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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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101.Imagem marcado/desmarcadoVENTURA, J. A.; LIMA, I. de M.; MARTINS, M. V. V.; COSTA, H. Impacto e manejo das doenças na propagação das fruteiras. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 39, p. 173-194, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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102.Imagem marcado/desmarcadoANTUNES, L. E. C.; REISSER JÚNIOR, C.; GALEGARI, F. F.; COSTA, H.; DUARTE FILHO, J. Implementation of the integrated production of strawberry (IPS) in Brazil. In: INTERNATIONAL STRAWBERRY SYMPOSIUM, 6., 2008, Huelva. Book of abstracts ... Huelva: ISHS, 2008. p. 376

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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103.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, H. M. de A.; FREITAS, M. G.; GUIMARÃES, M. P. Teste da eficiência do Ruelene 8-DP no tratamento de helmintoses gastrintestinais de bovinos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 5, p. 453-460, 1970. (Veterinária, 3). Título em inglês: Critical test with Ruelene 8-DP against gastrointestinal helminths in cattle. A partir do v. 3(1968) é constituída de duas partes: Série Agronomia e Série Veterinária, publicadas também separadamente.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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104.Imagem marcado/desmarcadoJUNQUEIRA, N. T. V.; MONTEIRO, A. J. A.; COSTA, H.; FIALHO, J. de F. Controle das doenças do abacateiro. In: ZAMBOLIM, L.; VALE, F. X. R. do; MONTEIRO, A. J. A.; COSTA, H. (Ed.). Controle de doencas de plantas fruteiras. Vicosa: UFV, 2002. v. 2, p. 675-697.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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105.Imagem marcado/desmarcadoZAMBOLIM, L.; VALE, F. X. R. do; MONTEIRO, A. J. A.; COSTA, H. (ed.). Controle de doenças de plantas: fruteiras. Viçosa, MG: Edição dos autores, 2002. v. 1, 674 p.

Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Roraima.

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106.Imagem marcado/desmarcadoMATSUOKA, K.; VANETTI, C. A.; COSTA, H.; PINTO, C. M. F. Doencas causadas por fungos em pimentao e pimenta. Informe Agropecuario, Belo Horizonte, v.18, n.184, p.64-66, 49, 1996.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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107.Imagem marcado/desmarcadoZAMBOLIM, L.; VALE, F. X. R. do; COSTA, H.; PAULA JUNIOR, T. J. de. Doencas causadas por fungos e por bacterias em berinjela e em jilo. Informe Agropecuario, Belo Horizonte, v. 18, n. 184, p. 81-84, 52, 1996.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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108.Imagem marcado/desmarcadoZOMBOLIM, L.; VALE, F. X. R. do; COSTA, H.; PAULA JUNIOR, T. J. de. Doenças causadas por fungos e por bactérias em berinjela e em jiló. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 18, n. 184, p. 81-84, 1996.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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109.Imagem marcado/desmarcadoZAMBOLIM, L.; COSTA, H.; LOPES, C. A.; VALE, F. X. R. do. Doencas de hortalicas em cultivo protegido. Informe Agropecuario, Belo Horizonte, v.20, n.200-201, p.114-125, set./dez. 1999.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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110.Imagem marcado/desmarcadoZAMBOLIM, L.; COSTA, H.; LOPES, C. A.; VALE, F. X. R. Doencas de Hortalicas em cultivo protegido. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 20, p. 114-125, set./dez. 1999.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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111.Imagem marcado/desmarcadoZAMBOLIM, L.; COSTA, H.; LOPES, C. A.; VALE; F. X. R. do. Doencas de hortalicas em cultivo protegido. In: ZAMBOLIM, L.; VALE, F.X.R. do; COSTA, H., (Ed.). Controle de doencas de plantas: hortalicas. Vicosa: UFV, 2000. v.1. p.373-406.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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112.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARAES, M. P.; COSTA, H. M. A.; LIMA, W. dos S.; LEITE, A. C. R. Bovinos adultos como fonte de infecoes helminticas para bezerros em regiao de cerrado. In: SEMINARIO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINARIA, 2., 1980, Fortaleza. Anais... Brasilia: CBPV/EMBRAPA, 1980. p.293.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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113.Imagem marcado/desmarcadoSUASTE-DZUL, A. P.; COSTA, H.; FONSECA, M. E. N.; BOITEUX, L. S.; REIS, A. Mating types and physiological races of Verticillium dahliae in Solanaceae crops in Brazil. European Journal of Plant Pathology, v. 165, p. 139-152, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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114.Imagem marcado/desmarcadoBALBINO, J. M. de S.; PREZOTTI, L. C.; FORNAZIER, M. J.; COSTA, H.; HOLZ FILHO, F. Manual de cultura: cultura da batata-baroa. Vitória: EMCAPA, 1990. 27 p. (EMCAPA. Manual de cultura, 2).

