Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  04/12/2020
Data da última atualização:  22/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VIANA, F. M.; DELIZA, R.; MONTEIRO, M. L. G.; MARTINS, I. B. A.; OLIVEIRA, D. C. R.; CONTE-JUNIOR, C. A.
Afiliação:  Fernanda M. Viana, UFRJ; ROSIRES DELIZA, CTAA; Maria Lúcia G. Monteiro, UFRJ; Inayara B. A. Martins, UFRRJ; Denize C. R. de Oliveira, University of Angers, Angers, France; Carlos A. Conte-Junior, URRJ, UFF, FIOCRUZ.
Título:  Applying free word association to understand the perception of fish as a meal by Brazilians with different consumption frequencies.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Sensory Studies, v. 36, n. 2, e12628, p. 1-9, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1111/joss.12628
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of the present study was to investigate through free word association the Brazilian consumers' perception of fish as a meal and to explore whether different fish consumption frequencies play a role. The participants were split into high, occasional, and low consumption groups according to their self?reported fish consumption frequency. Brazilian consumers' general associations with fish were strongly related to health benefits, which was considered a motivating factor for the high consumption group. However, for the low consumption group, the unfamiliarity, the low convenience and the high price represent barriers to fish consumption. Although they did not present negative feelings regarding fish, it was not possible to determine the factors that influence fish consumption for the group of occasional consumers. The elaboration of semi ready?to?eat products from fish residues and further studies focusing on occasional consumers can be strategies to increase the Brazilian per capita consumption of fish.
Thesagro:  Consumidor; Peixe; Produto Derivado de Pescado; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Consumer preferences; Fish; Food technology.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15066 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Para informações adicionais entre em contato com cenargen.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  27/02/2012
Data da última atualização:  28/02/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GENARO MATTOS, T.; APPOLINÁRIO, P.; NANTES, I.; BLOCH JUNIOR, C.; DI MASCIO, P.; MIYAMOTO, S.
Afiliação:  THIAGO GENARO MATTOS, USP; PATRICIA APPOLINÁRIO, USP; ISELI NANTES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ABC; CARLOS BLOCH JUNIOR, CENARGEN; PAOLO DI MASCIO, USP; SAYURI MIYAMOTO, USP.
Título:  Cytochrome c modifications promoted by cholesterol hydroperoxides and aldehydes.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Chemistry and Physics of Lipids, v. 164S, p. S44, 2011.
Descrição Física:  Edição dos resumos do 52nd International Conference on the Bioscience of Lipids, 2011, Warsaw.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Lipid modification of proteins.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN33856 - 1UPCRA - DDSP 20267SP 20267
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional