Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoHUANG, J. K.; SWEGLE, M.; DANDEKAR, A. M.; MUTHUKRISHNAN, S. Expression and regulation of a-amylase gene family in barley aleurones. Journal of Molecular and Applied Genetics, v. 2, p. 579-588, 1984.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, S. T. de; AMARANTE, C. V. T. do; DANDEKAR, A. M.; MITCHAM, E. J. Mechanisms regulating bitter pit development in Greensleeves apples with suppression of ethylene biosynthesis. Acta Horticulturae, Leuven, n. 1179, p. 61-68, nov. 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoLE RUDULIER, D.; STROM, A. R.; DANDEKAR, A. M.; SMITH, L. T.; VALENTINE, R. C. Molecular biology of osmoregulation. Sci., v.224, p.1064-1068, 1984.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, S. T. de; AMARANTE, C. V. T. do; DANDEKAR, A. M.; MITCHAM, E. J. Shading affects flesh calcium uptake and concentration, bitter pit incidence and other fruit traits in Greensleeves apple. Scientia Horticulturae, Amsterdam, v. 161, p. 266-272, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoJAMES. D.; PASSEY, A.; BAKER, S.; WILSOM, F.; STOW, J.; COLGAN, R.; HILES, E.; MASSIAH, A.; VAUGHAN, S.; BLAKESLEY, D.; SIMPSON, D.; SARGENT, D.; BULLEY, S.; HEDDEN, P.; PHILLIPS, A.; BIRICOLTI, S.; MAZZARA, M.; URATSU, S.; LABAVITCH, J.; DANDEKAR, A. M. Genetic modification to improve fruit quality: benefits for the grower, the consumer and the environment. Acta Horticulturae, The Hague, n. 622, p. 97-104, 2003. p. 97-104

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  29/01/2018
Data da última atualização:  06/08/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FREITAS, S. T. de; AMARANTE, C. V. T. do; DANDEKAR, A. M.; MITCHAM, E. J.
Afiliação:  SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; CASSANDRO VIDAL TALAMINI DO AMARANTE, UFSC; A.M. Dandekar, Department of Plant Sciences, University of California, Davis, CA 95616, USA.; E.J. Mitcham, Department of Plant Sciences, University of California, Davis, CA 95616, USA.
Título:  Mechanisms regulating bitter pit development in Greensleeves apples with suppression of ethylene biosynthesis.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Leuven, n. 1179, p. 61-68, nov. 2017.
ISSN:  978-94-62611-75-7
DOI:  10.17660/ActaHortic.2017.1179.10
Idioma:  Português
Conteúdo:  Bitter pit (BP) is a physiological disorder in apple believed to be triggered by low fruit Ca2+ content and enhanced by ethylene. The objectives of this study were to understand the role of ethylene, Ca2+ binding to the cell wall and the ratio between Ca2+ and other nutrients (Mg2+, K+ and N) on BP development in wild-type (GS) and ethylene-suppressed (68G and 103Y) ?Greensleeves? apples. The transgenic line 68G is suppressed for 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid (ACC) oxidase (ACO), and line 103Y is suppressed for ACC synthase (ACS). Suppression of ethylene biosynthesis reduced the incidence and severity of BP, and decreased the rate of fruit softening and the degree of cell-wall pectin de-esterification in fruit cortical tissue. Lower ethylene biosynthesis, in ethylene-suppressed genotypes, had no effect on Ca2+, Mg2+, K+ or N concentrations in cortical tissue, on Ca2+ concentrations in the cell wall, on expression of pectin methylesterases (PME1 and PME2) or on percentages of cortical Ca2+ bound to the cell wall. In all genotypes, fruit with BP had lower Ca2+ and higher Mg2+ concentrations and higher Mg2+/Ca2+ ratios in cortical tissue, as well as higher percentages of cortical Ca2+ bound to the cell wall, compared with fruit without BP. Fruit with and without BP had similar cell-wall Ca2+ concentrations, and cell-wall content and levels of PME expression in cortical tissue. The results indicate that high levels of ethylene biosynthesis, Ca2+ binding to the cell wall ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Deficiencia de cálcio; Desordem fisiológica.
Thesagro:  Cálcio; Fisiologia Nutricional; Maça; Malus Domestica; Pós-Colheita.
Thesaurus NAL:  Ethylene; Genetic disorders; Physiological response; Postharvest treatment.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA57132 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional