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Registros recuperados : 38 | |
2. | | CUNHA, M. A. C. da; ISHIKAWA, F. H.; COSTA, C. dos S. R.; LEAO, P. C. de S. Divergência genética entre cultivares de uvas brasileiras do Banco de Germoplasma de videira da Embrapa semiárido. RG News, v. 9, n. 1, p. 179, 2023. Edição Especial do 6º Simpósio Rede de Recursos Genéticos Vegetais do Nordeste, Recife, Nov. 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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6. | | SOUZA, E. M. de C.; LIMA NETO, F. P.; PARANHOS, B. A. G.; COSTA, C. dos S. R. Avaliação de resistência às moscas das frutas em frutos de acessos de mangueira do Banco Ativo de Germoplasma da Embrapa Semiárido durante um ciclo de produção. Revista RG News, v. 7, n. 2, p. 34, 2021. Edição Especial do 5º Simpósio Rede de Recursos Genéticos Vegetais do Nordeste, Mossoró, Nov. 2021. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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9. | | CUNHA, M. A. C. da; ISHIKAWA, F. H.; COSTA, C. dos S. R.; LEAO, P. C. de S. Uvas do Brasil: caracterização fenológica e exigências térmicas de cultivares brasileiras conservadas no BAG videira da Embrapa Semiárido. RG News, v. 9, n. 1, p. 218, 2023. p. 218. Edição Especial do 6º Simpósio Rede de Recursos Genéticos Vegetais do Nordeste, Recife, Nov. 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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12. | | SANTANA, L. G. L.; ALMEIDA, L. A. da H.; SOUZA, E. D. S.; COSTA, C. dos S.; SOARES FILHO, W. dos S.; PASSOS, O. S. Qualidades físicas e químicas de frutos de diferentes clones de laranjeira Bahia. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 6., 2012, Cruz das Almas. Anais... Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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13. | | COSTA, C. dos S. R.; LIMA, M. A. C. de; LIMA NETO, F. P.; BONFIM, W. M. D.; CABRAL, E.; MENDONÇA, A. P. M. dos S. R. Avaliação preliminar da qualidade de frutos em progênies de mangueira no Semiárido brasileiro. RG News, v. 9, n. 1, p. 51, 2023. Edição Especial do 6º Simpósio Rede de Recursos Genéticos Vegetais do Nordeste, Recife, Nov. 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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14. | | COSTA, C. dos S. R.; SOUZA, E. M. de C.; COSTA, A. E. da S.; LIMA NETO, F. P.; LIMA, M. A. C. de; MUSSER, R. dos S. Avaliação de híbridos entre as cultivares Tommy Atkins e Palmer, em um ciclo de produção. Revista RG News, v. 7, n. 2, p. 33, 2021. Edição Especial do 5º Simpósio Rede de Recursos Genéticos Vegetais do Nordeste, Mossoró, Nov. 2021. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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15. | | SOUZA, E. M. de C.; LIMA NETO, F. P.; LIMA, M. A. C. de; LEDO, C. A. da S.; COSTA, C. dos S. R. Caracterização morfológica dos frutos de acessos de mangueira do Banco Ativo de Germoplasma da Embrapa Semiárido. Revista RG News, v. 7, n. 2, p. 53, 2021. Edição Especial do 5º Simpósio Rede de Recursos Genéticos Vegetais do Nordeste, Mossoró, Nov. 2021. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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16. | | COSTA, C. dos S. R.; SOUZA, E. M. de C.; COSTA, A. E. da S.; LIMA NETO, F. P.; LIMA, M. A. C. de; MUSSER, R. dos S. Caracterização de acessos de mangueira quanto à qualidade pós-colheita dos frutos. Revista RG News, v. 7, n. 2, p. 48, 2021. Edição Especial do 5º Simpósio Rede de Recursos Genéticos Vegetais do Nordeste, Mossoró, Nov. 2021. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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17. | | COELHO, W. C. P.; COELHO JÚNIOR, W. P.; SILVA, L. C. C.; LIMA NETO, F. P.; LIMA, M. A. C. de; COSTA, C. dos S. R. Caracterização física e físico-química de acessos de mangueira do Banco de Germoplasma da Embrapa Semiárido. RG News, v. 9, n. 1, p. 175, 2023. Edição Especial do 6º Simpósio Rede de Recursos Genéticos Vegetais do Nordeste, Recife, Nov. 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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18. | | SILVA, A. G. da; FELINTO FILHO, E. F.; MUSSER, R. dos S.; COSTA, C. dos S. R.; CHAVES, A. R. de M. Vine rootstocks under water deficit: response in biomass, biochemical variables and gas exchange. In: INTERNATIONAL TABLE GRAPE SYMPOSIUM, 10., 2023, Somerset West. Book of posters & abstracts... Somerset West: South African Society for Enology and Viticulture: The South African Table Grape Industry, 2023. p. 67. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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19. | | MARANGUAPE, J. S.; POMPEU, R. C. F. F.; VIEIRA, L. da S.; SOUZA, H. A. de; OLIVEIRA, E. L. de; SOUSA, A. M. P.; COSTA, C. dos S.; SANTOS, M. A. dos; PEREIRA, P. L.; SALLES, H. O. Castor cake as organic fertilizer to control gastrointestinal nematodes. Revista Brasileira de Parasitologia Veterinária, v. 29, n. 4, e021420, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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20. | | MARANGUAPE, J. S.; POMPEU, R. C. F. F.; VIEIRA, L. da S.; SOUZA, H. A. de; OLIVEIRA, E. L. de; SOUSA, A. M. P.; COSTA, C. dos S.; SANTOS, M. A. dos; PEREIRA, P. L.; SALLES, H. O. Castor cake as organic fertilizer to control gastrointestinal nematodes in pasture-raised sheep. Revista Brasileira de Parasitologia Veterinária, v. 29, n. 4, e021420, Dec. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 38 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
09/12/2019 |
Data da última atualização: |
10/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
COSTA, C. dos S.; RIBEIRO, T. da P.; POMPEU, R. C. F. F.; GUEDES, F. L.; BOMFIM, M. A. D.; ALVES, A. A.; GUEDES, L. F.; OLIVEIRA, D. de S.; ROGERIO, M. C. P. |
Afiliação: |
CLÉSIO DOS SANTOS COSTA; TALLITA DA PONTE RIBEIRO; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC; FERNANDO LISBOA GUEDES, CNPC; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC; ARNAUD AZEVEDO ALVES; LUCIANA FREITAS GUEDES; DELANO DE SOUSA OLIVEIRA; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC. |
Título: |
Ingestive behavior and nutritional and physiological parameters of sheep fed diets based on cashew byproduct. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Veterinary Science Research, v. 1, n. 2, p. 25-35, Dec. 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Objective of this study was to evaluate the ingestive behavior, feed efficiency, and nutritional and physiological parameters of sheep that were fed diets based on byproducts from the processing of cashew. The experiment was conducted in a completely randomized design with a 4 × 2 factorial arrangement with four levels of inclusion (6 %, 11 %, 16 %, and 21 % of cashew byproduct) and two forms of processing?with chemical treatment (CT) and without chemical treatment (NCT). The interaction levels of inclusion of the byproduct of cashew versus chemical treatments was not (P>0.05) for the dry matter intake, consumption of organic matter. No effect was observed (P>0.05) for the intake of dry matter in function of the type of chemical treatment used in the byproduct of cashew. There was no effect of interaction (P<0.05) between levels of inclusion and chemical treatment applied or not on the byproduct of cashew for the coefficients of digestibility of dry matter, organic matter and crude protein (P>0.05). The inclusion of the byproduct of cashew did not influence the behavioral parameters, intake and digestibility of the diets of sheep, being recommended to use up to the level of 21%. |
Palavras-Chave: |
Agroindustrial byproducts; Ammoniation; Anacardium occidentale L; Feeding Time. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Rumination; Sheep feeding. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02127naa a2200301 a 4500 001 2116412 005 2019-12-10 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCOSTA, C. dos S. 245 $aIngestive behavior and nutritional and physiological parameters of sheep fed diets based on cashew byproduct.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aAbstract: Objective of this study was to evaluate the ingestive behavior, feed efficiency, and nutritional and physiological parameters of sheep that were fed diets based on byproducts from the processing of cashew. The experiment was conducted in a completely randomized design with a 4 × 2 factorial arrangement with four levels of inclusion (6 %, 11 %, 16 %, and 21 % of cashew byproduct) and two forms of processing?with chemical treatment (CT) and without chemical treatment (NCT). The interaction levels of inclusion of the byproduct of cashew versus chemical treatments was not (P>0.05) for the dry matter intake, consumption of organic matter. No effect was observed (P>0.05) for the intake of dry matter in function of the type of chemical treatment used in the byproduct of cashew. There was no effect of interaction (P<0.05) between levels of inclusion and chemical treatment applied or not on the byproduct of cashew for the coefficients of digestibility of dry matter, organic matter and crude protein (P>0.05). The inclusion of the byproduct of cashew did not influence the behavioral parameters, intake and digestibility of the diets of sheep, being recommended to use up to the level of 21%. 650 $aAnimal nutrition 650 $aRumination 650 $aSheep feeding 653 $aAgroindustrial byproducts 653 $aAmmoniation 653 $aAnacardium occidentale L 653 $aFeeding Time 700 1 $aRIBEIRO, T. da P. 700 1 $aPOMPEU, R. C. F. F. 700 1 $aGUEDES, F. L. 700 1 $aBOMFIM, M. A. D. 700 1 $aALVES, A. A. 700 1 $aGUEDES, L. F. 700 1 $aOLIVEIRA, D. de S. 700 1 $aROGERIO, M. C. P. 773 $tVeterinary Science Research$gv. 1, n. 2, p. 25-35, Dec. 2019.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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