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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  11/11/2021
Data da última atualização:  12/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MENEGAZZI, G.; YANINA GILES, P.; OBORSKY, M.; FAST, O.; MATTIAUDA, D. A.; GENRO, T. C. M.; CHILIBROSTE, P.
Afiliação:  GABRIEL MENEGAZZI, Universidad de la República; PAMELA YANINA GILES, Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires; MATÍAS OBORSKY, Universidad de la República Uruguay; OLIVER FAST, Universidad de la República Uruguay; DIEGO ANTONIO MATTIAUDA, Universidad de la República Uruguay; TERESA CRISTINA MORAES GENRO, CPPSUL; PABLO CHILIBROSTE, Universidad de la República Uruguay.
Título:  Effect of post-grazing sward height on ingestive behavior, dry matter intake, and milk production of Holstein dairy cows.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Animal Science, v. 2, 742685, Nov 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sward height is strongly related to the daily dry matter intake of grazing dairy cows, which consequently determines animal performance. Despite that, few studies have explored the potential to increase milk production by managing post-grazing sward height. An experiment was carried out to evaluate the effect of three defoliation intensities on a Lolium arundinaceum-based pasture on frequency and length of grazing meals and ruminating bouts, daily grazing and ruminating time, feeding stations and patches exploration, and dry matter intake and milk production of dairy cows. The treatments imposed were three different post-grazing sward heights: control (TC), medium (TM), and lax (TL), which were managed with 6, 9, and 12 cm of post-grazing sward heights during autumn and winter, and 9, 12, and 15 cm of post-grazing sward heights during spring, respectively. Thirty-six autumn-calving Holstein cows were grouped by parity (2.6 ± 0.8), body weight (618 ± 48) kg, and body condition score (2.8 ± 0.2) and randomized to the treatments. The pasture was accessed from 08:00 to 14:00 and 17:00 to 03:00 during spring and no supplement was involved during the evaluation period. Daily grazing time averaged 508 ± 15min and was not affected by treatment. The reduction of post-grazing sward height increased the length of the first grazing session in the morning and the afternoon. The number of grazing sessions was greater on TL than on TM, with no difference in TC. The number of feeding statio... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bovino; Forragem; Pastejo; Vaca Leiteira.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL14871 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  01/11/2016
Data da última atualização:  03/11/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  COSTA, J. F. da; NOGUEIRA, R. I.; SÁ, D. de G. C. F. de; FREITAS, S. P.
Afiliação:  Jéssica Ferreira da Costa, UFRRJ; REGINA ISABEL NOGUEIRA, CTAA; DANIELA DE GRANDI C FREITAS-SÁ, CTAA; Suely Pereira Freitas, UFRJ.
Título:  Utilização de carne mecanicamente separada (cms) de tilápia na elaboração de farinha com alto valor nutricional.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Boletim do Instituto de Pesca, v. 42, n. 3, p. 548-565. 2016.
DOI:  10.20950/1678-2305.2016v42n3p548
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Co-produto; Resíduo comestível.
Thesagro:  Oreochromis Niloticus; Salga; Secagem.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13329 - 1UPCAP - DD
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