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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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81.Imagem marcado/desmarcadoTRUJILLO, L.; LEHMANN, J.; CRAVO, M. da S. Effects of cover crop and fertilization on nutrient dynamics in fruit tree cropping in the central Amazon. In: GERMAN-BRAZILIAN WORKSHOP ON NEOTROPICAL ECOSYSTEMS, 2000, Hamburg. Programa and abstracts... Hamburg: University, 2000. p. 178.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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82.Imagem marcado/desmarcadoSMYTH, T. J.; OLIVEIRA, L. A.; CRAVO, M. D. S. Management of green-manure nitrogen on Oxisols at Manaus, Brazil. In: CAUDLE, N. (Ed.). Tropsoils technical report 1985-1986. Raleigh: North Carolina State University, 1987. p. 111-113.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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83.Imagem marcado/desmarcadoCRAVO, M. S.; SMYTH, T. J.; SOUZA, B. D. L. Nível crítico de potássio para feijão-caupi em latossolo amarelo textura média do Nordeste paraense. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 1.; REUNIÃO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 6., 2006, Teresina. Tecnologias para o agronegócio: anais. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2006. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 121).

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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84.Imagem marcado/desmarcadoSMYTH, T. J.; CRAVO, M. D. S.; MELGAR, R. J. Nitrogen management. In: CAUDLE, N. (Ed.). Tropsoils technical report 1986-1987. Raleigh: North Carolina State University, 1989. p. 152-154.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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85.Imagem marcado/desmarcadoSMYTH, T. J.; CRAVO, M. S.; MELGAR, R. J. Nitrogen supplied to corn by legumes in a Central Amazon oxisol. Trop. Agric., v.68, n.4, p.366-372, 1991.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Amazônia Ocidental.

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86.Imagem marcado/desmarcadoLEHMANN, J.; CRAVO, M. da S.; ZECH, W. Organic matter stabilization in a xanthic ferralsol of the central Amazon as affected by single trees: chemical characterization of density, aggregate, and particle size fractions. Geoderma, n. 99, p. 147-168, 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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87.Imagem marcado/desmarcadoCRAVO, M. da S.; LEHMANN, J.; MACEDO, J. L. V. Phosphorus management for perennial crops in the Amazon. In; GERMAN-BRAZILIAN WORKSHOP ON NEOTROPICAL ECOSYSTEMS, 2000, Hamburg. Program and abstracts... Hamburg: University, 2000. p. 33.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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88.Imagem marcado/desmarcadoCRAVO, M. da S.; LEHMANN, J.; MACÊDO, J. L. V. Phosphorus management for perennial crops in Amazon. In: GERMAN-BRAZILIAN WORKSHOP ON NEOTROPICAL ECOSYSTEMS. ACHIEVEMENTS AND PROSPECTS OF COOPERATIVE RESEARCH, 2000, Hamburg. Proceedings... Hamburg: SHIFT: MADAM: WAVES, 2002. p. 128.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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89.Imagem marcado/desmarcadoBOULDIN, D.; CAHN, M.; CRAVO, M. D. S. Nutrient balance for cropping systems based on legume green manures in oxisols and ultisols. In: McBRIDE, T. P. (Ed.). Tropsoils technical report, 1988-1989. Raleigh: North Carolina State University, 1991. p. 116-117.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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90.Imagem marcado/desmarcadoCRAVO, M. da S.; IZEL, A. C. U. Relatório de viagem. Manaus: EMBRAPA-CPAA, 1996. 4 p.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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91.Imagem marcado/desmarcadoCRAVO, M. S.; SMYTH, T. J.; SILVEIRA FILHO, A. Resposta do arroz à adubação nitrogenada em latossolo amarelo sob pastagem degradada de Paragominas - Pará. In: CONGRESSO BRASILEIRO DA CADEIA PRODUTIVA DE ARROZ, 2.; REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE ARROZ, 8., 2006, Brasília, DF. Resumos, conferências. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2009. p. 243-246. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 240).

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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92.Imagem marcado/desmarcadoCRAVO, M. D. S.; SMYTH, T. J.; MELGAR, R. J. Resposta de culturas anuais ao calcário e à associação calcário-gesso em Latossolo Amarelo do Amazonas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 21., 1987, Campinas. A responsabilidade social da ciência do solo: programa e resumos. Campinas: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 1987. p. 107.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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93.Imagem marcado/desmarcadoCRAVO, M. da S.; SMYTH, T. J.; SILVEIRA FILHO, A. Resposta de milho e soja à adubação fosfatada em latossolo amarelo muito argiloso de Paragominas - Pará. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 27.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 11.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 9.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 6., 2006, Bonito, MS. A busca das raízes: anais. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2006. 1 CD-ROM. (Embrapa Agropecuária Oeste. Documentos, 82). FERTBIO 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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94.Imagem marcado/desmarcadoCRAVO, M. D. S.; SMYTH, T. J.; BASTOS, J. B. Potassium management in Humid Tropical Oxisols. In: CAUDLE, N. (Ed.). Tropsoils technical report 1985-1986. Raleigh: North Carolina State University, 1987. p. 97-99.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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95.Imagem marcado/desmarcadoCRAVO, M. S.; SMYTH, T. J.; SOUZA, B. D. L. Produtividade de feijão-caupi e mandioca em função de arranjos espaciais de plantio usando técnicas do sistema bragantino. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 2., 2009, Belém, PA. Da agricultura de subsistência ao agronegócio: anais. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2009. p. 736-740. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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96.Imagem marcado/desmarcadoCRAVO, M. S.; SMYTH, T. J.; SOUZA, B. D. L. Produtividade de feijão-caupi e mandioca, em função de espaçamentos nas fileiras duplas de plantio de mandioca, usando as técnicas do sistema bragantino. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 2., 2009, Belém, PA. Da agricultura de subsistência ao agronegócio: anais. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2009. p. 741-745. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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97.Imagem marcado/desmarcadoVIÉGAS, I. de J. M.; CRAVO, M. da S. Pupunheira - fruto. In: CRAVO, M. da S.; VIÉGAS, I. de J. M.; BRASIL, E. C. (Ed.). Recomendações de adubação e calagem para o Estado do Pará. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2007. pt. 5, cap. 14.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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98.Imagem marcado/desmarcadoFIGUEIREDO, N. N.; CRAVO, M. da S.; MACEDO, J. L. V. de. Definição da época de amostragem e da idade da folha para diagnose do estado nutricional do cupuaçuzeiro (Theobroma grandiflorum (Willd. ex Spreng.) Schum.) na Amazônia Central. Ciências Agrárias: Revista da Universidade Federal do Amazonas, v. 9, n. 1-2, p. 71-88, jan./dez. 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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99.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, A. de M.; CRAVO, M. da S.; VELOSO, C. A. C. Arroz irrigado. In: CRAVO, M. da S.; VIÉGAS, I. de J. M.; BRASIL, E. C. (Ed.). Recomendações de adubação e calagem para o Estado do Pará. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2007. pt. 2, cap. 3.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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100.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, A. de M.; CRAVO, M. da S.; VELOSO, C. A. C. Arroz irrigado. In: BRASIL, E. C.; CRAVO, M. da S.; VIEGAS, I. de J. M. (Ed.). Recomendações de calagem e adubação para o estado do Pará. 2. ed. rev. e atual. Brasília, DF: Embrapa, 2020. Pt. 2, cap. 3, p. 239-241.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  26/04/2022
Data da última atualização:  27/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  DANTAS, D. L. DA S.; VIEIRA, V. B.; SOARES, J. K. B.; SANTOS, K. M. O. dos; EGITO, A. S. do; FIGUEIREDO, R. M. F. DE; LIMA, M. DOS S.; MACHADO, N. A. F.; SOUZA, M. DE F. V. DE; CONCEIÇÃO, M. L. DA; QUEIROGA, R. DE C. R. DO E.; OLIVEIRA, M. E. G. DE.
Afiliação:  DALYANE LAÍS DA SILVA DANTAS, Universidade Federal da Paraíba; VANESSA BORDIN VIERA, Universidade Federal de Campina Grande; JULIANA KÉSSIA BARBOSA SOARES, Universidade Federal de Campina Grande; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; ANTONIO SILVIO DO EGITO VASCONCELOS, CNPC; ROSSANA MARIA FEITOSA DE FIGUEIREDO, Universidade Federal de Campina Grande; MARCOS DOS SANTOS LIMA, Instituto Federal do Sertão de Pernambuco; NÍTALO ANDRÉ FARIAS MACHADO, Universidade Federal do Maranhão; MARIA DE FÁTIMA VANDERLEI DE SOUZA, Universidade Federal da Paraíba; MARIA LÚCIA DA CONCEIÇÃO, Universidade Federal da Paraíba; RITA DE CÁSSIA RAMOS DO EGYPTO QUEIROGA, Universidade Federal da Paraíba; MARIA ELIEIDY GOMES DE OLIVEIRA, Universidade Federal da Paraíba.
Título:  Pilosocereus gounellei (xique-xique) flour: Improving the nutritional, bioactive, and technological properties of probiotic goat-milk yogurt.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  LWT. Food Science and Technology, v. 158, 113165, p. 1-9, Mar. 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.lwt.2022.113165
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this study, we evaluate the technological, nutritional, and bioactivity effects on goat-milk yogurt of adding different concentrations of xique-xique flour: 1.0% (XY1%) and 2.0% (XY2%). The goat-milk yogurts (stored under refrigeration) also contained Limosilactobacillus mucosae CNPC007 (an autochthonous strain). The XY1% and XY2% treatments presented greater intensity in terms of color (yellow), and greater luminosity (L*) during storage than the control yogurt (CY). Up to the 14th day of storage, the XY1% and XY2% treatments presented greater viscosity values as well. During storage, as in any fermentation process, a reduction in lactose (hydro- lysis) was observed, with a greater release of simple sugars glucose and galactose and a concomitant increase in the lactic acid content. The PCA confirmed that these behaviors were more evident from the 14th day of the XY1% treatment, and on the 28th day in XY2% treatment. After 28 days of storage, XY2% presented higher counts of L. mucosae CNPC007, with higher mineral, total phenolic compounds, and flavonoid contents, as well as greater antioxidant activity (by FRAP). Xique-xique flour can be used to produce goat-milk yogurt without negatively affecting its technological characteristics, adding both nutritional and functional value to the product.
Palavras-Chave:  Apparent viscosity.
Thesagro:  Composto Fenólico; Iogurte; Nutriente Mineral; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus NAL:  Food technology; Goat milk; Mineral content; Phenolic compounds; Schlumbergera (Cactaceae); Yogurt.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1142408/1/1-s2.0-S0023643822001001-main.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
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