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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  09/05/2024
Data da última atualização:  09/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOUSA, F. do C. A.; SOUZA, E. F. de; SOUZA, A. M. de; MAMEDE, A. M. G. N.; OLIVEIRA, E. M. M.; FREITAS-SILVA, O.
Afiliação:  FILIPE DO CARMO ALEIXO SOUSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; ERIKA FRAGA DE SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; ANDRESSA MOREIRA DE SOUZA, CTAA; ALEXANDRA MARA GOULART NUNES MAMEDE, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DA BANHIA; EDNA MARIA MORAIS OLIVEIRA, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA.
Título:  Considerations on the authenticity and nutritional aspects of green coffee products consumed in Brazil.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Concilium, v. 24, n. 9, p. 83-103, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.53660/CLM-3279-24H05
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Several benefits have been attributed to the consumption of green coffee, in the form of capsules or teas, mainly due to its high content of phenolic acids, which allegedly show antioxidant, antimutagenic, and anticarcinogenic activities in vitro. Chlorogenic acid is the phenolic compound present in greater proportion in coffee and the consumption of green coffee extract has been associated with health and loss of weight. However, beyond these bioactive compounds with a healthy appeal, other compounds which can have deleterious health effects should be considered in the consumption of these extracts, such as the presence of contaminants (ochratoxin A and its producing fungi), phytates, and tannins, which exhibit anti-nutritional characteristics. In that sense, this manuscript seeks to assess the composition of commercial green coffee extracts, analyzing their authenticity, nutritional and anti-nutritional aspects, to provide technical information for a qualified discussion about the effective healthiness of the consumption of commercial green coffee extracts. Nine samples of green coffee food supplements were selected and a product was prepared to serve as a standard. It was possible to identify coffee DNA in six of the commercial samples of food supplements. The products had antioxidant activity between 33 and 2408 µmol of Trolox/g. It was possible to identify chlorogenic acid in all samples with concentrations ranging from 0.023 - 20 mg / g of coffee. Six samples presented... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Food supplement; Green coffee capsules.
Thesaurus Nal:  Chlorogenic acid; Ochratoxin A.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15713 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  30/04/1998
Data da última atualização:  27/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CRAVO, M. D. S.
Afiliação:  MANOEL DA SILVA CRAVO, CPAA.
Título:  Resumen de resultados en sistemas de cultivos con bajos insumos.
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  In: TALLER LATINOAMERICANO DE MANEJO DE SUELOS TROPICALES, 2., 1990, San Jose. Manejo de suelos tropicales en Latinoamerica... Raleigh: NCSU, 1991.
Páginas:  p. 58-60.
Idioma:  Espanhol
Conteúdo:  Concepcion del sistema. Resultados obtenidos: rendimento de granon y practicas de manejo.
Palavras-Chave:  America Latina; Management; Tropical forest; Tropical soil.
Thesagro:  Floresta Tropical; Insumo; Manejo; Solo.
Thesaurus NAL:  farm inputs; Latin America.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207840/1/Manejo-de-Suelos-Tropicales-en-Latinoamerica-p58.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA3696 - 1UPCAA - PP631.4913T147m
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