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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
14/02/2005 |
Data da última atualização: |
12/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
HOFFMANN, A.; ANTUNES, L. E. C. |
Afiliação: |
ALEXANDRE HOFFMANN, CNPUV. |
Título: |
Grande potencial. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Cultivar Hortaliças e Frutas, Pelotas, v. 5, n. 27 p. 28-30, 2004. |
Páginas: |
p. 28-30. |
Descrição Física: |
il. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Número especial. Contém orientações gerais de como produzir mirtilo. |
Conteúdo: |
Embora ainda pouco conhecido, o mirtilo é uma fruta muito apreciada no exterior, com crescimento de consumo de cerca de 20% ao ano. No Brasil, representa uma oportunidade de diversificação devido a seu elevado valor agregado. |
Thesagro: |
Fruticultura; Mercado; Mirtilo; Produção. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/61590/1/HOFFMANN-CultivarHF-v5n27p28-2004.pdf
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Marc: |
LEADER 00816naa a2200205 a 4500 001 1540193 005 2019-04-12 008 2004 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aHOFFMANN, A. 245 $aGrande potencial.$h[electronic resource] 260 $c2004 300 $ap. 28-30.$cil. 500 $aNúmero especial. Contém orientações gerais de como produzir mirtilo. 520 $aEmbora ainda pouco conhecido, o mirtilo é uma fruta muito apreciada no exterior, com crescimento de consumo de cerca de 20% ao ano. No Brasil, representa uma oportunidade de diversificação devido a seu elevado valor agregado. 650 $aFruticultura 650 $aMercado 650 $aMirtilo 650 $aProdução 700 1 $aANTUNES, L. E. C. 773 $tCultivar Hortaliças e Frutas, Pelotas$gv. 5, n. 27 p. 28-30, 2004.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
26/05/2020 |
Data da última atualização: |
27/10/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
CASTRILLON, M. A. S.; BARELLI, M. A. A.; CORREA, C. L.; SILVA, V. P.; ALMICI, M. S.; VENDRUSCOLO, T. P. S.; SILVA, R. S.; ZAGO, B. W.; DUARTE, A. V. M.; SILVA, D. D. da; ARAUJO, K. L.; COTA, L. V.; TARDIN, F. D. |
Afiliação: |
Universidade do Estado de Mato Grosso; Universidade do Estado de Mato Grosso; Universidade do Estado de Mato Grosso; Universidade do Estado de Mato Grosso; Universidade do Estado de Mato Grosso; Universidade do Estado de Mato Grosso; Universidade do Estado de Mato Grosso; Universidade do Estado de Mato Grosso; Universidade do Estado de Mato Grosso; DAGMA DIONISIA DA SILVA, CNPMS; Universidade do Estado de Mato Grosso; LUCIANO VIANA COTA, CNPMS; FLAVIO DESSAUNE TARDIN, CNPMS. |
Título: |
Multivariate analysis of resistance components of the saccharin and biomass sorghum to Ramulispora sorghi. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Scientific Electronic Archives, v. 13, n. 5, p. 39-45, 2020. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the reaction of biomass and saccharin sorghum genotypes to a isolate of the Ramulispora sorghi. The experiment was conducted in a completely randomized design with three replications in a greenhouse. The variables analyzed were: area below the disease curve progress; lesion length (LL), lesions width (LW); normalized area below the curve of the lesion area expansion; incubation period and latency period. Data were submitted to analysis of variance, Pearson correlation and multivariate analysis based on Mahalanobis distance, using the Tocher and UPGMA clustering method. Significant differences were observed in the level of (p<0.01) and (p<0.05), for almost all variables analyzed. Of the 45 correlations, only 22 (48.89%) were significant by t-test, regardless of significance (p<0.01 or 0.05), where it was observed that in all significant correlations were positive, indicating that the reaction symptoms correlate between the variables evaluated. The groupings generated by the Tocher and UPGMA clustering method were in agreement to group genotypes with the same behavior in relation to reaction to Ramulispora sorghi. From the observed results, it was verified that all evaluated genotypes presented ramulispora spot symptoms, thus demonstrating their susceptibility to the pathogen |
Palavras-Chave: |
Ramulispora spot. |
Thesagro: |
Resistência Genética; Sorghum Bicolor. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213277/1/Multivariate-analysis.pdf
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Marc: |
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