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122. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MACHADO, A. M. R.; COSTA, G. N. DOS S.; GALDEANO, M. C.; TONON, R. V.; FREITAS, S. C. de. Caracterização e teor de compostos bioativos da casca de uva da variedade Alicante Bouschet obtida do processo de vinificação em tinto. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUÍMICA, 57., 2017, Gramado, RS. Megatendências: Desafios e oportunidades para o futuro da Química. Rio de Janeiro: ABQ, 2017. 5 p. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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123. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | TORRES FILHO, J.; NUNES, G. H. de S.; CAVALCANTI, J. J. V.; COSTA FILHO, J. H. da; COSTA, G. G. Caracterização morfológica de acessos de meloeiro coletados no Nordeste brasileiro. Caatinga, Mossoró, v. 22, n. 3, p. 174-181, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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124. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | COSTA, G. N. S.; SILVA, C. M.; TONON, R. V.; GALDEANO, M. C.; ALMEIDA, E. L.; FREITAS, S. P. Caracterização da semente de uva da variedade Syrah desengordurada utilizando etanol como solvente. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25.; CIGR SESSION 6 INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 10., 2016, Gramado. Alimentação: árvore que sustenta a vida. Anais... Gramado: SBCTA Regional, 2016. Food: the tree that sustains life. 1384. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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125. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LIMA NETO, A. F.; FERNANDES, N. A. N.; COSTA, G. M.; COSTA, A. F.; FONSECA, M. E. N. Caracterização de isolados de Begomovirus bipartidos infectando tomateiro no Estado do Tocantins. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 34, p. S270, ago. 2009. Suplemento. Resumo 934. Trabalho apresentado no 42. Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Rio de Janeiro. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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129. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTANA, A. F. de; SILVA, M. H.; COSTA, G. B.; RIBEIRO, A. C.; BRAZIL, B. N.; AGUIAR, C. S. Medidas corporais de ovinos da raça Santa Inês dos 56 aos 112 dias de idade. In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE BUIATRIA, 11.; CONGRESSO BRASILEIRO DE BUIATRIA, 5.; CONGRESSO NORDESTINO DE BUIATRIA, 3., 2003, Salvador. Sanidade, base da economia pecuária: programa final: livro de resumos. Salvador: Associação Brasileira de Buiatria, 2003. p. 84. ref. 196. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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130. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | COSTA, G. A. O. P. da; SIMÕES, M.; SINGH, D.; HERLIN, I.; BERROIR, J. P.; SILVA, E. F. da. A methodology to support environmental degradation monitoring and analysis using AVHRR data. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 12., 2005, Goiânia. Anais [...]. São José dos Campos: INPE, 2005. p. 2941-2948. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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131. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PAIXÃO, M.; LOPES, M.; COSTA, G. M. da; SOUZA, G. N. de; ABREU, L. R. de; PINTO, S. M. Milk quality and financial management at different scales of production on dairy farms located in the south of Minas Gerais State, Brazil. Revista Ceres, v. 64, n. 3, p. 213-221, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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132. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTANA, A. F. de; SILVA, M. H.; COSTA, G. B.; RIBEIRO, A. C.; BRAZIL, B. N.; AGUIAR, C. S. Peso ao nascer de cordeiros da raça Santa Inês oriundos de parto simples. In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE BUIATRIA, 11.; CONGRESSO BRASILEIRO DE BUIATRIA, 5.; CONGRESSO NORDESTINO DE BUIATRIA, 3., 2003, Salvador. Sanidade, base da economia pecuária: programa final: livro de resumos. Salvador: Associação Brasileira de Buiatria, 2003. p. 84. ref. 197. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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133. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, C. P. C.; ABREU, C. A.; CUNHA, J. F. da; COSTA, G. M. da; ANDRADE, C. A. de. Phytoavailability of copper in industrial by-products and mineral fertilizers. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, v. 39, n. 2, p. 553-562, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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135. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ABUD, L. J.; GUIMARÃES, C. O.; COSTA, G. L.; FIORAVANTI, M. C. S.; MARTINS, C. F.; SERENO, J. R. B. Idade, peso e prenhez de novilhas Nelore mocha. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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136. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | COSTA, G. M.; FONSECA, M. E. N.; INOUE-NAGATA, A. K.; LIMA NETO, A. F.; BOITEUX, L. S. Infecção de Begomovirus em mandioca (Manihot esculenta subsp. esculenta) no Brasil. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 26, n. 2, p. S4817-S4820, 2008. Suplemento. CD-ROM. Trabalho apresentado no 48. COngresso Brasileiro de Olericultura, Maringá, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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138. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | COSTA, G. R.; SOUSA, T. C. de; MANDARINO, J. M. G.; LEITE, R. S.; LABANCA, R. A. Profile of isoflavones in genetically modified soy. Foz do iguaçu: IUFoST, 2012. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: [proceedings]. Foz do Iguaçu: IUFoST, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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139. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SINGH, D.; MEIRELLES, M. S. P.; COSTA, G. A.; HERLIN, I.; BERROIR, J. P.; SILVA, E. F. Environmental degradation analysis using NOAA/AVHRR data. Advances in Space Research, v. 37, n. 4, p. 720-727, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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Registros recuperados : 290 | |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
03/02/2014 |
Data da última atualização: |
07/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
COSTA, G. N.; MARCELINO-GUIMARÃES, F. C.; VILAS-BÔAS, G. T.; MATSUO, T.; MIGLIORANZA, L. H. S. |
Afiliação: |
GISELLE NOBRE COSTA, UEL; FRANCISMAR CORREA MARCELINO GUIMARÃES, CNPSO; GISLAYNE TRINDADE VILAS-BÔAS, UEL; TIEMI MATSUO, UEL; LUCIA HELENA S. MIGLIORANZA, UEL. |
Título: |
Potential fate of ingested Lactobacillus plantarum and its occurrence in human feces. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Applied and Environmental Microbiology, Washington, DC, v. 80, n. 3, p. 1013-1019, Feb. 2014. |
DOI: |
10.1128/AEM.02588-13 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Lactobacillus plantarum has been used in human clinical trials to promote beneficial effects in the immune system, to alleviate intestinal disorders, and to reduce the risk of cardiovascular disease. It is also involved in many fermentation processes in the food industry. However, information on the fate of ingested L. plantarum is limited. In this study, 61 subjects received daily doses of fermented milk containing 21011 cells of L. plantarum Lp115 for different periods of time. The target microorganism was monitored in the fecal microbiota via quantitative PCR (qPCR). L. plantarum was detected and quantified in all of the subjects during the ingestion periods. The differences between the L. plantarum levels at time zero and during all the different ingestion periods were statistically significant (P0.001). However, at 15 and 45 days after discontinuing supplementation, the number of lactobacilli was reduced to the baseline level (those at time zero). A longer period with L. plantarum in the diet did not result in increased levels of this bacterium in the stool, based on postconsumption evaluations (P0.001). The qPCR method was specific and sensitive for L. plantarum quantification in such a complex microbial environment as the gastrointestinal tract. |
Palavras-Chave: |
Quantitative PCR. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01915naa a2200193 a 4500 001 1978330 005 2022-04-07 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1128/AEM.02588-13$2DOI 100 1 $aCOSTA, G. N. 245 $aPotential fate of ingested Lactobacillus plantarum and its occurrence in human feces.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aLactobacillus plantarum has been used in human clinical trials to promote beneficial effects in the immune system, to alleviate intestinal disorders, and to reduce the risk of cardiovascular disease. It is also involved in many fermentation processes in the food industry. However, information on the fate of ingested L. plantarum is limited. In this study, 61 subjects received daily doses of fermented milk containing 21011 cells of L. plantarum Lp115 for different periods of time. The target microorganism was monitored in the fecal microbiota via quantitative PCR (qPCR). L. plantarum was detected and quantified in all of the subjects during the ingestion periods. The differences between the L. plantarum levels at time zero and during all the different ingestion periods were statistically significant (P0.001). However, at 15 and 45 days after discontinuing supplementation, the number of lactobacilli was reduced to the baseline level (those at time zero). A longer period with L. plantarum in the diet did not result in increased levels of this bacterium in the stool, based on postconsumption evaluations (P0.001). The qPCR method was specific and sensitive for L. plantarum quantification in such a complex microbial environment as the gastrointestinal tract. 653 $aQuantitative PCR 700 1 $aMARCELINO-GUIMARÃES, F. C. 700 1 $aVILAS-BÔAS, G. T. 700 1 $aMATSUO, T. 700 1 $aMIGLIORANZA, L. H. S. 773 $tApplied and Environmental Microbiology, Washington, DC$gv. 80, n. 3, p. 1013-1019, Feb. 2014.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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