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Registros recuperados : 84 | |
42. | | SILVA, L. I. P. da; FONSECA, F. A. L. da; GONÇALVES, L. U.; BOIJINK, C. de L.; DAIRIKI, J. K. Digestibilidade aparente do farelo de folhas de bananeira na nutrição de juvenis de tambaqui. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA OCIDENTAL, 14., 2017, Manaus. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2018. p. 185-194. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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44. | | SILVA, T. S. C.; MORO, G. V.; SILVA, T. B. A.; DAIRIKI, J. K.; CYRINO, J. E. P. Digestibility of feed ingredients for the striped surubim Pseudoplatystoma reticulatum. Aquaculture Nutrition, Piracicaba, v. 19, n. 4, p. 491-498, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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45. | | BICUDO, A. J. de A.; BORGHESI, R.; DAIRIKI, J. K.; SADO, R. Y.; CYRINO, J. E. P. Performance of juveniles of Pseudoplatystoma fasciatum fed graded levels of corn gluten meal. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 6, p. 838-845, jun. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Unidades Centrais. |
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46. | | BICUDO, A. J. de A.; BORGHESI, R.; DAIRIKI, J. K.; SADO, R. Y.; CYRINO, J. E. P. Performance of juveniles of Pseudoplatystoma fasciatum fed graded levels of corn gluten meal. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 47, n. 6, p. 838-845, jun., 2012. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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49. | | SOUZA, F. C. de; CHAGAS, E. C.; DAIRIKI, J. K.; ALMEIDA, F. F. L. de; BOIJINK, C. de L. Heparina e EDTA como anticoagulantes para matrinxã (Brycon amazonicus). In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA OCIDENTAL, 8., 2011, Manaus. Anais... Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 2012. p. 53-60. (Embrapa Amazônia Ocidental. Documentos, 99). Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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50. | | CHAGAS, E. C.; DAIRIKI, J. K.; BOIJINK, C. L.; INOUE, L. A. K. A.; CHAVES, F. C. M. Inclusão do óleo essencial de alfavaca-cravo (Ocimum gratissimum) na dieta do tambaqui (Colossoma macropomum) para controle de monogenóides. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE PATOLOGISTAS DE ORGANISMOS AQUÁTICOS, 11., 2012, Bonito, MS. Sanidade e ambiente aquático: compromisso com a sustentabilidade: [resumos]. Maringá: ABRAPOA, 2012. 1 CD-ROM. ENBRAPOA. Resumo 0234. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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51. | | FREITAS, R. S. de; BOIJINK, C. de L.; MUNIZ, A. W.; DAIRIKI, J. K.; INOUE, L. A. K. A. Qualidade da água e perspectivas para gerenciamento ambiental dos cultivos de tambaqui no município de Rio Preto da Eva, AM. Scientia Amazonia, v. 3, n. 1, p. 116-126, maio/ago. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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53. | | ROCHA, T. L. P. da; ARAÚJO-DAIRIKI, T. B.; GONÇALVES, L. U.; BOIJINK, C. de L.; DAIRIKI, J. K. Avaliação das respostas fisiológicas de tambaquis alimentados com resíduos de bananeira. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA OCIDENTAL, 15., 2018, Manaus. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 107-116. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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54. | | CHAGAS, E. C.; DAIRIKI, J. K.; BOIJINK, C. de L.; INOUE, L. A. K. A.; CHAVES, F. C. M. Avaliação da inclusão do óleo essencial de alfavaca-cravo (Ocimum gratissimum) na dieta do tambaqui (Colossoma macropomum) sobre desempenho, hematologia e controle de monogenóides. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL AND NUTRACEUTICAL PLANTS, 3.; CONFERENCE OF NATIONAL INSTITUTE OF SCIENCE & TECHNOLOGY FOR TROPICAL FRUITS, 3., 2012, Aracaju. [Abstracts...]. Aracaju: ISHS; UFS; SBCTA, 2012. 1 CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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55. | | OLIVEIRA, S. P. de; ROCHA, T. L. P. da; MAJOLO, C.; DAIRIKI, J. K.; BOIJINK, C. de L. Testes in vitro com extratos de resíduos de bananeira no controle de acantocéfalos em tambaqui (Colossoma macropomum). In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA OCIDENTAL, 15., 2018, Manaus. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 117-125. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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58. | | BATISTA, M. F.; SANTOS, G. A. N. dos; ROCHA, T. L. P. da; MAJOLO, C.; BOIJINK, C. de L.; DAIRIKI, J. K. Atividade anti-helmíntica de closantel + albendazol sobre acantocéfalos de tambaqui - ensaio in vitro. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA OCIDENTAL, 16., 2019, Manaus. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2020. p. 89-97. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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59. | | MORO, G. V.; SILVA, T. S. de C.; DAIRIKI, J. K.; PENA, S. V.; BALDESSIN JUNIOR, I.; CYRINO, J. E. P. Digestibilidade de diferentes fontes de carboidratos para o dourado (Salminus brasiliensis), em rações peletizadas e extrudadas. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE AQUICULTURA E BIOLOGIA AQUÁTICA, 5., 2012, Palmas. Unir, consolidar e avançar: anais. Palmas: AQUABIO, 2012. 1 CD-ROM. Organizado por: Sílvio Ricardo Maurano; AQUACIÊNCIA 2012. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Pesca e Aquicultura. |
