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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroenergia. Para informações adicionais entre em contato com cnpae.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
02/12/2015 |
Data da última atualização: |
15/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SIQUEIRA, F. G. de; GOMES, T. G.; ARAÚJO, A. P. F; CUNHA, J. R. B; CAMELINI, C. M.; NAKAI, D. K.; MENDONCA, S. |
Afiliação: |
FELIX GONCALVES DE SIQUEIRA, CNPAE; T. G. Gomes, UnB; A. P. F. Araújo, Universidade do Tocantins; J. R. B. Cunha, Universidade Federal de Lavras; C. M. Camelini; DIOGO KEIJI NAKAI, CNPAE; SIMONE MENDONCA, CNPAE. |
Título: |
Aplicações biotecnológicas para biomassas do pós-cultivo de cogumelos comestíveis (Biotechnological Application for Spent Mushroom Substrate - SMS) |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE COGUMELOS NO BRASIL, 8.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE COGUMELOS COMESTÍVEIS, 7., 2015, Sorocaba, SP. Anais ... Sorocaba: Uniso, 2015. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
This review had as general objective to indicate possible biotechnological applications to the by-product generated after the harvest of edible mushrooms, known as Spent Mushroom Substrate (SMS). SMS could be understood as plant and microbial biomass discarded and not used by mushroom farm. Nowadays, several initiatives have searched add value to agro-industrial waste in the most diBerent sectors, in order to reduce social and environmental impacts, adding economic value in the production chains. SMS is a by-product which features biological and chemical characteristics that make it potential for biotechnological applications in areas such as: enzyme production, supplemental feed, bioremediation, biofuels (second generation ethanol, biodiesel and biogas), thermochemical (pyrolysis) and bioactive (polysaccharides, immuno-modulating proteins), among others. |
Palavras-Chave: |
Aplicações biotecnológicas; Bioactive; Bioativo; Biotechnological applications; Cogumelos comestíveis; Edible mushrooms; Integration of production chains; Spent Mushroom Substrate. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01901nam a2200277 a 4500 001 2030322 005 2016-02-15 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSIQUEIRA, F. G. de 245 $aAplicações biotecnológicas para biomassas do pós-cultivo de cogumelos comestíveis (Biotechnological Application for Spent Mushroom Substrate - SMS)$h[electronic resource] 260 $aIn: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE COGUMELOS NO BRASIL, 8.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE COGUMELOS COMESTÍVEIS, 7., 2015, Sorocaba, SP. Anais ... Sorocaba: Uniso$c2015 520 $aThis review had as general objective to indicate possible biotechnological applications to the by-product generated after the harvest of edible mushrooms, known as Spent Mushroom Substrate (SMS). SMS could be understood as plant and microbial biomass discarded and not used by mushroom farm. Nowadays, several initiatives have searched add value to agro-industrial waste in the most diBerent sectors, in order to reduce social and environmental impacts, adding economic value in the production chains. SMS is a by-product which features biological and chemical characteristics that make it potential for biotechnological applications in areas such as: enzyme production, supplemental feed, bioremediation, biofuels (second generation ethanol, biodiesel and biogas), thermochemical (pyrolysis) and bioactive (polysaccharides, immuno-modulating proteins), among others. 653 $aAplicações biotecnológicas 653 $aBioactive 653 $aBioativo 653 $aBiotechnological applications 653 $aCogumelos comestíveis 653 $aEdible mushrooms 653 $aIntegration of production chains 653 $aSpent Mushroom Substrate 700 1 $aGOMES, T. G. 700 1 $aARAÚJO, A. P. F 700 1 $aCUNHA, J. R. B 700 1 $aCAMELINI, C. M. 700 1 $aNAKAI, D. K. 700 1 $aMENDONCA, S.
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Registro original: |
Embrapa Agroenergia (CNPAE) |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
23/09/1998 |
Data da última atualização: |
04/01/2019 |
Autoria: |
COSTA, E. F. da. |
Título: |
Tecnologia das sementes. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
In: CARDOSO, M.J. A cultura do milho no Piaui. 2.ed.rev.atual. Teresina: EMBRAPA-CPAMN, 1998. p. 101-119. |
Série: |
(EMBRAPA-CPAMN. Circular Tecnica, 12) |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Milho; Produtividade; Semente; Tecnologia; Zea Mays. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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