data. Twenty-two percent of the parameters analyzed differed between species. Evaluating the collection period, the honey of M. subnitida and M. fasciculata presented differences among themselves. The study revealed a similarity between the physicochemical parameters of the honey of the two species of bees, in addition, the time was one of the determining factors in the formation of clusters. 650 $aAnimal products 650 $aCarboxylic acids 650 $aStingless bees 650 $aAbelha 650 $aÁcido 650 $aProduto 653 $aAbelha sem ferrão 653 $aÁcido carboxílico 653 $aProduto de abelha 700 1 $aCARVALHO, C. A. L. de 700 1 $aODA-SOUZA, M. 700 1 $aSOUZA, B. de A. 700 1 $aDIAS, F. de S. 773 $tFood Chemistry, V. 327, e127041, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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