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Registros recuperados : 176 | |
41. | | RAMOS, M. L. G.; SILVA, S. L.; VARGAS, M. A. T. Compatibility between Rhizobium strains and recommended fungicides for common bean (Phaseolus vulgaris L.). In: INTERNATIONAL CONGRESS ON NITROGEN FIXATION, 12., 1999, Foz do Iguacu. Nitrogen fixation: from molecules to crop productivity - proceedings. Dordrechet: Kluwer, 2000. p.612. (Current Plant Science and Biotechnology in Agriculture, v.38). Editado por Fabio O. Pedrosa, Mariangela Hungria, Geoffrey Yates, William E. Newton. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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42. | | RIBEIRO JUNIOR, W. Q.; MORAES, A. F.; RAMOS, M. L. G. Fenotipagem para tolerância à seca visando ao melhoramento genético do trigo no cerrado. In: MOSTRA DE RESULTADOS DE PESQUISA DOS PROJETOS FINALIZADOS EM 2006 E 2007, 2., 2009, Planaltina, DF. [Anais...]. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2009. p. 19-26. (Embrapa Cerrados. Documentos, 244). Editores técnicos Eduardo Cyrino de Oliveira-Filho, Fernando Antônio Macena da Silva, Maria Lucia Meirelles, Eduardo Alano Vieira, Geraldo Bueno Martha Junior, Arminda Moreira de Carvalho, José Carlos Sousa e Silva, CPAC. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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43. | | RAMOS, M. L. G.; MACHADO, L. L.; CALDAS, L. S.; VIVALDI, L. J. Enraizamento de clones de mangaba, em diferentes meios, no cultivo in vitro. Brazilian Journal of Plant Physiology, Campinas, v. 15, p. 241, 2003. Suplemento. Resumo de trabalho apresentado no 9º Congresso Brasileiro de Fisiologia Vegetal, Atibaia, SP, setembro 2003. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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45. | | FIGUEIREDO, C. C. de; RAMOS, M. L. G.; McMANUS, C. M.; MENEZES, A. M. de. Mineralização de esterco de ovinos e sua influência na produção de alface. Horticultura Brasileira, Brasilia, DF, v. 30, n. 1, p. 175-179, jan./mar. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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47. | | MACHADO, L. de L.; RAMOS, M. L. G.; CALDAS, L. S.; VIVALDI, L. J. Seleção de matrizes e clones de mangabeira para o cultivo in vitro. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 39, n. 5, p. 431-435, maio 2004 Título em inglês: Selection of parents and clones of mangabeira for in vitro cultivation. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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50. | | DINIZ, L. T.; RAMOS, M. L. G.; VIVALDI, L. J.; ALENCAR, C. M. de; JUNQUEIRA, N. T. V. Alterações microbianas e químicas de um gleissolo sob macaubeiras nativas em função da variação sazonal e espacial. Bioscience Journal, Uberlândia, v. 30, n. 3, p. 750-762, May/June 2014. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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52. | | LEÃO, D. S. S.; PEIXOTO, J. R.; VIEIRA, J. V.; MATTOS, J. K. de A.; RAMOS M. L. G. Avaliação do teor de licopeno e sólidos solúveis em oito cultivares de melancia. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 367, jul. 2004. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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53. | | SILVA, A. C. B.; TORRES, D. S.; RAMOS, M. L. G.; RESCK, D. V. S.; GOMES, A. C. Biomassa microbiana em diferentes sistemas de preparo do solo no cerrado. In: REUNIAO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRICAO DE PLANTAS, 25.; REUNIAO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 9.; SIMPOSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 7.; REUNIAO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 4., 2002, Rio de Janeiro. FertBio 2002: agricultura: bases ecologicas para o desenvolvimento social e economico sustentado. Rio de Janeiro: [s. n.], 2002. nao paginado. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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54. | | CARVALHO, A. M. de; PRADO, J. S. M.; MIRANDA, L. N. de; RAMOS, M. L. G.; RIBEIRO JUNIOR, W. Q. Adubação verde no Cerrado. In: LIMA FILHO, O. F. de; AMBROSANO, E. J.; ROSSI, F.; CARLOS, J. A. D. (Ed.). Adubação verde e plantas de cobertura no Brasil: fundamentos e prática. Brasília, DF: Embrapa, 2014. v. 2 p. 343-372 Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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56. | | BATISTA, F. P. DA S.; RIBEIRO JUNIOR, W. Q.; VILELA, L.; RAMOS, M. L. G.; VIVALDI, L. J. O cultivo de Trigo de Duplo Propósito e os efeitos da adubação nitrogenada na produção de biomassa e grãos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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57. | | BATISTA, F. P. DA S.; RIBEIRO JUNIOR, W. Q.; VILELA, L.; RAMOS, M. L. G.; VIVALDI, L. J. O cultivo de Trigo de Duplo Propósito e os efeitos da adubação nitrogenada no valor nutritivo de sua forragem. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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58. | | FRANÇA, L. V.; DINIZ, L. T.; RAMOS, M. L. G.; RIBEIRO JÚNIOR, W. Q.; AMABILE, R. F. Efeito da uréia aplicado via fertirrigação, no pH do solo de cerrado cutivado com cevada. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 31., 2007, Gramado. Conquistas e desafios da ciência do solo brasileira: anais. Porto Alegre: SBCS, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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60. | | FIGUEIREDO, C. C. de; RESCK, D. V.; GOMES, A. C.; RAMOS, M. L. G.; FERREIRA, E. A. B. Efeito de diferentes sistemas de manejo no nitrogenio e no carbono da biomassa microbiana em um latossolo vermelho-escuro no cerrado. In: REUNIAO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRICAO DE PLANTAS, 25.; REUNIAO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 9.; SIMPOSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 7.; REUNIAO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 4., 2002, Rio de Janeiro. FertBio 2002: agricultura: bases ecologicas para o desenvolvimento social e economico sustentado. Rio de Janeiro: [s. n.], 2002. nao paginado. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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Registros recuperados : 176 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
19/11/2020 |
Data da última atualização: |
19/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ARAÚJO, A. R.; MUIR, J. P.; VASCONCELOS, A. M. de; POMPEU, R. C. F. F.; GUEDES, L. F.; COSTA, C. dos S.; CARNEIRO, M. S. de S.; CAMPOS, W. E.; ROGERIO, M. C. P. |
Afiliação: |
ALEXANDRE RIBEIRO ARAÚJO, Universidade Federal do Piauí (UFPI) - Floriano, PI, Brasil; JAMES PIERRE MUIR, Texas A&M AgriLife Research - Stephenville, TX, USA; ANGELA MARIA DE VASCONCELOS, Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brasil.; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC; LUCIANA FREITAS GUEDES; CLÉSIO DOS SANTOS COSTA, Pós-graduação - Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brasil.; MARIA SOCORRO DE SOUSA CARNEIRO, Pós-graduação - Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brasil.; WARLEY ÉFREM CAMPOS, Ministério da Agricultura, Pecuária e Abastecimento (MAPA) - Brasília, DF, Brasil.; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC. |
Título: |
Consumption, apparent digestibility and nutrient balance of diets with bovine milk whey for goats. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Semina: Ciências Agrárias, p. 1719-1728, set./out. 2020. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.5433/1679-0359.2020v41n5p1719 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Increasing milk production in countries such as Brazil, India and Pakistan implies the generation of dairy by-products such as nutrient-rich bovine whey which, if used in feeding small ruminants would reduce environmental waste and add value to this by-product. Twenty entire male kids weighing an average 17 kg and 5 months age were used. The diet control was composed by Aruana hay, milled whole maize, pelleted soybean and limestone. Bovine cheese whey at 1.5; 3.0 and 4.5% (DM basis) was added to experimental diets. Variables measured included intake, nutrient apparent digestibility, energy balance, and nitrogen balance. Regression equations and Pearson correlations (P ? 0.05) were determined. The 3% diet resulted in greater ether extract (EE) (g/kg0.75) and digestible EE (P ? 0.05) concentrations compared to 0% whey. The consumption of cellulose (g/kg0.75) was greater (P ? 0.05) for kids on the 3.0% diet compared to 0 or 1.5%. Nutrient apparent digestibility was not affected (P > 0.05) by the inclusion of whey. Kids on the 4.5% diet excreted more (P - 0.05) fecal N than those fed no whey; these also retained less N (P ? 0.05) compared to animals fed 3.0% or less whey in their diet. All diets resulted in positive energy and nitrogen balances. Bovine whey can be included in male kid diets up to 4.5% of diet without negatively affecting consumption or apparent digestibility of those diets. [Consumo, digestibilidade aparente e balanço de nutrientes de dietas com soro de leite bovino para caprinos]. MenosAbstract: Increasing milk production in countries such as Brazil, India and Pakistan implies the generation of dairy by-products such as nutrient-rich bovine whey which, if used in feeding small ruminants would reduce environmental waste and add value to this by-product. Twenty entire male kids weighing an average 17 kg and 5 months age were used. The diet control was composed by Aruana hay, milled whole maize, pelleted soybean and limestone. Bovine cheese whey at 1.5; 3.0 and 4.5% (DM basis) was added to experimental diets. Variables measured included intake, nutrient apparent digestibility, energy balance, and nitrogen balance. Regression equations and Pearson correlations (P ? 0.05) were determined. The 3% diet resulted in greater ether extract (EE) (g/kg0.75) and digestible EE (P ? 0.05) concentrations compared to 0% whey. The consumption of cellulose (g/kg0.75) was greater (P ? 0.05) for kids on the 3.0% diet compared to 0 or 1.5%. Nutrient apparent digestibility was not affected (P > 0.05) by the inclusion of whey. Kids on the 4.5% diet excreted more (P - 0.05) fecal N than those fed no whey; these also retained less N (P ? 0.05) compared to animals fed 3.0% or less whey in their diet. All diets resulted in positive energy and nitrogen balances. Bovine whey can be included in male kid diets up to 4.5% of diet without negatively affecting consumption or apparent digestibility of those diets. [Consumo, digestibilidade aparente e balanço de nutrientes de dietas com soro d... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Apparent digestibility; Dairy by-products. |
Thesagro: |
Alimento Para Animal; Cabrito; Caprino; Nutrição Animal; Soro de Leite. |
Thesaurus NAL: |
Animal feeders; Animal feeding; Byproducts; Kids (goats); Nitrogen balance; Nutrient balance; Nutrients; Ruminant nutrition; Small ruminants. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217993/1/CNPC-2020-Art-37.pdf
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Marc: |
LEADER 02774naa a2200421 a 4500 001 2126817 005 2020-11-19 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.5433/1679-0359.2020v41n5p1719$2DOI 100 1 $aARAÚJO, A. R. 245 $aConsumption, apparent digestibility and nutrient balance of diets with bovine milk whey for goats.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aAbstract: Increasing milk production in countries such as Brazil, India and Pakistan implies the generation of dairy by-products such as nutrient-rich bovine whey which, if used in feeding small ruminants would reduce environmental waste and add value to this by-product. Twenty entire male kids weighing an average 17 kg and 5 months age were used. The diet control was composed by Aruana hay, milled whole maize, pelleted soybean and limestone. Bovine cheese whey at 1.5; 3.0 and 4.5% (DM basis) was added to experimental diets. Variables measured included intake, nutrient apparent digestibility, energy balance, and nitrogen balance. Regression equations and Pearson correlations (P ? 0.05) were determined. The 3% diet resulted in greater ether extract (EE) (g/kg0.75) and digestible EE (P ? 0.05) concentrations compared to 0% whey. The consumption of cellulose (g/kg0.75) was greater (P ? 0.05) for kids on the 3.0% diet compared to 0 or 1.5%. Nutrient apparent digestibility was not affected (P > 0.05) by the inclusion of whey. Kids on the 4.5% diet excreted more (P - 0.05) fecal N than those fed no whey; these also retained less N (P ? 0.05) compared to animals fed 3.0% or less whey in their diet. All diets resulted in positive energy and nitrogen balances. Bovine whey can be included in male kid diets up to 4.5% of diet without negatively affecting consumption or apparent digestibility of those diets. [Consumo, digestibilidade aparente e balanço de nutrientes de dietas com soro de leite bovino para caprinos]. 650 $aAnimal feeders 650 $aAnimal feeding 650 $aByproducts 650 $aKids (goats) 650 $aNitrogen balance 650 $aNutrient balance 650 $aNutrients 650 $aRuminant nutrition 650 $aSmall ruminants 650 $aAlimento Para Animal 650 $aCabrito 650 $aCaprino 650 $aNutrição Animal 650 $aSoro de Leite 653 $aApparent digestibility 653 $aDairy by-products 700 1 $aMUIR, J. P. 700 1 $aVASCONCELOS, A. M. de 700 1 $aPOMPEU, R. C. F. F. 700 1 $aGUEDES, L. F. 700 1 $aCOSTA, C. dos S. 700 1 $aCARNEIRO, M. S. de S. 700 1 $aCAMPOS, W. E. 700 1 $aROGERIO, M. C. P. 773 $tSemina: Ciências Agrárias, p. 1719-1728, set./out. 2020.
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Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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