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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  22/04/2019
Data da última atualização:  06/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CAMPOS, M. M.; BORGES, A. L. DA C. C.; PANCOTI, C. G.; SILVA, R. R. E; MOREIRA, T. S.; LOPES, F. C. F.
Afiliação:  MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; Ana Luiza da Costa Cruz Borges; Carlos Giovani Pancoti; Ricardo Reis e Silva; Tainá Silvestre Moreira; FERNANDO CESAR FERRAZ LOPES, CNPGL.
Título:  Performance of Holstein x Gyr dairy cows fed hydrolyzed sugarcane-based diets.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 40, n. 2, p. 807-818, mar./abr. 2019.
DOI:  10.5433/1679-0359.2019v40n2p807
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Twelve multiparous 7/8 Holstein x Gyr dairy cows were fed diets based on chopped sugarcane supplied in natura (control) or after being hydrolyzed (fresh matter basis) for 24 h with 0.5%, 1% or 2% calcium oxide (CaO). The voluntary consumption and digestibility of dietary nutrients, milk production and composition, and feeding behavior of cows were evaluated. A switchback design with three periods, four treatments and three blocks was used. The linear and quadratic effects of the treatments were analyzed using orthogonal contrasts, and the effects were considered significant when P ≤ 0.05. Compared to the that in the control treatment, the Ca concentration increased by 297%, 570% and 1,083% in the diets including sugarcane hydrolyzed with 0.5%, 1% and 2% CaO, respectively, while the respective Ca:P ratios were 6.58:1, 10.70:1 and 19.77:1 (control Ca:P ratio: 1.55:1). The hydrolysis of sugarcane with increasing amounts of CaO promoted a linear reduction (P < 0.01) in the intake of dry matter (DM), nonfibrous carbohydrates, crude protein (CP), organic matter (OM), neutral detergent fiber corrected for ash and protein (NDFap) and ether extract. The intake of total digestible nutrients, acid detergent fiber (ADF), lignin, hemicelluloses and cellulose presented quadratic behavior (P < 0.01) in response to increasing CaO concentrations used for sugarcane hydrolysis. Increases in the amount of CaO used for sugarcane hydrolysis had no effect on the digestibility of NDFap (P > 0... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bovine.
Thesagro:  Álcali; Saccharum Officinarum.
Thesaurus Nal:  Calcium oxide; Digestibility; Feeding behavior.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/201099/1/Performance-of-Holstein-x-Gyr-dairy-cows-fed-hydrolyzed-Mariana-e-Fernando-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL24623 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  22/09/1997
Data da última atualização:  21/07/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CUNHA FILHO, E.
Afiliação:  EMBRAPA/CNPMS.
Título:  Alterações provocadas pelo Al na concentração de P de diferentes extratos da parte aérea em milho.
Ano de publicação:  1980
Fonte/Imprenta:  Arquivos de Biologia e Tecnologia, Curitiba, v. 23, n. 2, p. 243, 1980.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Aluminium; Maize.
Thesagro:  Alumínio; Milho; Zea Mays.
Thesaurus NAL:  phosphorus.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/48324/1/Alteracoes-provocadas.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS5220 - 1UPCAP - DD
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