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141. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | COSTA, S. B.; FERREIRA, M. A. S. V.; BOITEUX, L. S.; LOPES, C. A. Caracterização molecular de isolados de Ralstonia solanacearum da região Amazônica através de BOX-PCR. Fitopatologia Brasileira, Brasília, v. 28, p. 237, ago. 2003. Suplemento. Trabalho apresentado no 36º Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 2003, Brasília. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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147. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, M. L. M.; COSTA, S. S.; SULYOK, M.; SCHUMACHER, R. Avaliação do efeito da matriz, recuperação e eficiência da extração na análise simultânea de 101 micotoxinas por cromatografia líquida acoplada à espectrometria de massas sequencial em amostras de milho e ração pra frango. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE METODOLOGIAS E GESTÃO DE LABORATÓRIOS DA EMBRAPA, 14.; SIMPÓSIO SOBRE METODOLOGIAS DE LABORATÓRIOS DE PESQUISA AGROPECUÁRIA, 1., 2009, Rio de Janeiro. Anais... Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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150. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | COSTA, S. R. da; GABAN, C. R. G; LEAL, C. R. B. Detecção de Staphylococcus aureus nas mãos e narinas de manipuladores de alimentos e avaliação das condições higiênicas das cozinhas, em escolas estaduais no Município de Campo Grande - MS. Ensaios e Ciência: Série Ciências Biológicas, Agrárias e da Saúde, Campo Grande, v. 6, n. 2, p. 49-56, ago. 2002. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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158. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BALDO, G. R.; OLIVEIRA, M. C. N. de; COSTA, S. C.; SOSA-GOMEZ, D. R. Interferência dos tecidos foliares de soja e algodão na atividade do vírus da lagarta-falsa-medideira, Chrysodeixis includens. In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA, 36., 2017, Londrina, PR. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2017. p. 63-65. (Embrapa Soja. Documentos, 388). Editado por Alvadi Antonio Balbinot Junior, Fernando Augusto Henning, Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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159. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | QUERINO, R. B.; COSTA, S. G. M. da; RONCHI-TELES, B.; STRIKIS, P.; ZUCCHI, R. A. Interação de larvas frugívoras (Diptera, Tephritidae e Lonchaeidae) e seus hospedeiros na Reserva Florestal Adolpho Ducke, Manaus, Amazonas, Brasil. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2010. 30 p. (Embrapa Meio-Norte. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 88). Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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160. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | COSTA, S. D. O.; PENTEADO, A. L.; OLIVEIRA, E. M. M.; SOARES, C. M. Incidencia de Listeria monocytogenes em queijo minas frescal comercializado no município do Rio de Janeiro, RJ. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE METODOLOGIAS E GESTÃO DE LABORATÓRIOS DA EMBRAPA, 14.; SIMPÓSIO SOBRE METODOLOGIAS DE LABORATÓRIOS DE PESQUISA AGROPECUÁRIA, 1., 2009, Rio de Janeiro. Anais... Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Registros recuperados : 441 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
22/06/2022 |
Data da última atualização: |
22/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
BARRETO, C. F.; NAVROSKI, R.; BENATI, J. A.; COSTA, S. I.; NAVA, G.; ANTUNES, L. E. C. |
Afiliação: |
CAROLINE FARIAS BARRETO; RENAN NAVROSKI; JORGE ATÍLIO BENATI; SAVANA IRRIBAREM COSTA; GILBERTO NAVA, CPACT; LUIS EDUARDO CORREA ANTUNES, CPACT. |
Título: |
Nutrient omission on growth and leaf contents of blackberry. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Comunicata Scientiae, v. 13, e3602, 2022. |
Páginas: |
7 p. |
ISSN: |
2177-5133 |
DOI: |
doi.org/10.14295/CS.v13.3602 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cultivation of blackberry has gradually expanded in Brazil, due to their rusticity and low production cost; thus, it stands out as an excellent option for product diversification. There is a need to improve technical information on the management of this crop, especially mineral nutrition. Knowledge of the visual symptoms of nutritional deficiency and foliar contents of the nutrients allows helps farmers to choose the most adequate fertilization for plants. This study aimed at evaluating nutritional aspects and effects of nutrient omission on the growth of BRS Xingu blackberry. Treatments consisted of complete solutions and individual omission of the following nutrients: nitrogen (N), phosphorus (P), potassium (K), calcium (C), magnesium (Mg), boron (B), manganese (Mn), zinc (Zn) and iron (Fe). The following variables were evaluated: leaf dry matter, root dry matter, total dry mass, macro- and micronutrients contents in leaves and visual symptoms of nutrient deficiency. Macronutrient and B deficiencies limit growth of blackberry omission led to the highest decrease in plant growth, besides leaf wrinkling, a fact that shows that BRS Xingu is susceptible to its deficiency. Correlation was found between N and Ca, N and P and B and Ca leaf contents. Low leaf contents of N, K, Ca and B were observed when these nutrients were omitted from the solution. |
Palavras-Chave: |
BRS Xingu. |
Thesagro: |
Amora Preta; Nutrição; Nutrição Vegetal. |
Thesaurus NAL: |
Rubus. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144230/1/Artigo-2022-Nutrient-omission-on-growth.pdf
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Marc: |
LEADER 02099naa a2200277 a 4500 001 2144230 005 2022-06-22 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2177-5133 024 7 $adoi.org/10.14295/CS.v13.3602$2DOI 100 1 $aBARRETO, C. F. 245 $aNutrient omission on growth and leaf contents of blackberry.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a7 p. 520 $aCultivation of blackberry has gradually expanded in Brazil, due to their rusticity and low production cost; thus, it stands out as an excellent option for product diversification. There is a need to improve technical information on the management of this crop, especially mineral nutrition. Knowledge of the visual symptoms of nutritional deficiency and foliar contents of the nutrients allows helps farmers to choose the most adequate fertilization for plants. This study aimed at evaluating nutritional aspects and effects of nutrient omission on the growth of BRS Xingu blackberry. Treatments consisted of complete solutions and individual omission of the following nutrients: nitrogen (N), phosphorus (P), potassium (K), calcium (C), magnesium (Mg), boron (B), manganese (Mn), zinc (Zn) and iron (Fe). The following variables were evaluated: leaf dry matter, root dry matter, total dry mass, macro- and micronutrients contents in leaves and visual symptoms of nutrient deficiency. Macronutrient and B deficiencies limit growth of blackberry omission led to the highest decrease in plant growth, besides leaf wrinkling, a fact that shows that BRS Xingu is susceptible to its deficiency. Correlation was found between N and Ca, N and P and B and Ca leaf contents. Low leaf contents of N, K, Ca and B were observed when these nutrients were omitted from the solution. 650 $aRubus 650 $aAmora Preta 650 $aNutrição 650 $aNutrição Vegetal 653 $aBRS Xingu 700 1 $aNAVROSKI, R. 700 1 $aBENATI, J. A. 700 1 $aCOSTA, S. I. 700 1 $aNAVA, G. 700 1 $aANTUNES, L. E. C. 773 $tComunicata Scientiae$gv. 13, e3602, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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