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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115.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, M. G.; COSTA, H. M. de A.; COSTA, J. O. Manual de entomologia medica e veterinaria. 3.ed. rev. Belo Horizonte: UFMG, 1974. 188p. il.

Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido.

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116.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, N. S.; COSTA, H. de A. da; SILVA, W. R.; CASTILHO, C. V. de. Monitoramento da produção de liteira fina em uma floresta de terra-firme na Amazônia Setentrional. In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA NO ESTADO DE RORAIMA, SNCT-RR , 8., 2013. Boa Vista. Resumos... Boa Vista, RR: UERR, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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117.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, H.; VENTURA, J. A.; SANTOS, J. M. dos; CARMO, C. A. S. do. Nematóide das lesões em batata baroa. Vitória: Emcaper, 2000. 1 fd. (Emcaper. Documentos, 106).

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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118.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, H.; VENTURA, J. A.; SANTOS, J. M. dos; CARMO, C. A. S. do. Nematoides das lesoes em batata baroa. Vitoria: EMCAPER, 2000. nao paginado. 1 Folder. (EMCAPER. Documentos, 106).

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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119.Imagem marcado/desmarcadoBOMFIM, M. A. D.; COSTA, H. H. A.; SANTOS, S. F. dos; GONÇALVES, J. de L. Nutrição e alimentação de caprinos leiteiros. In: SELAIVE-VILLARROEL, A. B.; GUIMARAES, V. P. (Ed.). Produção de caprinos no Brasil. Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 153-177.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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120.Imagem marcado/desmarcadoLIBERATO, J. R.; COSTA, H.; CUNHA, M. da; SUZUKI, M. S.; SILVEIRA, S. F. Ocorrencia de oidio do pimentao causado por Oidiopsis sp. no Estado do Espirito Santo. Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.25, n.1, p.110, mar. 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  10/12/2020
Data da última atualização:  10/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  LAGE, R. R. P.; VEGA, W. H. O.; COSTA, H. H. A.; SILVA, A. C.; SOUSA, L. C. O.; LIMA, L. D. de; LANDIM, A. V.
Afiliação:  State University of Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brazil; State University of Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brazil; State University of Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brazil; ALINE COSTA SILVA, CNPC; State University of Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brazil; LISIANE DORNELES DE LIMA, CNPC; State University of Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brazil.
Título:  Effect of breed on meat quality and global acceptance of native lambs and their crosses.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  South African Journal of Animal Science, v. 50, n. 1, p. 150-160, 2020.
DOI:  http://dx.doi.org/10.4314/sajas.v50i1.16
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: International projections point to the growth in global production of sheep meat, mainly from developing countries. However, the exigencies of consumers on characterization of production systems, nutritional information, and sensorial analysis to target the preferences must be answered. The aim of this study was to characterize the meat quality and the global acceptance of Brazilian native ovine breeds and their crosses, and discuss these aspects on the current basis of human health and wellbeing. Three native breeds (Morada Nova, Rabo Largo, and Santa Inês) that were managed in semi-intensive systems and raised in semi-arid Brazilian regions were used. Chemical composition and fatty acid analysis, sensory evaluation and health indices were accessed. The combined effects of breed, sex and breed by sex interaction produced differentiation in meat fatty acid (FA) profiles. The cholesterol contents ranged between 51 and 59.1 mg/100 g. The Morada Nova lambs showed the lowest lipid content (1.93%). The Morada Nova x Rabo Largo crossbreed breed has the potential to increase the content of conjugated linoleic acid. The high content of ?-linolenic acid, which is considered hypocholesterolemic, was responsible for better health indices. The moderate acceptability obtained in sensory traits is compatible with the requirements of the consumer market. The combination of nutritional and sensory traits associated with human health and wellbeing that is presented by these native ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brasil; Carne ovina; Healthier meat; Semi-arid region; Semiárido.
Thesagro:  Ácido Graxo; Composição Química; Nutrição Humana; Ovino; Qualidade.
Thesaurus NAL:  Brazil; Chemical composition; Fatty acids; Food acceptability; Human food chain; Lamb meat; Meat quality; Semiarid zones; Sheep meat.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC39705 - 1UPCAP - DD
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