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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
05/07/2022 |
Data da última atualização: |
05/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, B. A.; STEPHAN, M. P.; COMETTANT-RABANAL, R.; FREITAS, S. C. de; RIOS, L. M. A.; ASCHERI, J. L. R. |
Afiliação: |
BÁRBARA AMORIM SILVA, UFRRJ; MARILIA PENTEADO STEPHAN, CTAA; RAÚL COMETTANT-RABANAL, UFRRJ; SIDINEA CORDEIRO DE FREITAS, CTAA; LEIDYN MARILYN ABANTO RIOS, National Autónomous University of Chota, Cajamarca, Peru; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA. |
Título: |
Production of gluten-free breads with andean beans. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: SOUTH AMERICAN ONLINE SYMPOSIUM ON FOOD TECHNOLOGY, ENGINEERING AND SCIENCE, 1., 2022, on-line, 4 p. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
TECAL 2022. 2 a 6 maio. |
Conteúdo: |
The production of gluten-free breads requires the use of flour free from the allergenic protein gliadin, found in wheat. In this work, breads were produced with flours consisting of a mixture of rice, potato, cassava and four varieties of Andean beans. The nutritional values of the breads were calculated from the analysis of the centesimal composition of the bean flours, used on the basis of 20%. The red ñuña bean presented higher values of protein and lower fiber content. |
Palavras-Chave: |
Gluten-free bread; Ñuña beans. |
Thesagro: |
Feijão; Pão; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
Bread dough; Breads; Food technology; Gluten-free foods; Phaseolus. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01357nam a2200301 a 4500 001 2144469 005 2022-07-05 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, B. A. 245 $aProduction of gluten-free breads with andean beans.$h[electronic resource] 260 $aIn: SOUTH AMERICAN ONLINE SYMPOSIUM ON FOOD TECHNOLOGY, ENGINEERING AND SCIENCE, 1., 2022, on-line$c2022 500 $aTECAL 2022. 2 a 6 maio. 520 $aThe production of gluten-free breads requires the use of flour free from the allergenic protein gliadin, found in wheat. In this work, breads were produced with flours consisting of a mixture of rice, potato, cassava and four varieties of Andean beans. The nutritional values of the breads were calculated from the analysis of the centesimal composition of the bean flours, used on the basis of 20%. The red ñuña bean presented higher values of protein and lower fiber content. 650 $aBread dough 650 $aBreads 650 $aFood technology 650 $aGluten-free foods 650 $aPhaseolus 650 $aFeijão 650 $aPão 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aGluten-free bread 653 $aÑuña beans 700 1 $aSTEPHAN, M. P. 700 1 $aCOMETTANT-RABANAL, R. 700 1 $aFREITAS, S. C. de 700 1 $aRIOS, L. M. A. 700 1 $aASCHERI, J. L. R.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 7 | |
2. | | PINHEIRO, M. V. M.; MARTINS, F. B.; CRUZ, A. C. F. da; CARVALHO, A. C. P. P. de; VENTRELLA, M. C.; OTONI, W. C. Maturation of Anthurium andraeanum cv. Eidibel somatic embryos from nodal segments. In Vitro Cellular & Developmental Biology. Plant, v. 49, n. 3, p. 304-312, 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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3. | | IAREMA, L.; CRUZ, A. C. F. da; SALDANHA, C. W.; DIAS, L. L. C.; VIEIRA, R. F.; OLIVEIRA, E. J. de; OTONI, W. C. Photoautotrophic propagation of Brazilian ginseng [Pfaffia glomerata (Spreng.) Pedersen]. Plant Cell Tissue and Organ Culture, v. 110, p. 227-238, 2012.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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4. | | PINHEIRO, M. V. M.; MARTINS, F. B.; CRUZ, A. C. F. da; CARVALHO, A. C. P. P. de; OLIVEIRA, E. J. de; OTONI, W. C. Somatic embryogenesis in anthurium (Anthurium andraeanum cv. Eidibel) as affected by different explants. Acta Scientiarum. Agronomy, Maringá, v. 36, n. 1, p. 87-98, 2014.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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5. | | PINHEIRO, M. V. M.; RÍOS‑RÍOS, A. M.; CRUZ, A. C. F. da; ROCHA, D. I.; ORBES, M. Y.; SALDANHA, C. W.; BATISTA, D. B.; CARVALHO, A. C. P. P. de; OTONI, W. C. CO 2 enrichment alters morphophysiology and improves growth and acclimatization in Etlingera Elatior (Jack) R.M. Smith micropropagated plants. Brazilian Journal of Botany, 2021.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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6. | | CARVALHO, A. C. P. P. de; PINHEIRO, M. V. M.; MARTINS, F. B.; CRUZ, A. C. F. da; OTONI, W. C.; TOMBOLATO, A. F. C.; CASTRO, A. C. R. de. Micropropagação de antúrio. In: JUNGHANS, T. G.; SOUZA, A. da S. (Ed). Aspectos práticos da micropropagação de plantas. 2. ed. Brasília, DF: Embrapa, 2013. Parte 2, Cap. 3 p. 227-257Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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7. | | ALVES-JÚNIOR, M.; ALFENAS-ZERBINI, P.; ANDRADE, E. C. de; ESPOSITO, D. A.; SILVA, F. N.; CRUZ, A. C. F. da; VENTRELLA, M. C.; OTONI, W. C.; ZERBINI, F. M. Synergism and negative interference during co-infection of tomato and Nicotiana benthamiana with two bipartite begomoviruses. Virology, v. 387, n. 2, p. 257-266, mai. 2009.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 7 | |
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