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Registros recuperados : 335 | |
182. | | LIMA, T. P. de C.; EGITO, A. A. do; FEIJO, G. L. D.; MAURO, R. de A.; FERRAZ, A. L. J. DNA barcode na discriminação de peixes do gênero Pseudoplatystoma em rios da Bacia do Paraguai/MS. In. CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 3, 2014, Santos. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2014. Resumo 499. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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183. | | AGUILAR, M. R.; SANTOS, S. A.; AVELLAR, A. L. F. de; JULIANO, R. S.; PIOVEZAN, U.; EGITO, A. A. do; ABREU, U. G. P. de. Determinação do pico da lactemia de cavalos pantaneiros após exercício de alta intensidade no Pantanal. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Anais...Lavras: SBZ, 2008. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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184. | | SERENO, F. T. P. S.; McMANUS, C.; PAIVA, S. R.; ALBUQUERQUE, M. do S. M.; EGITO, A. A. do; MARIANTE, A. S. Diversidade genética de duas raças naturalizadas de equinos do Brasil a partir do DNA mitocondrial. In: SIMPÓSIO DE RECURSOS GENÉTICOS PARA AMÉRICA LATINA Y EL CARIBE, SIRGEALC, 6., 2007, Chapingo, México. Por la valoración de los recursos genéticos para el desarrollo sustentable en América Latina y el Caribe: memoria. Chapingo: Universidad Autónoma Chapingo, 2007. p. 346 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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186. | | SILVA, A. C. M.; ALBURQUERQUE, M. S. M.; EGITO, A. A.; PAIVA, S. R.; CASTRO, S. T. R.; MARQUES, J. R. F.; COSTA, M. R.; MARIANTE, A. S. Distância genética entre populações de búfalos usando marcadores rapd. ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENETICOS E BIOTECNOLOGIA, 8., 2003, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2003. p. 72 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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188. | | EGITO, A. A. do; PAIVA, S. R.; ALBUQUERQUE, M. do S. M.; ABREU, U. G. P. de; MCMANUS, C.; CASTRO, S. R.; MARIANTE, A. da S.; GRATTAPAGLIA, D. Desempenho de marcadores de DNA para determinação de parentesco na raça bovina pantaneira. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia, GO. A produção animal e o foco no agronegócio. Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. Paginação irregular. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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189. | | PINTO, I. M. A.; TEIXEIRA, H. C. A.; PAIVA NETO, M. A.; EGITO, A. A. do; MARIANTE, A. da S.; RAMOS, A. F. Desenvolvimento ponderal do bovino pantaneiro em condições ambientais do Distrito Federal. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 14., 2009, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2009. Resumo 111. p. 160 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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191. | | RAMOS, A. F.; ZAGO, F. C.; MARTINS, V. M. V.; MARTINS, E.; TEIXEIRA, H. C. A.; FONTEQUE, J. H.; EGITO, A. A. do. Desenvolvimento ponderal de reprodutores da raça crioula lageana entre um e dois anos de idade. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS; WORKSHOP EM BIOPROSPECÇÃO E CONSERVAÇÃO DE PLANTAS NATIVAS DO SEMI-ÁRIDO, 3.; WORKSHOP INTERNACIONAL SOBRE BIOENERGIA E MEIO AMBIENTE, 2010, Salvador. Bancos de germoplasma: descobrir a riqueza, garantir o futuro: anais. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2010. 550 p. (Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Documentos, 304). Editora técnica Clara Oliveira Goedert. p. 30 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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192. | | RAMOS, A. F.; TEIXEIRA, H. C. A.; NASCIMENTO, N. V. do; SILVA, A. V. R. da; EGITO, A. A. do; MARIANTE, A. da S. Efeito da estação do ano sobre a biometria testicular de reprodutores da raça Curraleira/Pé-duro. SIMPÓSIO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2008, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia: Fundação de Apoio à Pesquisa Científica e Tecnológica - FUNCREDI, 2008. p.513. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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193. | | COSTA, M. da S.; ARAUJO, A. M. de; CAMPELO, J. E. G.; MACHADO, T. M. M; PIRES, L. C.; EGITO, A. A. do; MARIANTE, A. da S. Inventário e caracterização morfológica de caprinos Gurgueia no Estado do Piauí. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador, v. 17, n. 2, p. 127-138, abr./jun. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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194. | | OLIVEIRA, J. A. de; EGITO, A. A. do; CRISPIM, B. do A.; VARGAS JUNIOR, F. M. de; SENO, L. de O.; BARUFATTI, A. Importance of naturalized breeds as a base for the formation of exotic sheep (Ovis aries) breeds in tropical altitude regions. Genetics and Molecular Biology, v.43, n.2, e20190054, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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195. | | SOUTO, P. L. G.; MCMANUS, C.; ZAGO, F. C.; MARTINS, E.; FONTEQUE, J. H.; EGITO, A. A. do; RAMOS, A. F. Reproductive characteristics of Crioulo Lageano breed bulls (Bos taurus) at puberty. Animal Reproduction, v. 14, n. 4, p. 1034-1042, Oct./Dec. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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196. | | RAMOS, A. F.; TEIXEIRA, H. C. A.; ZAGO, F. C.; MARTINS, V. M. V.; MARTINS, E.; EGITO, A. A. DO; FONTEQUE, J. H. Puberdade em reprodutores da raça crioula lageana. In: SIMPOSIO IBEROAMERICANO SOBRE CONSERVACIÓN Y UTILIZACIÓN DE RECURSOS ZOOGENÉTICOS, 11., 2010, João Pessoa. Memorias... João Pessoa: Ed. da UFPB: Instituto Nacional do Semiárido, 2010. p. 326-328. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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198. | | OLIVEIRA, J. A.; CRISPIM, B. A.; BONARI, A. C.; EGITO, A. A. do; JUNIOR, F. M. V.; SENO, L. O.; GRISOLIA, A. B. Segregation of MT-COI RFLP in sheep from Mato Grosso do Sul, Brasil. Archivos de Zootecnia, v. 65, n. 250, 2016 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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199. | | CARDOSO, C. C.; LIMA, F. G.; FIORVANTI, M. C. S.; EGITO, A. A. do; PAIM. T. do P.; SILVA, F. C. de P. E; MCMANUS, C. Tolerância ao calor em bovinos curraleiro pé-duro, pantaneiro e nelore usando imagens termográficas. In. CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 3, 2014, Santos. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2014. Resumo 354. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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200. | | BARBOSA, B. R. P.; SANTOS, S. A.; ABREU, U. G. P. de; EGITO, A. A. do; COMASTRI FILHO, J. A.; JULIANO, R. S.; PAIVA, S. R.; McMANUS, C. Tolerância ao calor em bovinos das raças Nelore branco, Nelore vermelho e Pantaneira. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador v. 15, n. 4, p. 854-865, out./dez., 2014. 12 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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Registros recuperados : 335 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
22/10/2012 |
Data da última atualização: |
15/10/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
SANTOS, C. A. F.; CORRÊA, L. C. |
Afiliação: |
CARLOS ANTONIO FERNANDES SANTOS, CPATSA. |
Título: |
Antioxidant and biochemical content in Brazilian guava germplasm with white, red and pink pulps. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, Leuven, n. 959, p. 125-130, sept. 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Edição do Proceedings of the III International Symposium on Guava and other Myrtaceae, Petrolina, sept. 2012. |
Conteúdo: |
Guava is an excellent source of antioxidant compounds due to its high content of phenolics, lycopene and vitamin C. The international guava market is dominated mainly by white guava, while red guava dominates the Brazilian market. The objective of this study was to analyze the content of Brazilian guava accessions contrasting for pulp colors to support the guava breeding program, focusing on accessions with high antioxidant compound contents. Sixty guava accessions established in a germplasm bank at Embrapa Tropical Semi-Arid, Brazil were evaluated for total antioxidant activity, phenolic compounds, ascorbic acid, flavonoids, lycopene, beta-carotene, titratable acidity, soluble solids and total soluble sugars. The accessions, including white (n=10), red (n=23) and pink (n=27) pulp fruits, were grown in a randomized block design, with two replications/accession. An ANOVA was performed with the degrees of freedom based upon the three pulp color groups. White guava did not present variability for the majority of compounds, except soluble solids. Red and pink guava presented high variability (p<0.01) for most compounds, except flavonoids in pink guava and flavonoids, beta-carotene, soluble solids and total sugars in red guava. The white*red + pink pulp contrasts were significant (p<0.01) for most compounds, except for titratable acidity and soluble solids, with greater mean values in the pink + red accessions, except for total soluble sugars. The red*pink contrasts were also significant (p<0.01), except for titrable acidity and soluble solids, with greater values in the red guava accessions, except for lycopene and total soluble sugars. The compound mean values were, approximately, 