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Registros recuperados : 84 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Ocidental. Para informações adicionais entre em contato com cpaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
29/10/2012 |
Data da última atualização: |
29/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SILVA, T. S. C.; MORO, G. V.; SILVA, T. B. A.; DAIRIKI, J. K.; CYRINO, J. E. P. |
Título: |
Digestibility of feed ingredients for the striped surubim Pseudoplatystoma reticulatum. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Aquaculture Nutrition, Piracicaba, v. 19, n. 4, p. 491-498, 2013. |
DOI: |
10.1111/anu.12000 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Knowledge on apparent digestibility coefficients (ADC) is necessary to maximize the feed efficiency, thus lessening dietary nutrient and energy losses. This study tasks the determination of apparent digestibility of selected feedstuff to striped surubim Pseudoplatystoma reticulatum, a carnivorous, South American catfish of economic importance for fisheries and fish culture alike. Juvenile striped surubim (82.4 ± 17.7 g and 23.0 ± 1.6 cm) was distributed in 21 cylindrical, plastic cages (80 L), housed in seven 1000 L feeding tanks under constant water flow and aeration and conditioned to a two daily meals (20h00m and 22h00m) feeding regimen on a practical, reference diet (RD) (460.0 g kg -1 crude protein (CP); 19.23 kJ g -1 gross energy (GE)]. Test diets were obtained by adding of 1 g kg -1 chromium III oxide and 300 g kg -1 of one the following feedstuffs: fish meal (FM), meat and bone meal (MBM), poultry by-product meal, feather meal, blood meal, soybean meal, wheat bran, corn and corn gluten meal to the RD. After the last daily meal, fish were transferred to cylindrical, conical-bottomed aquaria (200 L) under aeration and continuous water exchange, coupled to refrigerated plastic bottles for faeces collection by sedimentation. Best ADC of protein (99.36%) and energy (86.25%) were recorded for poultry by-product meal and MBM, respectively, which are thus deemed ideal surrogate feedstuffs to FM in the formulation and processing of diets for striped surubim. |
Palavras-Chave: |
Alternative sources; Apparent digestible; Chromic III oxide; Striped surubim. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02162naa a2200229 a 4500 001 1938318 005 2022-03-29 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1111/anu.12000$2DOI 100 1 $aSILVA, T. S. C. 245 $aDigestibility of feed ingredients for the striped surubim Pseudoplatystoma reticulatum. 260 $c2013 520 $aKnowledge on apparent digestibility coefficients (ADC) is necessary to maximize the feed efficiency, thus lessening dietary nutrient and energy losses. This study tasks the determination of apparent digestibility of selected feedstuff to striped surubim Pseudoplatystoma reticulatum, a carnivorous, South American catfish of economic importance for fisheries and fish culture alike. Juvenile striped surubim (82.4 ± 17.7 g and 23.0 ± 1.6 cm) was distributed in 21 cylindrical, plastic cages (80 L), housed in seven 1000 L feeding tanks under constant water flow and aeration and conditioned to a two daily meals (20h00m and 22h00m) feeding regimen on a practical, reference diet (RD) (460.0 g kg -1 crude protein (CP); 19.23 kJ g -1 gross energy (GE)]. Test diets were obtained by adding of 1 g kg -1 chromium III oxide and 300 g kg -1 of one the following feedstuffs: fish meal (FM), meat and bone meal (MBM), poultry by-product meal, feather meal, blood meal, soybean meal, wheat bran, corn and corn gluten meal to the RD. After the last daily meal, fish were transferred to cylindrical, conical-bottomed aquaria (200 L) under aeration and continuous water exchange, coupled to refrigerated plastic bottles for faeces collection by sedimentation. Best ADC of protein (99.36%) and energy (86.25%) were recorded for poultry by-product meal and MBM, respectively, which are thus deemed ideal surrogate feedstuffs to FM in the formulation and processing of diets for striped surubim. 653 $aAlternative sources 653 $aApparent digestible 653 $aChromic III oxide 653 $aStriped surubim 700 1 $aMORO, G. V. 700 1 $aSILVA, T. B. A. 700 1 $aDAIRIKI, J. K. 700 1 $aCYRINO, J. E. P. 773 $tAquaculture Nutrition, Piracicaba$gv. 19, n. 4, p. 491-498, 2013.
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