1.5×, 1.4×, 1.7×, 1.8×, 2.7× and 3.1× greater for antioxidant activity, phenolic compounds, ascorbic acid, flavonoids, lycopene and beta-carotene, respectively, in the pink + red guava than white guava accessions. These results indicated that pink and red guava accessions have a greater beneficial potential and should be targeted for breeding programs MenosGuava is an excellent source of antioxidant compounds due to its high content of phenolics, lycopene and vitamin C. The international guava market is dominated mainly by white guava, while red guava dominates the Brazilian market. The objective of this study was to analyze the content of Brazilian guava accessions contrasting for pulp colors to support the guava breeding program, focusing on accessions with high antioxidant compound contents. Sixty guava accessions established in a germplasm bank at Embrapa Tropical Semi-Arid, Brazil were evaluated for total antioxidant activity, phenolic compounds, ascorbic acid, flavonoids, lycopene, beta-carotene, titratable acidity, soluble solids and total soluble sugars. The accessions, including white (n=10), red (n=23) and pink (n=27) pulp fruits, were grown in a randomized block design, with two replications/accession. An ANOVA was performed with the degrees of freedom based upon the three pulp color groups. White guava did not present variability for the majority of compounds, except soluble solids. Red and pink guava presented high variability (p<0.01) for most compounds, except flavonoids in pink guava and flavonoids, beta-carotene, soluble solids and total sugars in red guava. The white*red + pink pulp contrasts were significant (p<0.01) for most compounds, except for titratable acidity and soluble solids, with greater mean values in the pink + red accessions, except for total soluble sugars. The red*pink contrasts were also sig... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Coloração da polpa; Compostos antioxidante; Compostos fenólicos. |
Thesagro: |
Goiaba. |
Thesaurus NAL: |
Guavas; Psidium. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
Marc: |
LEADER 02796naa a2200217 a 4500 001 1937398 005 2018-10-15 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANTOS, C. A. F. 245 $aAntioxidant and biochemical content in Brazilian guava germplasm with white, red and pink pulps. 260 $c2012 500 $aEdição do Proceedings of the III International Symposium on Guava and other Myrtaceae, Petrolina, sept. 2012. 520 $aGuava is an excellent source of antioxidant compounds due to its high content of phenolics, lycopene and vitamin C. The international guava market is dominated mainly by white guava, while red guava dominates the Brazilian market. The objective of this study was to analyze the content of Brazilian guava accessions contrasting for pulp colors to support the guava breeding program, focusing on accessions with high antioxidant compound contents. Sixty guava accessions established in a germplasm bank at Embrapa Tropical Semi-Arid, Brazil were evaluated for total antioxidant activity, phenolic compounds, ascorbic acid, flavonoids, lycopene, beta-carotene, titratable acidity, soluble solids and total soluble sugars. The accessions, including white (n=10), red (n=23) and pink (n=27) pulp fruits, were grown in a randomized block design, with two replications/accession. An ANOVA was performed with the degrees of freedom based upon the three pulp color groups. White guava did not present variability for the majority of compounds, except soluble solids. Red and pink guava presented high variability (p<0.01) for most compounds, except flavonoids in pink guava and flavonoids, beta-carotene, soluble solids and total sugars in red guava. The white*red + pink pulp contrasts were significant (p<0.01) for most compounds, except for titratable acidity and soluble solids, with greater mean values in the pink + red accessions, except for total soluble sugars. The red*pink contrasts were also significant (p<0.01), except for titrable acidity and soluble solids, with greater values in the red guava accessions, except for lycopene and total soluble sugars. The compound mean values were, approximately, 1.5×, 1.4×, 1.7×, 1.8×, 2.7× and 3.1× greater for antioxidant activity, phenolic compounds, ascorbic acid, flavonoids, lycopene and beta-carotene, respectively, in the pink + red guava than white guava accessions. These results indicated that pink and red guava accessions have a greater beneficial potential and should be targeted for breeding programs 650 $aGuavas 650 $aPsidium 650 $aGoiaba 653 $aColoração da polpa 653 $aCompostos antioxidante 653 $aCompostos fenólicos 700 1 $aCORRÊA, L. C. 773 $tActa Horticulturae, Leuven$gn. 959, p. 125-130, sept. 2012.
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